Op weg naar meer duurzaamheid in de aftermarket – remproducten van ATE en Continental

0
41
ATE

Remmen zijn niet alleen essentieel voor de veiligheid, ze kunnen ook een beslissende bijdrage leveren aan duurzaamheid. Als één van de toonaangevende leveranciers speelt het bedrijf een sleutelrol in de ontwikkeling van baanbrekende technologieën voor remsystemen en is daarom een sterke partner voor onafhankelijke werkplaatsen op weg naar meer duurzaamheid. In de aftermarket biedt Continental alles wat met remmen te maken heeft vanuit één enkele bron – zoals reserveonderdelen van het topremmerk ATE, maar ook service en advies over alle aspecten van het remsysteem.

Milieuvriendelijke oplossingen voor de remklauw

Op basis van zijn jarenlange expertise in originele uitrustingen heeft Continental de “groene remklauw” ontwikkeld. De compacte groene remklauw heeft uitstekende eigenschappen voor elektrische voertuigen, met name een lage thermische belasting en een laag gewicht, wat bijdraagt aan een langere actieradius van het voertuig. Een oplossing voor meer duurzaamheid in de waardeketen van remklauwen is remanufacturing. Dit beproefde statiegeldsysteem voor werkplaatsen zorgt voor hergebruik en voorziet de remklauwen in het remanufacturingproces van reserveonderdelen van hoge kwaliteit voor originele onderdelen.

Euro 7-emissienorm vereist lagere emissies van remmen en banden

Op het gebied van remsystemen leidt het toenemende aantal nieuwe registraties van elektrische voertuigen tot een comeback van de trommelrem. In tegenstelling tot schijfremmen kunnen trommelremmen een milieuvoordeel bieden, omdat het grootste deel van de slijtage van de remvoering in het gesloten remsysteem blijft. Dit komt niet op de weg terecht, maar wordt bij het volgende werkplaatsbezoek verwijderd. Continental rust de VW ID familie en voertuigen van andere e-autofabrikanten uit met trommelremmen en voldoet daarmee al aan de toekomstige Euro 7 emissienorm voor rememissies.

ATE Ceramic remblokken zijn ook een uitstekende keuze als remproduct – testwinnaar in de ADAC-accessoiretest van 2021 met uitstekende cijfers voor bandenslijtage, minimale velgvervuiling en lage slijtage van remblokken en remschijven.

Automechanika 2024: Eerste “groene” remvloeistof van ATE

Op de Automechanika 2024 in Frankfurt zal Continental zich onder andere richten op het thema duurzaamheid. Garages kunnen zich verheugen op een première: Continental presenteert zijn eerste “groene” ATE-remvloeistof – net op tijd voor de beurs.