Ferodo – zijn prijs waard

0
107
Ferodo
Ferodo

Ferodo is een bekende leverancier in de auto-industrie. Vooral op het gebied van remsystemen is Ferodo een begrip als het gaat om prestaties en kwaliteit. Het bedrijf kijkt terug op een geschiedenis van meer dan 100 jaar. Het succesverhaal van het bedrijf begon al in 1897.

Oprichting en beginjaren

Ferodo werd in 1897 opgericht door Herbert Frood (1864-1931). De naam van het bedrijf, “Ferodo”, is een combinatie van “Frood” en “Dynamics” en weerspiegelt de focus op wrijvingsdynamica. Aanvankelijk was een klein bedrijf dat verschillende frictiematerialen voor paardenkoetsen produceerde. De productie begon in Gorton in 1901 en verhuisde naar Chapel-en-le-Frith in 1902. Ferodo was het eerste bedrijf dat asbest gebruikte voor remblokken en ontwikkelde de eerste moderne frictiematerialen voor remmen.

Eerste patent voor remblokken

In 1913 kreeg het bedrijf een patent voor de eerste remvoering gemaakt van asbest. Deze innovatie was een belangrijke stap in de ontwikkeling van moderne remsystemen. Tegelijkertijd legde het bedrijf met dit patent de basis voor het economische succes van de volgende decennia.

Eerste Wereldoorlog en internationale expansie

Tijdens de Eerste Wereldoorlog speelde Ferodo een belangrijke rol. Het bedrijf produceerde remblokken voor allerlei militaire voertuigen. Na de oorlog breidde het bedrijf zijn productassortiment uit en opende het internationaal nieuwe markten.

Ferodo UK werd in 1926 onderdeel van Turner & Newall. Turner & Newall was een Britse fabrikant van asbest. Dankzij deze fusie kon het bedrijf zijn expansie en diversificatie naar een breed assortiment frictiematerialen voor voertuigen en industriële toepassingen voortzetten.

Remblokken met synthetische vezels

In de jaren 1930 begon Ferodo met de ontwikkeling van remblokken gemaakt van synthetische vezels. Deze innovatie betekende een andere belangrijke vooruitgang in de remtechnologie.

De Tweede Wereldoorlog leidde, net als de Eerste Wereldoorlog jaren eerder, tot een grotere vraag naar de producten omdat ze essentieel waren voor militaire voertuigen en vliegtuigen. In deze periode maakte het bedrijf een aanzienlijke groei door.

Na de Tweede Wereldoorlog bleef het bedrijf innoveren en zijn productassortiment diversifiëren. Het bedrijf breidde zijn aanwezigheid in de wereldwijde automobiel- en industriële sectoren uit.

Verdere overnames en wereldwijde expansie

In de daaropvolgende jaren zette Ferodo zijn overnames voort en ging het nieuwe partnerschappen aan met andere bedrijven. Gaandeweg breidde ze haar wereldwijde bereik en aanwezigheid verder uit.

Eind jaren ’90 werd het onderdeel van het wereldwijde conglomeraat Federal-Mogul Corporation. Federal-Mogul was en is een wereldwijde toeleverancier voor de auto-industrie. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 53.000 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Federal-Mogul is gevestigd in Southfield, Michigan.

Innovatieve technologieën voor optimale remprestaties

Ferodo is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van remblokken en remschijven. Deze specialisatie helpt het bedrijf zijn doel te bereiken om producten van de hoogste kwaliteit te produceren,

Ferodo remschijven zijn voor velen de beste keuze als het gaat om betrouwbare en veilige remprestaties. Vergeleken met andere merken onderscheiden ze zich door hun bijzonder hoge kwaliteit en voldoen ze aan de hoogste veiligheidsnormen. Tegelijkertijd maken ze niet alleen indruk door hun duurzaamheid, maar ook door hun optimale prestaties. Het bedrijf vertrouwt op innovatieve technologieën om altijd het beste uit zijn remschijven te halen.

