Professioneel en eenvoudig zelf versnellingsbakolie verversen met de originele olieverversingssets van MEYLE

0
215
Meyle olieverversingsset

Vereist het verversen van versnellingsbakolie veel specialistische kennis en het aanhouden van een omvangrijke voorraad olie en materiaal? Daar kunnen we kort over zijn: nee. Want met de praktische olieverversingssets van MEYLE en de bijbehorende handleiding kan iedere professionele automonteur het. De MEYLE-olieverversingssets bevatten namelijk alles wat u nodig heeft voor het vakkundig verversen van de versnellingsbakolie. De juiste olie, passende pakkingen, het juiste filter en alle noodzakelijke pluggen, bouten en ander materiaal.

MEYLE-olieverversingssets voor automatische transmissies

Handgeschakelde versnellingsbakken en automatische transmissies zijn technisch zeer verschillend. Ook de werkwijze voor het verversen van de olie is anders. Afhankelijk van de fabrikant en het model van de auto bestaan er bij automatische transmissies ook grote verschillen in type en werking. Zo is een automaat met dubbele koppeling iets heel anders dan een semi-automaat of sequentiële versnellingsbak. Om u ervan te verzekeren dat u altijd over het juiste materiaal beschikt, biedt MEYLE specifieke verversingssets voor een groot aantal verschillende automodellen. Zodat er praktisch niets mis kan gaan.

Alles compleet: MEYLE-olieverversingssets voor automatische transmissies

MEYLE is een gerenommeerde Duitse fabrikant van auto-onderdelen van hoge kwaliteit. Voor het eenvoudig en efficiënt uitvoeren van een olieverversingsbeurt voor automatische transmissies biedt het bedrijf uit Hamburg op dit moment (juni 2022) rond de 140 verschillende olieverversingssets voor meer dan 11.000 modellen van alle grote automerken. Hiermee heeft MEYLE voor praktisch elke auto met automaat die in Europa rondrijdt een geschikte set in het assortiment. En het aanbod blijft groeien.

Short-kits van Meyle: alleen het strikt noodzakelijke

  • Sets zonder versnellingsbakolie, bedoeld voor bijvoorbeeld garagebedrijven die zelf automaatolie in grotere vaten op voorraad hebben of een contract met een smeermiddelenleverancier hebben
  • Aanbod van ca. 50 sets

All-In-One-kits van MEYLE: bestellen en aan de slag

  • Sets met exact de juiste hoeveelheid versnellingsbakolie bij verversing op het voorgeschreven service-interval
  • Aanbod van ca. 70 sets

Extension-kits van MEYLE: het zekere voor het onzekere

  • Sets die naast de exacte vulhoeveelheid voor de desbetreffende versnellingsbak een zogeheten veiligheidshoeveelheid voor een volledige olieverversingsbeurt bevatten (twee tot drie liter extra)
  • Aanbod van ca. 20 sets

MEYLE ORIGINAL-olieverversingssets: dit zit erin

Bij het verversen van de automaatolie moeten ook altijd enkele onderdelen van de versnellingsbak en het montagemateriaal worden vervangen. Om u ervan te verzekeren dat u niet misgrijpt, levert MEYLE werkelijk alles mee wat voor een vakkundige olieverversingsbeurt nodig is:

  • Versnellingsbakolie (alleen bij All-In-One Kit en Extension Kit)
  • Filters
  • Pakkingen
  • Aftap- en vulschroeven
  • Montagemateriaal
  • Handleiding

Meyle Filter

 

Goed om te weten: het ene oliefilter is het andere niet

Het oliefilter zorgt ervoor dat de olie in de versnellingsbak ook na vele duizenden kilometers vrij blijft van slijtagedeeltjes. Daardoor behoudt het zijn smerende eigenschappen tot de volgende verversingsinterval. Hoe lang die interval is, wordt in belangrijke mate bepaald door de toegepaste filtertechnologie. Hierbij geldt de volgende vuistregel:

Hoe beter de kwaliteit van het filter, hoe langer de levensduur

Zo maakt het hoogwaardige, maar conventionele Combi-Media®-filter (twee filtertrappen plus spreidingsgaas) voor de Mercedes-Benz 7G-Tronic-transmissie een olieverversingsinterval van 60.000 kilometer mogelijk. Toepassing van het innovatieve Smart-Media™ Triple-filter (drie filtertrappen) verlengt deze interval echter tot 100.000 kilometer. Bovendien zorgt een bypass ervoor dat de transmissie in elke bedrijfstoestand – en met name bij de koude start – over de juiste hoeveelheid olie beschikt.

Conclusie: hoe hoogwaardiger en moderner het filter, hoe minder vaak de versnellingsbakolie hoeft te worden ververst. En hoe goedkoper dus het voertuigonderhoud wordt.

