Ruitenwissers vervangen op de BMW X5

0
431

Ook de ruitenwisserbladen van de ruitenwisser zijn typische slijtagedelen bij de BMW X5.  Ze moeten ongeveer één keer per jaar worden vervangen of wanneer ze duidelijk beschadigd zijn. Goed werkende ruitenwissers zijn belangrijk voor de veiligheid en zorgen ervoor dat het zicht naar voren snel weer helder is bij hevige regen of sneeuwval. In de volgende stapsgewijze instructies laten we u zien hoe u de ruitenwissers van uw BMW X5 eenvoudig zelf kunt vervangen.

Gereedschap voor het vervangen van de ruitenwissers van de BMW X5

BMW x5 ruitenwissers

Voor het vervangen van de ruitenwisserbladen van de BMW X5 heeft u geen gereedschap nodig. De ruitenwisserbladen worden eenvoudig aangebracht zonder verdere bevestiging.

Om te voorkomen dat de voorruit van uw BMW X5 door onvoorzichtigheid beschadigd raakt bij het vervangen van de ruitenwisserbladen, raden wij aan om een ​​deken, dikke handdoek of stuk golfkarton onder de ruitenwissers op de voorruit te leggen.

Het vervangen van de ruitenwisserbladen van de BMW X5 duurt ongeveer 5 minuten. Nieuwe ruitenwisserbladen van bijvoorbeeld BOSCHVALEO of SWF krijgt u tegen zeer schappelijke prijzen en snel thuisbezorgd in de online winkel van Motointegrator.

Voordat u de ruitenwisserbladen vervangt, dient u uw voertuig te beveiligen tegen wegrollen. Activeer de parkeerrem en zet de keuzehendel van de automatische versnellingsbak in de stand »P« of schakel, bij een handgeschakelde versnellingsbak, de eerste versnelling in.

 

Verwijder de voorruitenwissers

Als uw voertuig veilig staat, legt u eerst het karton, handdoek of deken onder de ruitenwissers op de voorruit. Til vervolgens eerst de wisserarm aan de bestuurderszijde op totdat deze bijna verticaal uit de voorruit steekt. Houd de wisserarm vast. Draai het wisserblad linksom totdat het loodrecht op de wisserarm staat. In deze stand kunt u met weinig kracht het wisserblad omhoog trekken. Plaats vervolgens de wisserarm voorzichtig terug op de voorruit of afdekking. Ga op dezelfde manier te werk met het wisserblad aan de passagierszijde.

 

Monteer de nieuwe wisserbladen op de BMW X5

Haal de nieuwe wisserbladen uit de doos. De twee bladeren zijn verschillend van lengte. Het lange wisserblad is voor de bestuurderszijde en het korte voor de passagierszijde. Vergelijk de nieuwe wisserbladen met de oude door ze naast elkaar te leggen. Als de oude en nieuwe ruitenwissers overeenkomen, kunt u ze installeren.

Til voor de montage de wisserarm aan de bestuurderszijde van het raam en plaats het nieuwe wisserblad op de wisserarm. De rubberen lip wijst naar boven weg van het voertuig en het wisserblad staat weer ongeveer haaks op de wisserarm. In deze positie moet de scharnierpen van de wisserarm gemakkelijk in het gat in het wisserblad glijden. Draai vervolgens het wisserblad met de klok mee totdat het evenwijdig aan de wisserarm staat. Daarna kunt u de wisserarm weer op de ruit plaatsen. Doe precies hetzelfde met het wisserblad aan de passagierszijde.

BMW ruitenwissers

Test de ruitenwissers. Schakel het ruitensproeiersysteem in

Verwijder de beschermkap van de voorruit als u beide wisserbladen hebt vervangen. Voordat u de ruitenwissers test, moet u controleren of er zich vuil heeft opgehoopt op de voorruit waar de wisserbladen rusten. Verwijder dit vuil dan met veel water en een spons, zodat de nieuwe ruitenwisserbladen bij het eerste gebruik niet beschadigd raken.

Na montage dient u de nieuwe wisserbladen te testen. Schakel voor de test de ruitensproeierinstallatie in. Zorg ervoor dat u niet zomaar de ruitenwissers aanzet. Als de nieuwe ruitenwisserbladen correct zijn geïnstalleerd en goed werken, vegen ze het water streeploos van de voorruit. Hiermee is de vervanging van de ruitenwissers op de voorruit van de BMW X5 voltooid.

De oude ruitenwisserbladen van uw BMW X5 kunt u deponeren in de grijze bak bij het huisvuil. De verpakking hoort bij het oud papier.