Ferodo remmen: mechanica en de noodzaak van een compleet nieuw systeem

0
23
Ferodo
Ferodo - de kunst van het remmen

Plotseling remmen op de weg, u drukt op het pedaal en de auto stopt? Maar hoe werken remmen precies? Een fascinerend proces begint wanneer kinetische energie door wrijving wordt omgezet in warmte. Wanneer u het rempedaal intrapt, komt het hydraulische systeem tot leven. Het stuurt de remvloeistof door de remslangen, die vervolgens de remklauw bereikt en op de zuigers drukt. Deze zuigers zijn de drijvende kracht die de remblokken tegen de remschijven drukken. Daardoor onstaat de wrijving die de auto tot stilstand brengt. Het remsysteem werkt als een goed geolied uurwerk. Kies daarom Ferodo.

De kunst van het optimaliseren van remmen

Het geheim van goed werkende remmen schuilt in een zorgvuldig uitgebalanceerd mengsel van frictiemateriaal. Deze formule houdt rekening met het gewicht, de grootte en de snelheid van uw voertuig. Op basis daarvan levert het betrouwbare remprestaties in verschillende weersomstandigheden. Om een doeltreffende remwerking te garanderen, worden er verschillende bevestigingselementen zoals clips en veren in de remklauw gemonteerd. Deze zorgen ervoor dat de remblokken altijd op de juiste plaats blijven en garanderen zo een betrouwbare werking. Een andere doorslaggevende factor betreft de betrouwbare verbinding tussen de bodemplaat en het remblok. Deze stabiele verbinding is van het grootste belang, omdat het voorkomt dat het remblok loskomt. Want dat zou de effectiviteit van de remmen kunnen verminderen.

Productieproces van Ferodo remmen

Een geavanceerd productieproces garandeert een consistente en eersteklas productkwaliteit. Elke stap van het productieproces wordt onderworpen aan strenge controles om de betrouwbaarheid en prestaties van het eindproduct te garanderen. Om aan de hoogste normen te voldoen, worden uitgebreide tests uitgevoerd die veel verder gaan dan de vereisten van de R90-norm. Dit zorgt ervoor dat de producten zelfs de meest veeleisende eisen en omstandigheden kunnen weerstaan.

De bouwstenen van een eersteklas remschijf: Ferodo

Een remschijf van hoge kwaliteit wordt gekenmerkt door een aantal belangrijke elementen. Ten eerste is de kwaliteit van het gebruikte metaal van cruciaal belang. Een zorgvuldig gietproces is essentieel om luchtbellen of inferieure metalen te vermijden die de wrijvingseigenschappen zouden kunnen beïnvloeden. Verder speelt het fabricageproces een essentiële rol om ervoor te zorgen dat de remschijf de juiste vorm en structuur heeft. Een efficiënt ventilatiesysteem is ook essentieel om de warmte die vrijkomt tijdens het remproces af te voeren en oververhitting te voorkomen.

Collectief ontwerp voor gezamenlijke inspanningen – de symbiose van remsystemen

Er wordt aangenomen dat de auto’s van vandaag een veelheid aan individuele componenten hebben die samenwerken om eersteklas prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid te garanderen. Vergeleken met auto’s van tien jaar geleden is het beter om moderne auto’s te beschouwen als een geheel van nauwkeurig op elkaar afgestemde systemen. Het remsysteem, bijvoorbeeld, moet worden gezien als een gecoördineerde eenheid die onder alle rijomstandigheden zo efficiënt mogelijk samenwerkt.

De onderdelen van het remsysteem die het vaakst worden vervangen, zijn de remblokken en remschijven. Dit komt door hun primaire functie, namelijk het absorberen en afvoeren van de kinetische energie van het voertuig. Daardoor slijten hun oppervlakken na verloop van tijd. Hoogwaardige remblokken maken gebruik van speciale frictiematerialen om veilig, betrouwbaar en stil te kunnen remmen. Vooral in combinatie met de juiste remschijven. Het is daarom raadzaam om bij het vervangen van remblokken en remschijven altijd onderdelen te gebruiken die ontwikkeld, geproduceerd en getest zijn voor gezamenlijk gebruik.

Bewustmaking van de relevante onderdelen

FERODO hanteert een nieuwe aanpak bij de ontwikkeling en productie van remblokken en remschijven. Deze componenten zijn zo ontworpen dat ze naadloos in elkaar grijpen voor een optimale aanpassing van het frictiemateriaal aan het oppervlak van de schijf. Dit minimaliseert het risico op ongelijke lagen materiaal op de schijf of ongelijkmatige slijtage, wat op zijn beurt ongewenste effecten zoals rempulsaties, stuurwieltrillingen en lawaai vermindert.

Remschijven van inferieure kwaliteit, in vergelijking met FERODO producten, kunnen aanzienlijke tekortkomingen vertonen op het gebied van metallurgie en productie. Dit heeft een negatieve invloed op warmteafvoer, levensduur, pedaalrespons, geluid en veiligheid. Goedkope remschijven hebben vaak het probleem van te grote ventilatieopeningen, omdat de fabrikanten zelf streven naar dunnere versies om de kosten te drukken. Helaas kan dit leiden tot onvoldoende koeling in vergelijking met FERODO remschijven, wat kan resulteren in verminderde remprestaties en vroegtijdige slijtage van de remblokken. In extreme gevallen kan warmtestuwing leiden tot het uitvallen van andere voertuigonderdelen of bijdragen tot het volledig uitvallen van het remsysteem.