Valeo Canopy™ – innovatieve ruitenwissers voor duurzaamheid

0
95

Consumentenbewustzijn

In de wereld van de snel veranderende automobielmarkt wordt het steeds belangrijker om de negatieve impact op het milieu te verminderen – zowel op het vlak van voertuigemissies als op het vlak van de materialen die gebruikt worden bij de productie van elk van de onderdelen. Ook voor Valeo. Dit is niet alleen het gevolg van wettelijke voorschriften, maar ook van het veranderende consumentenbewustzijn. Klanten laten zich bij hun keuzes steeds meer leiden door het milieuaspect en deze trend zal elk jaar dynamischer worden.

Impact op het milieu verminderen – Valeo Canopy™

Valeo streeft ernaar om aan de verwachtingen van de markt te voldoen, niet alleen door actief deel te nemen aan de ontwikkeling van moderne emissie-arme aandrijflijnen, maar ook door innovatieve oplossingen aan te bieden op de aftermarket. Eén van die initiatieven is de introductie van de Valeo Canopy™, het eerste wisserblad dat ontworpen is om de impact op het milieu te verminderen.

De belangrijkste voordelen van het nieuwe product

Eerst en vooral is het mogelijk geweest om meer gebruik te maken van natuurlijk, hernieuwbaar of gerecycled materiaal. Het rubber, dat ongeveer 30% van het gewicht van het hele product uitmaakt, bestaat voor 80% uit dergelijke materialen. Daarnaast is de verpakking volledig gemaakt van gerecycled karton, dat ook geschikt is voor afvalscheiding. Het is veelzeggend dat de nieuwe Valeo-wisser, ondanks het gebruik van duurzamere materialen, uitstekende prestaties levert bij het wissen van de voorruit en een lange levensduur heeft.

Het assortiment Valeo Canopy™

Het assortiment Valeo Canopy™ vlakke wisserbladen dekt 95% van het Europese wagenpark. 41 produkty (met één voorgemonteerde adapter) voor voertuigen die af-fabriek zijn uitgerust met flatblades. 10 producten (met één voorgemonteerde haakadapter) voor voertuigen met conventionele ruitenwissers. Bovendien is het Canopy™-assortiment ook toepasbaar op voertuigen met geïntegreerde ruitensproeier en ook op de nieuwere toonaangevende Europese elektrische en hybride voertuigen.

Milieustrategie van Valeo

Valeo zet zich in voor een wereldwijde milieustrategie. In het geval van Canopy™ ruitenwissers, van de selectie van grondstoffen tot 100% kartonnen verpakking. Door voor Valeo-producten te kiezen, kiest u voor een betrouwbaar, effictief product en draagt u bij tot een duurzamere aftermarket.