Voordelen en bijzonderheden MEYLE olieverversingssets

Waarmee onderscheiden MEYLE-olieverversingssets zich precies en welke filtertechnologie biedt MEYLE? Op deze site vertellen onze experts alles over de voordelen en bijzonderheden van de verschillende MEYLE-kits:

 

https://www.meyle.com/en/passenger-cars/engine-and-transmission/transmission-oil-change-for-automatic-transmissions/?etcc_cmp=OCK&etcc_med=Blog&etcc_par=Motointegrator&etcc_ctv=

 

Zo goed als origineel: met MEYLE olieverversingssets past het altijd

Zoals praktisch elk auto-onderdeel, heeft ook elke automaat zijn eigen specificaties. Voor het verversen van de versnellingsbakolie is het van belang te weten dat afhankelijk van de fabrikant en het automodel de maat van de bouten, het aantal bouten, het type filter en de hoeveelheid en samenstelling van de versnellingsbakolie kunnen verschillen.

  • Met een MEYLE-kit beschikt u over alle noodzakelijke vervangingsonderdelen en de juiste olie volgens specificaties van de fabrikant voor het correct uitvoeren van de olieverversing.
  • MEYLE biedt specifieke sets voor de automatische transmissies van alle grote automerken.

 

Online tool voor het opzoeken van de verversingsinterval en de juiste olieverversingsset

  • Via de MEYLE Kit Finder vindt u snel de juiste olieverversingsset en de verversingsinterval

per transmissie en automodel:

https://www.meyle.com/en/passenger-cars/engine-and-transmission/transmission-oil-change-for-automatic-transmissions/?etcc_cmp=OCK&etcc_med=Blog&etcc_par=Motointegrator&etcc_ctv=

Zo vindt u snel de juiste MEYLE-olieverversingssets

Tips voor het gebruik van de MEYLE Kit Finder (tabel is alfabetisch geordend op automerk):

  • Kies het automerk
  • Kies het versnellingsbaktype
  • In de volgende vier kolommen vindt u alle informatie die u nodig hebt voor het kiezen van het juiste type en de hoeveelheid versnellingsbakolie overeenkomstig de specificaties van de autofabrikant

Oliehoeveelheid: verschil tussen service-intervalhoeveelheid en maximale vulhoeveelheid

De MEYLE All-In-One-kits bevatten de zogeheten ‘service interval-hoeveelheid’ versnellingsbakolie. Die komt overeen met de hoeveelheid olie die volgens opgave van de autofabrikant moet worden ververst. Voor het volledig vervangen van de versnellingsbakolie zijn MEYLE Extension-kits verkrijgbaar. Deze bevatten naast de exacte vulhoeveelheid een extra aantal liters olie als reserve.

Slim alternatief voor versnellingsbakken met kunststof carterpan: MEYLE ORIGINAL-kits

Bij versnellingsbakken met een kunststof carterpan met vast gemonteerd oliefilter moet ook de carterpan bij elke olieverversingsbeurt worden vervangen. Dat is niet alleen een dure, maar ook een weinig duurzame oplossing.

  • Speciaal voor deze transmissies heeft MEYLE een slimmer alternatief ontwikkeld: de MEYLE ORIGINAL-kits.
  • Deze olieverversingssets bevatten als extra een van dun staalplaat geperste carterpan die bij latere olieverversingsbeurten niet hoeft te worden vervangen.
  • Bij deze stalen carterpannen is het oliefilter demonteerbaar om afzonderlijk te kunnen worden vervangen.
  • Deze kosten- en grondstofbesparende oplossing biedt MEYLE onder andere aan voor verschillende BMW-modellen.

 Online handleidingen: MEYLE-instructievideo’s voor het verversen van versnellingsbakolie op YouTube

Elke MEYLE-olieverversingssets gaat vergezeld van een korte handleiding voor het verversen van de versnellingsbakolie. Daarnaast zijn er ook instructievideo’s op het officiële YouTube-kanaal van MEYLE beschikbaar. Hierin laten onze experts voor een groot aantal automodellen in detail zien hoe het verversen van de versnellingsbakolie in zijn werk gaat. Daarnaast delen ze met praktische tips hun kennis en ervaring.

Op het MEYLE YouTube-kanaal vindt u:

  • Modelspecifieke instructievideo’s voor een groot aantal gangbare werkzaamheden aan auto’s
  • Tips van onze experts
  • Belangrijke aanhaalmomenten voor specifieke versnellingsbakken

 

Naar MEYLE’s YouTube-kanaal: MEYLE @ Youtube

 Video Mercedes-Benz 7G-Tronic:

https://youtu.be/HEIzKeKIOuc

Versnellingsbakolie verversen bij een Mercedes-Benz: zo moet het

In deze instructievideo laat een MEYLE-expert zien hoe u met behulp van een MEYLE-kit vlot en eenvoudig de versnellingsbakolie ververst. Daarnaast kunt u zien hoe het drietraps Combi-Media-filter van MEYLE werkt. Bij wijze van voorbeeld worden de werkzaamheden uitgevoerd aan een Mercedes-Benz met 7G-Tronic-automaat.

MEYLE: een vriend op wie u kunt rekenen

MEYLE biedt op internet een grote hoeveelheid praktische en nuttige informatie voor iedereen die aan auto’s werkt. Dus niet alleen voor professionele monteurs, maar ook voor doe-het-zelvers. Voor het verversen van de versnellingsbakolie geeft MEYLE bijvoorbeeld ook tips voor het veilig en op de juiste wijze afvoeren van de oude olie.