ATE: Veilig, schoon, duurzaam – daaraan herkent u de winnaar!

0
193
ATE _Ceramic_A5_NL_sRGB

ATE schittert met zijn ATE Ceramic-remblokken in de recente ADAC-remmentest. Van vijf remsystemen kwam de remmenspecialist duidelijk als beste uit de bus. En maakte vooral indruk in de categorieën veiligheid en duurzaamheid.

 ATE Ceramic remblokken kwamen als duidelijke winnaar voor de dag met over de hele linie een dikke 1,7 (goed)*. In de befaamde remmentest van de ADAC, Europa’s grootste automobielvereniging, bleven de Ceramic comfort-remblokken vijf andere concurrenten ruim voor. ATE is een merk van technologieconcern en automotive-toeleverancier Continental. De ADAC-testers namen zes remsystemen, bestaande uit remblokken en remschijven, onder de loep. Tot de testkandidaten behoorden een OEM-product, diverse merk- en sportremmen en een budgetrem – allemaal remsystemen die bedoeld zijn voor de vervangingsmarkt.

Topscore voor ATE in de remcyclustest

Uiteindelijk was de overwinning compleet en overtuigend: in de test waren de ATE Ceramic-remblokken, in combinatie met de originele remschijven van het bedrijf, meer dan overtuigend op het gebied van slijtage, waar ze met een duidelijke marge vóór alle andere concurrenten zegevierden. Gedurende het testproces moesten de remsystemen zich onder realistische en zwaar belaste remcycli bewijzen. ATE Ceramic-remblokken haalden een overall score van 1,0. En dat niet alleen: de kandidaat die als tweede eindigde, lag meer dan een heel punt achter op de winnaar. Qua remafstand behaalden de ATE Ceramic-remblokken de op één na beste beoordeling (1,5), een bewijs van de goede wrijvingseigenschappen.

Minder slijtage: betere milieubescherming en meer comfort

“De Ceramic-remblokken bieden beide: hoge veiligheid, zoals blijkt uit de resultaten in de remmentest, maar ook duurzaamheid,” aldus Maik Spengel, de verantwoordelijke productmanager bij Continental. “We zijn bijzonder ingenomen met het feit dat tien jaar na het winnen van de Innovation Award op de bandenbeurs in Essen nu ook de ADAC onafhankelijk de uitstekende eigenschappen van ATE Ceramic-remblokken heeft bevestigd,” voegt Peter Wagner, hoofd van de divisie OE & Aftermarket Services bij Continental, daaraan toe.

*Waarbij 1 het beste is, en 5 het slechtse