MEYLE – Reserveonderdelen en slimme reparatiesets voor bijna elke auto

0
226
olieverversingsset

MEYLE AG is een Duitse fabrikant van hoogwaardige reserveonderdelen voor auto’s, bestelwagens en vrachtwagens. Het van oudsher Hamburgse bedrijf biedt meer dan 24.000 verschillende artikelen aan voor de onafhankelijke vervangingsmarkt. De hoge kwaliteitseisen die het bedrijf aan auto-onderdelen stelt, worden waargemaakt door de eigen ingenieurs. Zij ontwikkelen niet alleen innovatieve oplossingen voor autoreparaties, maar ontwikkelen ook veel originele onderdelen verder door en verbeteren deze.

Luchtopname

MEYLE – Zo betrouwbaar als een vriend

MEYLE biedt haar klanten – zowel zakelijk als particulier – meer dan 24.000 betrouwbare en slijtvaste reserveonderdelen voor personenauto’s, bestelwagens en vrachtwagens. Zij worden vervaardigd in eigen fabrieken en door geselecteerde productiepartners. De consequente kwaliteitscontrole van MEYLE garandeert dat elk product aan de hoogste eisen voldoet. Volledig tevreden klanten zijn de maatstaf – zo luidt het motto: “MEYLE – Zo betrouwbaar als een vriend.”

Tijd is geld – dit geldt ook voor autoreparaties. Zo kent het bedrijf de dagelijkse uitdagingen van garages goed. Daarom zijn alle MEYLE-oplossingen consequent afgestemd op het dagelijkse werk van monteurs. Dit is snel merkbaar: De goed doordachte onderdelen en onderdelensets zorgen voor aanzienlijk snellere montagewerkzaamheden. En daardoor verminderen ze de bijbehorende inspanning. Maar ook de bestuurder profiteert van de slimme MEYLE-oplossingen. Want zijn voertuig is snel weer rijklaar en de reparatie of het onderhoud valt goedkoper uit dan verwacht.

Het uitgekiende MEYLE- productassortiment biedt auto-onderdelen en MEYLE-KITS voor de vervangingsmarkt en is onderverdeeld in drie productlijnen:

  • MEYLE-HD – beter dan originele onderdelen
  • MEYLE-PD – verder ontwikkelde en verbeterde originele vervangingsdelen
  • MEYLE-ORIGINAL – precies passend zoals de originele onderdelen

 

MEYLE-KITS – Alle onderdelen die nodig zijn voor een specifieke klus

Veel reparatie- en onderhoudstaken aan auto’s, bestelwagens of vrachtwagens vereisen een grote verscheidenheid aan afzonderlijke onderdelen. Bijvoorbeeld schroeven, pakkingen of bedrijfs- en hulpmaterialen. Voor een succesvolle klus mag geen van deze ontbreken. Daar zorgen de slimme MEYLE-KITS voor. Ze zijn ontwikkeld vanuit het perspectief van de monteur en maken het dagelijkse werk in de garage zo efficiënt mogelijk. Veel MEYLE-KITS worden geleverd met de bijpassende auto-onderdelen in één pakket. Daardoor is het zoeken naar of bestellen van het juiste bevestigingsmateriaal niet meer nodig. De monteurs klaren hun klus sneller. De hefbruggen zijn sneller vrij. De klanten genieten van de snelle service. En dat alles door gebruik te maken van een reparatieoplossing van MEYLE.

MEYLE’s all-in-one kits bevatten alle onderdelen die nodig zijn voor een specifieke in-en uitbouw. Voorbeeld versnellingsbakolie verversen: MEYLE-KITS voor olieverversing bij automatische transmissies bevatten de voertuigspecifieke bijpassende olie, alsmede alle benodigde pakkingen, schroeven, filters, magneten en zelfs de aftap- en/of vulschroef.

Voorbeeld draagarmreparatie is de praktijkvriendelijke MEYLE-HD-draagarmset voor BMW-modellen van de X5- en X6-serie (vanaf modeljaar 2007). Daarmee kan de monteur zonder voorafgaande ingangsmeting met de reparatie beginnen. Hij vervangt ook drie originele-versies. De traploos verstelbare fuseekogel met duidelijke positie-indicator maakt cambercorrectie van de wielen mogelijk. Hierdoor is aanvangsmeting niet meer nodig – wat kostbare arbeidstijd bespaart.

