TRW

TRW onderdelen en accessoires

Hecht u veel belang aan kwaliteit als het gaat om reserveonderdelen voor uw voertuig? In onze online winkel vindt u hoogwaardige auto-onderdelen van TRW Automotive, van remsystemen tot ophangingssystemen, koppelingen of motorfietsreserveonderdelen. Welk onderdeel u ook nodig hebt - kies TRW Automotive auto-onderdelen en u krijgt optimaal verwerkte reserveonderdelen tegen gunstige prijzen. Niets staat uw rijplezier en veiligheid in de weg.

Toon meer >>

Veiligheidssystemen van TRW

TRW is een Amerikaanse fabrikant die al jaren bekend staat als specialist in veiligheidssystemen voor auto's. Naast passieve veiligheidssystemen (airbags en veiligheidsgordels) vervaardigt TRW ook actieve veiligheidssystemen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om stuurinrichtingen, voertuigelektronica of remmen. De uitstekende, constante kwaliteit van de producten heeft meer dan 40 gerenommeerde autofabrikanten overtuigd, die de producten al jaren in hun voertuigen inbouwen. TRW is nu één van de tien grootste toeleveranciers van de automobielindustrie ter wereld. TRW bestrijkt een groot deel van de aftermarket.

Deze zijn beschikbaar voor een groot aantal van de meest populaire automerken en overtuigen ook daar met een hoge en constante kwaliteit, vooral op het gebied van remmen. Naast remblokken omvat het TRW-assortiment ook:

 • Remcilinders
 • Schijf- en trommelremmen
 • Remklauwen
 • Remleidingen 
 • en vele andere belangrijke onderdelen voor remsystemen

TRW Remblokken

In de loop der jaren heeft TRW een breed assortiment van verschillende remblokken opgebouwd voor elke behoefte. Voortdurende ontwikkeling van de producten heeft geresulteerd in verschillende reserveonderdelen voor:

 • Kleine auto's
 • Commerciële voertuigen 
 • Luxe modellen

Zowel het ontwerp als het gewicht van de respectieve auto-onderdelen worden steeds weer verbeterd. Op die manier worden de best mogelijke remprestaties bereikt. Tijdens deze optimaliseringsprocessen word extra aandacht besteed aan een lagere CO2-uitstoot en een vermindering van het brandstofverbruik.

Door jaren van onderzoek in de fabricage van remmen, produceert TRW remblokken uit een hoogwaardige mix van materialen. Alle door TRW vervaardigde remmen zijn voorzien van COTEC-technologie. Dit betekent dat alle remblokken een met silicaat bedekt wrijvingsoppervlak hebben dat vervaging voorkomt. Dit betekent dat de werkelijke remafstand aanzienlijk korter is en dat de slijtage van het remblok en de remschijf wordt beperkt. 

Een verdere verfijning van de COTEC-gecoate remblokken met DTEC-technologie bereikt het volgende: door middel van een keramische binding op de respectieve remblokoppervlakken wordt de ontwikkeling van remstof gereduceerd. Een grondige reiniging van de velgen kan dus met langere tussenpozen worden uitgevoerd. Remblokken van TRW zijn uiteraard ECE-R-90 gecertificeerd en bijzonder gemakkelijk te monteren. Met TRW-producten kan bijna de hele Europese voertuigenmarkt worden bestreken.

TRW remschijven

Zoals reeds gezegd, is TRW één van de beste fabrikanten op het gebied van remsystemen. In het aangeboden assortiment vindt u remmen van verschillende types, bijvoorbeeld:

 • elektrische parkeerremmen
 • hybride remmen
 • bedrijfsremmen 
 • Slip control systemen

TRW hecht veel belang aan kwaliteit en veiligheid in al zijn producten. Dit is vooral duidelijk bij de remschijven. De CO2-uitstoot en het brandstofverbruik zijn aanzienlijk verminderd door een voortdurende vermindering van het gewicht. Bovendien vertonen de remschijven een verbeterde karakteristiek wat het restremkoppel betreft.

