De geboorte van een industriële reus: Mahle fuseert met KNECHT

0
57
Knecht Filters van Mahle

In 1920 begon de evolutie van een bescheiden werkplaats naar een toonaangevend technologisch industrieel bedrijf. Samen met anderen had ingenieur Hellmuth Hirth een kleine werkplaats in de wijk Cannstatt in Stuttgart. Daar richtten ze zich op de ontwikkeling en productie van tweetaktmotoren. Op 1 december 1920 kwam de jonge zakenman Hermann Mahle als zevende werknemer bij het bedrijf werken, dat voortaan de naam “Versuchsbau Hellmuth Hirth” droeg. Deze bijzondere datum geldt als de geboortedag van de huidige Mahle-groep, waaronder Knecht Filters van Mahle.

Mahle: over innovatie en expansie

De geschiedenis van Mahle wordt gekenmerkt door een fascinerend mozaïek van start-ups, naamsveranderingen, serieproductie en openingen, die het pad schetsen van een bedrijf dat altijd de vinger aan de pols van de tijd houdt en de uitdagingen van de veranderende automobielindustrie aangaat.

Daarnaast hebben serieproductie en de opening van nieuwe vestigingen een beslissende rol gespeeld in de expansie van Mahle. De voortdurende verbetering van productieprocessen en de oprichting van nieuwe productiefaciliteiten over de hele wereld stelden Mahle in staat om zijn aanwezigheid op verschillende markten te versterken en te voldoen aan de toenemende eisen van de automobielindustrie.

Fusie van Mahle en Knecht

In de loop van de decennia onderging Mahle talrijke naamsveranderingen die niet alleen een aanpassing aan veranderende bedrijfsstrategieën symboliseerden, maar ook de fusie van verschillende bedrijven onder één paraplu markeerden. De overname van KNECHT Filterwerke GmbH in 1972 en de daaropvolgende naamsverandering in Mahle Filtersysteme GmbH in 1999 zijn slechts twee voorbeelden van dergelijke strategische stappen die de groei en diversificatie van Mahle voedden. Klanten die voorheen vertrouwden op bedrijfswagenfilters van KNECHT, kregen nu dezelfde kwaliteit onder het merk Mahle Filter, alleen met een andere verpakking, als de KNECHT-filters van Mahle.

Over het geheel genomen is de geschiedenis van Mahle niet alleen een kroniek van groei, maar ook een weerspiegeling van de innovatieve kracht en het aanpassingsvermogen van een bedrijf dat zich voortdurend inspant om de mobiliteit van de toekomst mee vorm te geven.

Het streven naar de hoogste filterkwaliteit van Knecht

KNECHT Filter van Mahle biedt hoogwaardige oliefilters voor auto- en motorfabrikanten en voor de aftermarket. Deze filters bieden bewezen bescherming en worden gebruikt in een breed scala van motortypen, van personenauto’s en bedrijfswagens tot kleine motoren. De verscheidenheid aan types neemt echter voortdurend toe omdat moderne motorarchitecturen steeds minder ruimte bieden in het motorcompartiment. Regelmatige vervanging van het oliefilter is cruciaal voor een effectieve smering van de lagers en wordt aanbevolen door autofabrikanten.

Luchtfilters

Vertrouwde auto- en motorfabrikanten vertrouwen op luchtfilters van de hoogste kwaliteit die tot 99,98% van de schadelijke deeltjes tegenhouden. Deze filters beschermen motoronderdelen tegen voortijdige slijtage. Dankzij speciale coatings en ontwerpen blijven ze effectief en betrouwbaar, zelfs in vochtige omstandigheden. Optimale motorprestaties, een verbeterd koppel, een lager brandstofverbruik en minimale emissies zijn alleen gegarandeerd door effectieve luchtfiltratie.
Om ervoor te zorgen dat de filters zelfs in vochtige omstandigheden optimaal functioneren, wordt ervoor gezorgd dat ze zo min mogelijk in contact komen met water in het inlaatkanaal. Het filterpapier is geïmpregneerd met een speciale kunsthars om de weerstand tegen chemicaliën en water te verhogen. Daarnaast zorgen lijmrillen op de plooien ervoor dat de filters hun structuur intact houden.

Cabineluchtfilters

De cabineluchtfilters uit het assortiment KNECHT-filters van Mahle zijn een onmisbaar onderdeel in het interieur van een auto. Ze nemen de taak op zich om de lucht in het interieur van de auto schoon te houden en spelen daarom een beslissende rol in het comfort en de gezondheid van de inzittenden. Ze helpen ook om de ventilator minder te belasten en beschermen de verwarmings- en airconditioningsystemen tegen vervuiling. Verwaarlozing van deze filters kan leiden tot onherstelbare schade. Het is daarom raadzaam om de vervangingsintervallen aan te houden die worden aanbevolen door de autofabrikant.

Brandstoffilters

Moderne brandstofinjectiemotoren zijn erg gevoelig voor de kwaliteit van de geleverde brandstof. Deze moet extreem schoon zijn en met een gelijkmatige stroom de motor binnenkomen, zonder onregelmatige drukpieken of -schommelingen. Tijdens het transport of de productie is het mogelijk dat er onzuiverheden of water in de motor terechtkomen en de brandstoffilters voorkomen dat deze stoffen de motor bereiken.