ATE

ATE onderdelen en accessoires

Op het gebied van reserveonderdelen voor voertuigen is het merk ATE vooral bekend om zijn kwalitatieve remmen. Om overmatige slijtage van de remmen te voorkomen, werkt de fabrikant bij de productie uitsluitend met hoogwaardige materialen. In dit segment worden onder meer remblokken, remschijven en andere producten vervaardigd. Bij Motointegrator vindt u ATE auto-onderdelen tegen gunstige prijzen en in de gebruikelijke beste kwaliteit.

Toon meer >>

De productvariëteit van ATE

ATE staat ook bekend als remspecialist en vervaardigt producten in de volgende categorieën:

  • Schijfremmen: De schijfremmen van ATE voldoen aan de nieuwe ECE R90-norm, dus kwaliteit is niet alleen een belofte, maar ook een prestatie. Naast de originele remblokken, die u ook in OEM-kwaliteit bij Motointegrator kunt krijgen, biedt ATE ook keramische remblokken aan, evenals PowerDisc, ECER90 en andere varianten.
  • Trommelremmen: In deze categorie biedt ATE zowel trommelremschoenen als remtrommels aan. Voor een goede combinatie heeft de fabrikant ook TopKits beschikbaar voor kopers.
  • Remvloeistoffen: De remvloeistoffen zijn afgestemd op de individuele toepassingen en werken perfect samen. Of het nu gaat om een kleine auto, een sportieve sedan of een klassieker - de remvloeistoffen van ATE passen bij het betreffende voertuig, zodat het perfect kan functioneren. De fabrikant heeft talrijke containermaten beschikbaar, die ook geschikt zijn voor alle gangbare voertuigtypes. Tegelijkertijd biedt ATE een langere duurzaamheid van de vloeistoffen en een geoptimaliseerde compatibiliteit.
  • Hydraulische onderdelen: De categorie hydraulische onderdelen omvat hoofdzakelijk elementen voor de veiligheid. Deze omvatten producten zoals remklauwen, hoofdremcilinders, wielcilinders, rembekrachtigers, remkrachtregelaars, remslangen, regeleenheden en elektrische parkeerremmen.
  • Koppeling onderdelen: ATE biedt zowel mechanische als hydraulische koppelingsonderdelen aan. De productcategorie wordt onderverdeeld in koppelingscilinders, koppelingskabels en handremkabels.
  • Wielsnelheidssensoren: De fabrikant biedt zijn klanten niet alleen producten, maar ook de bijbehorende service. Intelligente sensoren is hier het sleutelwoord. De diagnoseapparatuur van ATE helpt bijvoorbeeld om de draairichting of stilstand te detecteren. Passieve en actieve wielsensoren, alsmede diagnoseapparatuur voor het opsporen van storingen maken eveneens deel uit van het assortiment van de fabrikant.

Afgezien van de genoemde producten blinkt ATE ook uit in gereedschappen die voor de automobielindustrie worden vervaardigd.

De fabrikant ATE

ATE kan terugkijken op meer dan 100 jaar ervaring en is één van de oudste en meest succesvolle fabrikanten op de markt voor remmen. Het bedrijf behoort ook tot Continental, één van de grootste toeleveranciers van de automobielsector ter wereld.

De geschiedenis van ATE

Alfred Teves richtte het bedrijf op in 1906. Reeds in 1909 werd samen met de ingenieur Matthäus Braun de Mitteldeutsche Kühlerfabrik opgericht en werden belangrijke fabrikanten, zoals Audi, Wanderer en Hansa, als klant geworven.

Met zuigerveren en remsystemen van hoge kwaliteit verwierf de onderneming vaste voet op de markt van toeleveranciers voor de automobielindustrie. In 1926 werd het eerste hydraulische remsysteem van ATE in een auto geïnstalleerd. Door middel van technische ontwikkelingen en een nieuw type gietprocédé kon de fabrikant zijn marktpositie verder uitbreiden. In 1958 patenteerde ATE het ontwerpprincipe van de "negatieve stuuruitslagstraal" voor optimale spoorstabiliteit tijdens het remmen. In dit jaar werd ook een begin gemaakt met de grootschalige productie van schijfremmen in heel Duitsland.

