All-season bandentest 205/55 R16 2021: Welke zijn de beste?

0
282
All-season bandentest
© GettyImages / mahos

In een uitgebreide all-season bandentest testte het tijdschrift Auto Zeitung negen vierseizoenenbanden van de veelgebruikte compacte auto maat 205/R onder alledaagse omstandigheden, dat wil zeggen bij zomer- en wintertemperaturen en op nat en droog asfalt. In onze blog leest u welke all-season banden goed presteerden in de maattest 205/55 R16.

All-season banden voor iedereen?

All-season banden besparen veel tijd, geld en zenuwen. Terwijl anderen verwoed afspraken maken om banden te wisselen in de lente en de herfst, kunnen bestuurders van all-season banden achterover leunen en ontspannen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het maken van een afspraak of het opslaan van de banden. Bovendien kunt u het zonder een tweede set banden doen. Toch zijn vierseizoensbanden (205/55 R16) niet voor iedereen geschikt. Iedereen die in de bergen woont of bestuurders van krachtige voertuigen moet kiezen voor zomer- en winterbanden om optimale grip op heet asfalt en goede grip in de sneeuw te garanderen. Ondanks alle voordelen moeten er compromissen worden gesloten als het gaat om all-season banden. Bestuurders van kleine en compacte auto’s die zelden in gebieden met een gematigd klimaat reizen, kunnen profiteren van all-season banden. Kopers van gebruikte auto’s kunnen vanwege hun lage kosten ook profiteren van all-season banden.

All-season bandentest (205/55 R16) 2021 – negen all-season banden in de test

All-season banden combineren de eigenschappen van zomer- en winterbanden en worden daarom als allrounders beschouwd. Elke fabrikant heeft hier zijn eigen filosofie. Terwijl sommige mensen vertrouwen op grotere profielblokken voor veilig rijden op asfalt, zweren anderen bij een groter aantal lamellen voor betere grip in de sneeuw. Even belangrijk is het rubbermengsel, dat zowel koud-elastisch als zacht moet zijn zonder voortijdig te verslijten. Met deze factoren werd rekening gehouden bij de all-season bandentest van 2021 (205/55 R16). De banden zijn getest op natte en droge wegen en bij temperaturen ruim boven de 20 °C en onder de 10 °C. De geteste banden waren onder meer Bridgestone Weather Control A005 Evo, Maxxis Premitra All Season AP3, Nokian Seasonproof, Vredestein Quatrac, Continental All-SeasonContact, Falken Euroall Season AS210, Goodyear Vector 4Seasons Gen-3, Hankook Kinergy 4S2 en Michelin CrossClimate+. En dit zijn de resultaten.

All-season banden All-weather banden (205/55 R16): Michelin Crossclimate+ “sterk aanbevolen”

De all-weather band 205/55 R16 van Michelin Crossclimate+ is al vervangen door een opvolger, maar blijft in het assortiment. Deze vierseizoenenbanden 205/55 R16 maakten indruk op droge wegen met veel bochtenwerk, sterke vertraging en zeer veilige rijeigenschappen, zowel op warm als koud asfalt. Vooral bij lage temperaturen waren de banden indrukwekkend: vooral de vooras wordt veel beter ondersteund en verbetert daarmee het rijgedrag. De banden misten de overwinning vanwege hun gemiddelde efficiëntie onder droge omstandigheden. Niettemin kregen de all-season banden all-weatherbanden (205/55 R16) Michelin Crossclimate+ de onderscheiding “sterk aanbevolen”.

All-season bandentest (205/55 R16) 2016: Falken Euroall Season AS210 tamelijk slecht

Waar de all-season band Michelin CrossClimate+ overtuigde, presteerde de all-weather band Falken Euroall Season AS210 eerder slecht in de regen. Bij hogere temperaturen vertoonde hij een zeer hoog niveau van rijveiligheid, uitstekend rijgedrag en korte remwegen. Bij lage temperaturen hebben de banden aanzienlijk minder grip en hebben ze een langere remweg. De Falken Euroall Season AS210 all-season banden presteren alleen voldoende op droog asfalt.

Hankook Kinergy 4S2 vierseizoenenbanden in de test (205/55 R16) 2021 – zwakke prestaties

De Hankook Kinergy 4S2 vierseizoenenbanden laten ook slechts matige prestaties op nat wegdek zien, met lange remafstanden in koude omstandigheden. De Hankook Kinergy 4S2 all-season banden presteerden uitstekend op sneeuw en droog asfalt, omdat de Hankook Kinergy 4S2 goede grip op sneeuw hebben en in alle opzichten goed zijn op droog asfalt.

Bridgestone Weather Control A005 Evo aanbevolen

De Bridgestone Weather Control A005 EVO kreeg dezelfde beoordeling in de all-season bandentest van 2021 (205/55 R16). Hij kwam nauwelijks in aanmerking voor het zegel “sterk aanbevolen”, omdat de grip op sneeuw net acceptabel is. Het is echter de enige band in categorie A met de hoogste grip op nat wegdek. Hij remt ook het beste en maakt ook indruk bij het rijden op nat wegdek. Ook in droge omstandigheden vertragen de banden uitstekend.

Nokian Seasonproof en Maxxis Premitra All Season AP3 – de slechtste presteerders

Hoewel de Nokian Seasonproof bijzonder veel grip heeft op sneeuw, biedt hij te weinig grip in natte en droge omstandigheden. De Maxxis Premitra All Season AP3 All rijdt goed als het nat is en vertraagt ​​goed als het koud is, maar overtuigt verder niet.

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 – nauwelijks zwakke punten

De Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 presteert slechts matig bij het remmen op droog asfalt en vertoont zelfs in sneeuw geen noemenswaardige prestaties, maar vertoont verder geen echte zwakte. Hij rolt efficiënt, stil en comfortabel door de seizoenen met een hoog veiligheidsniveau en kan daarom zonder voorbehoud worden aanbevolen.

Continental AllSeasonContact en Vredestein Quatrac – de testwinnaars

De twee testwinnaars Vredestein Quatrac en Continental AllSeason Contact worden van harte aanbevolen. Terwijl het gelamelleerde V-profiel van de Continental-banden het beste aansluit bij sneeuw, laat de Vredestein hier alleen goede tot bevredigende resultaten zien.

Op asfalt maakt de Quatrac echter indruk met zijn lage rolweerstand, vooral in natte omstandigheden. De Continental is daarentegen een echte alleskunner die lichte zwakke punten kent in droge en natte omstandigheden, maar verder topwaarden levert.

In de onlineshop van Motointegrator vindt u een grote keuze aan vierseizoensbanden (205/55 R16) tegen een betaalbare prijs. Kijk zelf eens.