Weg met sigarettengeur in de auto

0
1696
Roken in de auto
© Shutterstock / Sestovic

Hoe komt u van sigarettengeur af?

Wie heeft dat nog niet eerder gehoord: huismiddeltjes zoals in plakjes gesneden appels of citroenen moeten in staat zijn om nare de sigarettengeur heel snel uit het interieur van de auto te verdrijven. Bovendien kan een kom met bloem, rijst of koffie vergelijkbare effecten hebben. Het “geheim”: deze voedingsmiddelen zouden tegelijkertijd vocht en slechte geuren moeten binden. Deskundigen zijn echter van mening dat dergelijke huismiddeltjes geen echte oplossing voor het probleem zijn. Want of het nu citroen, appel of koffie is, ze kunnen allemaal maar korte tijd geuren uit het interieur van de auto verdrijven. En daardoor komt de vervelende  sigarettengeur al na een paar dagen terug.

Volgens kenners helpt een bakje met afwasmiddel het meest, omdat er stoffen in zitten die geurtjes elimineren. Omdat de geur van sigaretten overal in de auto neerslaat, vooral in de bekleding, moet het interieur in ieder geval grondig worden schoongemaakt. Gebruik beslist speciale stofferingsreinigers en borstels. Maar bij het reinigen van de dakbekleding kunt u beter niet meehelpen, maar het werk laten doen door een vakman. Want de kartonnen drager, die onder het doek zit, is gemakkelijk te beschadigen en vraagt ​​om een ​​dure vervanging van 600 tot 1.000 euro.

Hoe omslachtig is het om sigarettengeur te verwijderen?

Een schoon voertuiginterieur draagt ​​niet alleen enorm bij aan een goede rijervaring. Reden genoeg om de oorlog te verklaren aan vuil, stof en stank. Met onderstaande tips heeft u binnen no-time dat nieuwe autogevoel. Elke auto-interieurreiniging begint met het opruimen van het gehele interieur, inclusief de kofferbak. Dit is de enige manier om bij al het vuil te komen en ook de mogelijkheid te hebben om onnodige dingen uit uw auto te bannen. Voor de daaropvolgende reiniging moeten ook matten en tapijten tijdelijk worden verwijderd en daarna is het tijd om los vuil en stof te verwijderen. Stofzuig het vloeroppervlak en alle stoelen, planken en compartimenten grondig. Vergeet ook de kofferbak niet!

Stoffering reinigen

Van stoffering kunt u vlekken, verkleuring en geurtjes met een stofferingsreiniger verwijderen. Dit wordt meestal in de vorm van schuim op de bekleding aangebracht en na een bepaalde inwerktijd afgezogen. Volg de instructies van uw verzorgingsproduct en zorg ervoor dat de bekleding niet te nat wordt, want dan bestaat kans op schimmel. Voor leren stoelen moet u natuurlijk andere reinigingsmiddelen gebruiken die speciaal voor leer zijn ontworpen. Deze verwijderen niet alleen vuil van het gevoelige materiaal, maar houden het ook soepel, zoals de stoelreiniger Motul.

Dergelijke verzorgingsproducten kunnen natuurlijk ook worden gebruikt voor het lederen stuur en andere oppervlakken van leer. Er zijn ook speciale reinigingsmiddelen voor de kunststof onderdelen en gelakte oppervlakken in de auto. Als u niet voor elk afzonderlijk materiaal een speciaal middel wilt gebruiken, dan kunt u relatief ver komen met water en afwasmiddel. Of u haalt een goed universeel reinigingsmiddel voor uw auto – het “All Purpose” -middel van Eco-Touch is bijvoorbeeld geschikt voor het reinigen van een groot aantal oppervlakken. Het is raadzaam om een ​​in de handel verkrijgbare glasreiniger te gebruiken om streeploze, schone ruiten te krijgen. Als u verwarmde achterruiten heeft, veeg dan altijd in de richting van de verwarmingsdraden.

Wat kost een professionele auto-interieurreiniging?

Sigarettenrook
© Shutterstock / aerogondo2

Als u vaak in de auto rookt, zal de nicotine zich na verloop van tijd in het hele interieur ophopen. Dit kan niet alleen de auto-eigenaar en passagiers storen, maar maakt het ook moeilijk om de auto door te verkopen. Als u sigarettengeur uit het interieur van uw voertuig wilt verwijderen, kunt u een aantal huismiddeltjes gebruiken of professionele reiniging overwegen. In het bijzonder kunt u met simpele huismiddeltjes grip krijgen op minder intense rookgeuren. Zet bijvoorbeeld ’s nachts een klein bakje rijst, bloem of koffie in uw auto. Deze voedingsmiddelen neutraliseren nicotine en binden vocht. Ook het proberen waard zijn gehalveerde appels, een kom azijn of partjes citroen met een paar druppels zuiveringszout. Deze maatregelen verdoezelen echter alleen nicotinegeuren, ze elimineren ze niet volledig.

Reinig daarom de auto grondig zoals hierboven beschreven – eventueel meerdere keren – en vervang ook het pollenfilter. Als de geur van rook intens is, zal vaak alleen professionele ozonbehandeling helpen. Binnen 24 uur binden de ozonmoleculen slechte geuren en verwijderen deze permanent. Zo’n behandeling kost zo’n 60 tot 150 euro.