Ferodo producten voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en overtreffen deze vaak. Ze bieden optimale remprestaties. Bij de productie vertrouwt het op innovatieve technologieën en hoogwaardige materialen. Deze combinatie resulteert in remschijven die prestaties leveren die andere merken niet kunnen bieden. Het gebruik van koolstofkeramische materialen zorgt voor een uitstekende warmteafvoer en vermindert zo de kans op remfalen aanzienlijk. Dit betekent dat optimale remprestaties altijd gegarandeerd zijn. Of het nu in de bebouwde kom is of op de snelweg.

Ferodo producten zijn hun prijs waard

Vergeleken met andere merken zijn remschijven van Ferodo niet altijd de goedkoopste. Maar ze bieden bovengemiddelde veiligheid en een lange levensduur. Bovendien maken ze indruk met innovatieve technologieën voor optimale remprestaties en overtreffen ze de hoogste veiligheidsnormen. Maar niet alleen op het gebied van remschijven heeft het bedrijf in de loop der decennia naam gemaakt. Talrijke andere producten maken het productportfolio compleet

Hoogwaardige en duurzame remschijven zijn niet de enige producten van de Britse fabrikant. De belangrijkste Ferodo producten zijn onder andere:

Ferodo remblokken

Ferodo is misschien wel het meest bekend om zijn remblokken. De remblokken zijn ontworpen om betrouwbare en consistente remprestaties te leveren voor verschillende soorten voertuigen. Van kleine personenauto’s tot zware vrachtwagens en railvoertuigen. De remblokken staan bekend om hun effectieve remprestaties en duurzaamheid.

Remschoenen van Ferodo

Ferodo produceert remschoenen voor trommelremmen, die vaak worden aangetroffen in oudere voertuigen en sommige industriële toepassingen. Deze remschoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen om een hoge remkracht te garanderen.

Remvloeistoffen van Ferodo

Ferodo biedt remvloeistoffen die voldoen aan verschillende prestatie- en veiligheidsnormen. Remvloeistof van hoge kwaliteit is cruciaal voor het goed functioneren van het hydraulische remsysteem van een voertuig.

Koppelingssets van hoge kwaliteit

Naast remcomponenten produceert Ferodo ook koppelingsets. Deze kits bestaan uit koppelingsplaten, drukplaten en ontkoppelingslagers die ontworpen zijn voor een soepele en betrouwbare in- en ontkoppeling in handgeschakelde transmissies.

Hydraulische componenten en frictiematerialen:

Ferodo produceert hydraulische componenten zoals hoofdremcilinders en slavecilinders, die essentieel zijn voor de goede werking van hydraulische rem- en koppelingssystemen. De frictiematerialen van Ferodo worden niet alleen gebruikt in remblokken en remschoenen. Deze producten worden ook gebruikt in diverse industriële toepassingen, zoals koppelingen in bouwmachines en mijnbouwapparatuur.

Race- en high-performance producten van Ferodo

Ferodo biedt gespecialiseerde rem- en koppelingscomponenten voor motorsport en high-performance voertuigen. Deze producten zijn ontworpen om extreme omstandigheden te weerstaan en prestaties van wereldklasse te leveren.

Accessoires en hardware

Ferodo biedt ook diverse accessoires en hardware met betrekking tot rem- en koppelingssystemen. Hieronder vallen bevestigingsmaterialen, ringen, smeermiddelen en meer.

Zelfs na de millenniumwisseling en onder de paraplu van Federal-Mogul bleef Ferodo zich richten op het produceren van rem- en frictiematerialen van hoge kwaliteit. In de loop van haar geschiedenis heeft het bedrijf zich met succes aangepast aan veranderende regelgeving en eisen van de markt. Ferodo’s reputatie voor het produceren van betrouwbare en hoogwaardige remelementen heeft het bedrijf tot een gewaardeerde partner in de auto-industrie gemaakt.