Traditie gecombineerd met innovatie – Valeo ruitenwissers

0
127
Een vleugje perfectie bij elke veeg... Valeo!

Goed zicht betekent veilig rijden. Bestuurders kennen dit principe, maar vergeten vaak om de ruitenwisserbladen van hun auto regelmatig te vervangen. Valeo, één van ’s werelds grootste fabrikanten van ruitenwissers, herinnert bestuurders eraan speciale aandacht te besteden aan deze onderdelen. Zij herinnert hen er ook aan dat haar productengamma zowel traditionele kwaliteitsproducten als innovaties rechtstreeks van de originele uitrusting (OE-kwaliteit) omvat.

Technologie in dienst van veiligheid

De eerste ruitenwisserbladen werden uitgevonden door Mary Anderson in 1903 en waren aanvankelijk gemaakt van stof. Pas toen autoruiten in de jaren 1920 steeds gewoner werden, werden wisserbladen een noodzakelijk veiligheidskenmerk. Valeo en zijn merk SWF hebben tientallen jaren ervaring in de productie van ruitenwissers. Dit komt tot uiting in talrijke innovaties en onderscheidingen van autofabrikanten en onafhankelijke organisaties.
Ruitenwissers maken al zo lang deel uit van de uitrusting van een auto dat veel bestuurders er niet meer veel aandacht aan besteden. Het moment van bezinning komt pas als de wisserbladen de voorruit niet meer efficiënt reinigen. Welk model wisser moet u dan kiezen? Valeo en SWF bieden ruitenwisserbladen die zijn afgestemd op de behoeften van elke groep bestuurders.

De eerste is Valeo First™

Valeo First

Valeo First™ is een lijn ruitenwissers die ontworpen is om de grootst mogelijke waarde te bieden aan IAM-klanten. Verkrijgbaar in drie verschillende varianten: Multiconnection (vlakke ruitenwissers met adapters), conventioneel (traditionele ruitenwissers met metalen frames) en hybride (voor Aziatische automerken), waardoor het een universele oplossing is.

Valeo First™ onderscheidt zich van zijn belangrijkste concurrenten dankzij de unieke Valeo PYRAMID™ driedimensionale luchtstroomregeling en de kenmerkende spoiler, die een grondige reiniging van de voorruit bij elke snelheid garanderen. De wisserbladen zijn ook gemaakt van een speciale mix van technisch rubber en coating, waardoor ze extreem duurzaam zijn.

Dan de slimme Multi-connection

Valeo HydroConnect vlakke ruitenwissers bieden een eersteklas voor- en achterruitreiniging. Dankzij hun verwisselbare adapters kunnen ze in elk automodel worden gebruikt en bijvoorbeeld traditionele autoruitenwissers vervangen door een moderne oplossing. Dankzij de innovatieve Multiconnection-technologie maken de Valeo HydroConnect™-ruitenwissers deel uit van een zorgvuldig geselecteerd assortiment en omvatten ze drie adapters die gecombineerd kunnen worden met twaalf verschillende soorten armen. In totaal dekken ze 96% van de Europese automarkt.

Silencio™ en SWF, de originele ruitenwissers van Valeo

Valeo Silencio en SWF zijn de originele Valeo ruitenwissers en zijn perfect voor klanten die op zoek zijn naar dezelfde technologie als de originele uitrusting (OE-kwaliteit). Valeo Silencio™ en SWF omvatten de volgende technologieën voor en achter:

  • Beugel ruitenwissers, met hun metalen of composiet frame, deze zijn geschikt voor de meeste voertuigen die 15 jaar of ouder gebouwd zijn.
  • Hybride ruitenwissers, deze worden vooral gebruikt voor Aziatische voertuigen en zijn compatibel met meer dan 9 miljoen auto’s in Europa.
  • Vlakke / platte / flat blade ruitenwissers, dit is de belangrijkste technologie op de markt, goed voor de meerderheid van de voertuigen in Europa. Op dit gebied biedt Valeo zijn O.E.-rubberstandaard aan met Valeo VisioRubber™, waarvoor Valeo de exclusieve rechten op verschillende octrooifamilies bezit: een composietmateriaal dat bestaat uit een samenstelling van natuurrubber in het onderste gedeelte (wisserblad) en synthetisch rubber in het bovenste gedeelte (basis).

AquaBlade™ – bepaalt de markt

Binnen de categorie van de vlakke ruitenwissers is Valeo de trotse ontwikkelaar en marktleider van de Valeo AquaBlade, het wisserblad van de volgende generatie dat wiswater verdeelt via lasergesneden gaatjes langs het rubber, wat de zichtbaarheid en dus de veiligheid tijdens het rijden verhoogt. Hierdoor worden de reinigingsprestaties naar een nieuw niveau getild, wat de zichtbaarheid en dus de veiligheid op de weg verhoogt. Deze efficiëntie bespaart maar liefst 4 meter remafstand bij een snelheid van 50 km/u (volgens een studie van Fraunhofer IOSB). AquaBlade™ ruitenwissers kunnen ook worden uitgerust met een vloeistofverwarmingssysteem, wat vooral in de winter erg handig is.

Bekroond met de prestigieuze PACE Award voor deze baanbrekende innovatie, implementeert Valeo AquaBlade™ op grote schaal in de O.E., waar het de nieuwe marktstandaard aan het worden is.

Valeo Canopy – innovatie voor meer duurzaamheid

Valeo heeft altijd de tijdgeest gevolgd en lanceerde daarom in het belang van het milieu de eerste ruitenwisserbladen die gericht waren op het verminderen van de negatieve impact op het milieu.

Voor de productie van het Valeo Canopy-gamma werd meer gebruik gemaakt van natuurlijke en gerecycleerde materialen. Zo bestaat de rubbersamenstelling van de Canopy wisserbladen voor meer dan 80% uit hernieuwbare of gerecyclede materialen. Er wordt gebruik gemaakt van natuurrubber van Heveabomen en synthetisch rubber gemaakt van plantaardige oliën uit suikerriet en roet van gerecyclede banden.

Zo’n unieke rubbersamenstelling zorgt voor uitstekende wisserprestaties.

Het Canopy wisserassortiment heeft ook een nieuw montagesysteem. In tegenstelling tot anderen heeft de Canopy wisser niet meerdere adapters nodig. Er is er maar één, die al vooraf geïnstalleerd is. Deze oplossing zorgt voor een eenvoudigere installatie en voorkomt verspilling van onnodige extra adapters.

In het geval van de Valeo Canopy wissers is zelfs de verpakking milieuvriendelijk. Ze zijn gemaakt van karton dat voor 90% gerecycled is. Dit alles draagt ertoe bij dat Canopy ruitenwissers hun koolstofvoetafdruk met 61% verminderen (zoals bevestigd door het certificeringsorgaan Bureau Veritas).

Het Canopy assortiment van vlakke ruitenwissers beslaat al 95% van het Europese wagenpark.