Deutz-remmen repareren: tips en instructies

0
70
Deutz-remmen
© GettyImages / RobsonPL

Deutz voertuigen en machines en hun onderdelen staan ​​voor hoge kwaliteit. Om deze kwaliteit te behouden en de rijveiligheid te garanderen, kan het nodig zijn onderdelen zoals de Deutz-remmen te repareren. Waar moet u rekening mee houden en welke Deutz-remreserveonderdelen zijn hier waarschijnlijk het meest nodig?

Welke soorten remmen worden gebruikt op Deutz-voertuigen?

Om ervoor te zorgen dat de landbouwmachines en bedrijfsvoertuigen van Deutz op elk moment veilig kunnen remmen of stoppen, worden afhankelijk van het voertuig twee soorten remmen gebruikt: schijfremmen en trommelremmen. Bij schijfremmen oefenen de remblokken van buitenaf druk uit op de remschijven en zorgen zo voor de gewenste vertraging. Bij trommelremmen oefenen de remblokken aan de binnenkant van de trommel de nodige druk uit.

Schijfremmen zijn op veel gebieden superieur aan trommelremmen, vooral als het gaat om warmteafvoer. Toch zijn trommelremmen in sommige situaties beter geschikt, al worden deze meestal toch in combinatie met schijfremmen gemonteerd: schijfremmen voor, trommelremmen achter.

Waarom moeten Deutz-remmen gerepareerd worden?

Bij elk type voertuig worden de onderdelen van een rem blootgesteld aan hoge belastingen. Dit geldt vooral voor grote, zware en krachtige landbouwmachines en bedrijfsvoertuigen zoals die van Deutz. Hoge druk, enorme hitte en soortgelijke factoren laten na verloop van tijd hun stempel drukken op zelfs de hoogste kwaliteit Deutz-remmen. Als dat het geval is, is het tijd voor de juiste reserveonderdelen voor remschijven, remtrommels, remblokken etc. Naast de eigenlijke remonderdelen kunnen er ook problemen ontstaan ​​met de hydrauliek, de remleidingen of de remvloeistof.

Waar moet u op letten als u Deutz-remmen wilt repareren?

Als de remmen gerepareerd moeten worden, heeft u zeker de juiste Deutz remvervangingsonderdelen nodig. De remmen zijn één van de belangrijkste systemen in een voertuig als het gaat om verkeer en rijveiligheid. Daarom kunnen er geen compromissen worden gesloten als het gaat om de onderdelen of de installatie ervan. Vooral bij zulke grote voertuigen is het belangrijk dat alleen bekwame, professionele handen betrokken zijn bij het repareren van de remmen.

Ook is het belangrijk om de remonderdelen regelmatig te onderhouden en te controleren. Alleen zo kunt u tijdig onderkennen of de slijtage al te groot is of dat er andere problemen op komst zijn. Na de daadwerkelijke reparatie is het ook belangrijk om de remmen correct af te stellen. Alleen zo kan een gelijkmatig remeffect rond de afzonderlijke wielen worden gegarandeerd. Zodra dit allemaal is gebeurd, hoeft u alleen nog maar de remmen te testen om er echt zeker van te zijn dat alles weer in orde is.

De meest gestelde vragen over het repareren van Deutz-remmen

Nadat we de basis hebben verduidelijkt, gaan we kort in op de meest gestelde vragen over het repareren van Deutz-remmen.

Hoeveel kost het om de remmen te repareren?

Een specifiek bedrag kan hier niet vermeld worden. Er zijn te veel factoren die ertoe doen. De kosten bestaan ​​uit de te vervangen onderdelen en de benodigde werktijd. Afhankelijk van de slijtage en de voertuiggrootte variëren de kosten sterk.

Kunt u zelf remmen vervangen?

Vooral eigenaren van landbouwmachines zijn vaak zeer goed uitgerust met een eigen werkplaats. Met de nodige kennis kunt u de vervanging waarschijnlijk zelf uitvoeren. In de meeste gevallen is het echter raadzaam om professionele hulp en apparatuur in een werkplaats te zoeken.

Hoe lang duurt het repareren van remmen?

Als er geen ongebruikelijke complicaties optreden, moet de remreparatie binnen enkele uren voltooid zijn, zelfs bij grote Deutz-voertuigen. Het kan echter langer duren als afzonderlijke onderdelen niet eenvoudigweg worden vervangen, maar daadwerkelijk worden gerepareerd.

Bestel nu Deutz remmen bij Motointegrator

Als u ook reserveonderdelen nodig heeft voor alles wat met Deutz-remmen te maken heeft, kunt u deze hier in de bekroonde online winkel van Motointegrator verkrijgen. U profiteert eveneens van een competente klantenservice en een bliksemsnelle levering