Ervaring en innovatie zijn twee termen die met het bedrijf worden geassocieerd. TRW produceert zwart gelakte remschijven, die bijzonder corrosiebestendig zijn en tegelijkertijd als blikvangers kunnen worden gezien. De installatie is eenvoudig, aangezien de schijven niet hoeven te worden ontdaan van antioxidanten of oliebeschermende coatings voordat ze daadwerkelijk worden geïnstalleerd.

Naast de gebruikelijke stalen remschijven heeft TRW ook high-carbon remschijven in zijn assortiment. Deze bieden lagere temperaturen en minder trillingen dan conventionele schijven. Schijven met een hoog koolstofgehalte zijn consistenter bij hogere belastingen. Naast de remschijven zijn de nodige bevestigingsschroeven bij de levering inbegrepen. Als de remschijven aldus zijn vernieuwd, is het niet nodig de oude en versleten schroeven opnieuw te gebruiken.

Voor een gerenommeerde fabrikant zijn remschijven met geïntegreerde wiellagers en ABS-sensorringen natuurlijk een must. De verschillende TRW remschijven zijn allemaal voorzien van de ECE R-90 norm en overtuigen door de hoogste kwaliteit en remprestaties.

De fabrikant TRW

Het bedrijf TRW werd reeds in 1901 opgericht en heeft sindsdien zijn hoofdkantoor in Livonia (Michigan). In 1997 betrad de onderneming het terrein van de veiligheidssystemen met de overname van Magna International, BDM International en Temic Bayern Chemie Airbag en concentreerde zij zich op de ontwikkeling van beschermingssystemen voor inzittenden. In 1998 rustte TRW een productievoertuig (Mercedes-Benz klasse M) uit met het eerste complete veiligheidssysteem voor inzittenden. TRW was ook pionier in de eerste tweetraps generator voor airbags.

De overnames

In 1999 werd de autofabrikant LucasVarity overgenomen door TRW, gevolgd door de heroprichting van TRW Automotive in 2002. In 2015 nam de fabrikant ZF Friedrichshafen AG (met hoofdzetel in Friedrichshafen) over. Het hoofdkantoor van het nieuwe ZF TRW bleef echter in Livonia (Michigan). Vandaag telt de onderneming ongeveer 65.000 werknemers in meer dan 185 vestigingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. 

De kwaliteit

Sinds de oprichting van de onderneming heeft het nu internationaal succesvolle bedrijf zich geconcentreerd op de voortdurende ontwikkeling van zijn producten om de best mogelijke kwaliteit te bereiken. Deze voortdurende drang naar verbetering is beloond en heeft van TRW een gerenommeerd bedrijf gemaakt. Het bedrijf ontwikkelt uitstekende producten, zoals actieve en passieve veiligheidssystemen op het gebied van voertuigelektronica, chassis en bescherming van de inzittenden. 

Bestel auto-onderdelen van hoge kwaliteit van TRW

Bij Motointegrator vindt u vele TRW Automotive auto-onderdelen voor de meest populaire automodellen. Remschijven, remblokken of remleidingen - welk hoogwaardig TRW-product u ook nodig hebt, in onze online winkel vindt u ongelooflijk lage prijzen. In een mum van tijd vindt u het juiste product met behulp van de eenvoudige filter en bestelt u het gemakkelijk vanuit uw eigen huis. Heeft u een TRW-draagarm of draagstang nodig? U kunt deze producten ook in onze winkel vinden.

Nadat u uw bestelling hebt voltooid, begint ons werk met de verwerking en de verzending. Na enkele dagen hebt u uw TRW-reserveonderdeel in handen en kunt u uw product zelf installeren of laten installeren. Als u vragen of verzoeken hebt over onze producten - onze deskundige adviseurs helpen u graag verder. We kijken ernaar uit u te kunnen helpen.

Jaar van vestiging: 1924
Website (Nederland): http://www.trw.de/
Website (Engels): http://www.trw.com
TRW
Alle producenten 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z