MEYLE-reparatiekits met het bijpassende inbouwgereedschap – alles in één doos voor een probleemloze installatie

Voor sommige reparaties of onderhoudswerkzaamheden aan auto’s zijn niet alleen de juiste onderdelen nodig. Maar ook specifiek speciaal gereedschap dat zelfs in zeer goed uitgeruste werkplaatsen niet altijd voorhanden is. Om te voorkomen dat werkzaamheden moeten worden uitgesteld omdat een speciaal stuk gereedschap ontbreekt, zijn er reparatiekits met bijpassend inbouwgereedschap. Naast alle onderdelen die nodig zijn voor een bepaalde klus, omvat de levering dan bijvoorbeeld ook alle benodigde speciaalsleutels.

Goede voorbeelden van de slimme reparatiekits met bijbehorend montage gereedschap zijn de nieuwe reparatiekits voor fusees, veerpoten en draagarmen – perfecte reparatie oplossingen. Het bedrijf biedt sets aan voor veel voorkomende voertuigtoepassingen. Dit maakt reparaties een fluitje van een cent en bespaart ook tijd, geld en stress.

De reserveonderdelen uit de MEYLE-KITS kunt u natuurlijk ook afzonderlijk bestellen. Zo heeft MEYLE altijd de juiste oplossing bij de hand en vereenvoudigt het dagelijkse werk in de garage.

Fusee

MEYLE-HD sleufbus met montagehuls voor BMW achterdraagarmen – Duurzame reparatieoplossingen voor de vervangingsmarkt

Defecte bussen op de draagarm van de BMW-achteras betekent in de dagelijkse praktijk meestal: De hele draagarm moet worden vervangen – een kostbare autoreparatie. Het resultaat: grote klus voor de garage en hoge kosten voor de bestuurder. Het zou veel makkelijker zijn om de bussen van de draagarmen te vervangen – is dat mogelijk? De  ingenieurs van het bedrijf hebben hierover nagedacht en een economisch en ecologisch ideale oplossing ontwikkeld: de MEYLE-HD sleufbusset.

De MEYLE-HD sleufbusset bestaat uit MEYLE‑HD sleufbussen, voorgecomprimeerd op inbouwmaten en montageklaar met een montagehuls, plus speciaal ontwikkeld demontage- en montagegereedschap. Dit maakt de selectieve vervanging van de bussen in geselecteerde BMW 5 serie, 6 serie, 7 serie en X5-modellen mogelijk. Een enorme kostenbesparing: De slimme oplossing van MEYLE kost gemiddeld minder dan een tiende van de twee originele draagarmen die bij een normale reparatie volledig vervangen zouden moeten worden.

Dit detail toont aan hoe slim, goed doordacht en werkplaatsgericht de MEYLE-HD sleufbusset is: Omdat de sleufbussen al af fabriek voorgecomprimeerd zijn, hoeven ze niet moeizaam tot de vereiste maat te worden samengedrukt om ze in de draagarm te persen. Met de voorgecomprimeerde oplossing vervalt dus een stap die in het dagelijks werk niet alleen tot aanzienlijke toepassingsproblemen en fouten kan leiden, maar ook kostbare tijd kost.

Er zijn nog meer details die de voorgecomprimeerde bussen van MEYLE bijzonder gebruiksvriendelijk maken: bijvoorbeeld de montagehuls. Zij is langer dan de bus – dit geleidt het gereedschap tijdens het persen en voorkomt op betrouwbare wijze dat het gereedschap wegglijdt. Bovendien kunt u de bussen ook afzonderlijk bij MEYLE bestellen: Hierdoor kan het in de set geleverde gereedschap winstgevend worden hergebruikt.

F10_727x484_de (002)

De Smart-Repair-Kit en het milieu

Ook het milieu profiteert van de Smart-Repair-Kit. De productie van de aluminium behuizing van de draagarm is energie-intensief en herbruikbaar. Het afval dat ontstaat bij het gebruik van de MEYLE-reparatie oplossing bestaat slechts uit een paar rubberen en aluminium onderdelen. Het bedrijf scoort ook in de gewichtsvergelijking: De originele draagarm met een gewicht van net geen 4 kg staat tegenover de twee MEYLE- bussen met een gewicht van 600 g. Deze voordelen gelden voor de gehele waardeketen: Lagere kosten bij productie, transport en verpakking, demontage en installatie en uiteindelijk ook in de werkplaats door minder benodigde opslagruimte.

MEYLE werkplaats tip

De gouden werkplaats tip: Bestuurders kunnen een defecte bus opmerken door een sponsachtige besturing of door rommelende geluiden op de achteras. Het is niet ongewoon dat de getroffen voertuigen meer dan tien jaar oud zijn en meer dan 200.000 km hebben afgelegd. Veelvuldig gebruik van de aanhangwagen leidt ook tot verhoogde slijtage van de achteras. Door de grootte van het voertuig en een soms zeer comfortabel chassis ontdekken chauffeurs defecte bussen in de meeste gevallen pas tijdens de algemene inspectie.