Het eerste antiblokkeerremsysteem dat klaar was voor serieproductie werd in 1980 door ATE ontwikkeld, en slechts vier jaar later ging het als geïntegreerd ABS in serieproductie. In 2002 werd een nieuwe dimensie in de rijtechnologie en de rijstabiliteit geïntroduceerd met het eerste ESP met actieve stuurinterventie. 

In 2005 volgde de nieuwe remvloeistof, die volgens de normen van die tijd bijzonder dun was. Dit was bijzonder goed aangepast aan de hydraulica van elektronische remsystemen (zoals ABS en ESP). Vijf jaar later volgde de presentatie van de stofarme en op dat moment zeer innovatieve ATE Ceramic remblokken. De ATE Classic-reeks ging ook in die tijd van start. Zo ontwikkelde het merk ATE zich van een klein industriele werkplaats tot een grote onderneming in de toeleveringsindustrie voor de automobielindustrie.

Meer dan 100 materiaalsamenstellingen voor remblokken van ATE

ATE werkt met een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO 9001 in alle productiefaciliteiten. Dit certificaat stelt hoge eisen aan klantgerichtheid, management en andere kwaliteitscriteria. Een continu verbeteringsproces maakt ook deel uit van de norm.

Dit komt ook tot uiting in het feit dat meer dan 150 verschillende materiaalmengsels worden gebruikt voor ATE-remblokken. Deze worden geselecteerd op basis van de seriekwaliteiten van de voertuigen. Concurrenten kiezen, althans volgens hun eigen informatie, meestal voor vier à vijf materialen, terwijl ATE kan bogen op aanzienlijk meer componenten.

Als het gaat om geteste veiligheid, kan ATE ook claimen dat het bedrijf veel verder gaat dan de ECE R90-norm. Remblokken moeten voldoen aan overeenkomstige specificaties voor veiligheid in het Duitse wegverkeer, waarbij ATE verder gaat dan deze specificaties en nog meer kwaliteit levert. De ECE R90-norm stelt 14 wettelijke eisen. ATE daarentegen levert resultaten voor meer dan 50 eisen, zodat de remblokken niet alleen voldoen aan de wettelijke eisen, maar deze ook ver overtreffen wat kwaliteit betreft.

Duurzaamheid bij ATE

Het bedrijf ATE adverteert met de slogan dat het zaken wil doen in de toekomst en niet met de toekomst. Dit betekent dat duurzaamheid een belangrijk thema is bij Continental en dus ook bij ATE. De hoge principes van de onderneming hebben hier betrekking op milieubescherming, gezondheid en veiligheid op het werk en bescherming van de gezondheid. 

ATE gebruikt milieuvriendelijke materialen bij de productie van onderdelen en richt zich op duurzame producten. Sinds de jaren tachtig gebruikt de fabrikant uitsluitend astbestvrije producten en sinds het einde van de jaren negentig zijn de frictiematerialen van het bedrijf ook vrij van zware metalen. ATE heeft ook gereviseerde remklauwen aan zijn assortiment toegevoegd.

ATE auto-onderdelen - goedkoop online bestellen

Bij Motointegrator vindt u een grote selectie van remblokken en remschijven van ATE. Gebruik onze zoekfunctie om het geschikte reserveonderdeel te vinden en gemakkelijk van thuis uit te bestellen. De onderdelen die u bestelt, worden snel geleverd. Als u vragen hebt over een reserveonderdeel, staat onze klantendienst te allen tijde tot uw beschikking, per telefoon of e-mail. ATE-reserveonderdelen maken deel uit van een assortiment van bijna vijf miljoen reserveonderdelen, waarbij zowel de kwaliteit als de prijs overtuigend zijn.

Jaar van vestiging: 1907
Website (Nederland): http://www.ate.de/
Website (Engels): http://www.ate-brakes.com/
ATE
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z