Ruitenwissers – hoe vaak moeten ze worden vervangen?

0
2547
Ruitenwissers
© Shutterstock / Denis Torkhov

Wanneer moet u de ruitenwissers vervangen?

Gemiddeld vervangen chauffeurs hun ruitenwissers om de twee jaar. Maar volgens experts is dit te weinig. Het wordt aanbevolen om de wisserbladen eens per jaar te vervangen. Hierbij geldt: De iets duurdere producten van bekende fabrikanten rechtvaardigen hun prijs in de meeste gevallen met een langere levensduur. Het loont daarom de moeite om wat meer te investeren in de nieuwe wisserbladen. Qua materiaal kan de chauffeur kiezen tussen natuurlijk rubber en synthetisch rubber. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen, dus een combinatie is optimaal: wisserbladmodellen waarbij het bovenste deel van het wisserrubber synthetisch is en het deel op de voorruit is gemaakt van natuurlijk rubber, optimaal schoon en beter bestand tegen de zomerse hitte.

Hoe vervangt u ruitenwissers?

Een punt dat men vaak over het hoofd ziet, is de noodzaak om de wissers in de servicestand te zetten voordat men ze vervangt. Dit werkt voor elk voertuigmodel anders – u kunt het beste de bedieningsinstructies raadplegen. Als u bijvoorbeeld een ruitenwisser voor een VW , moet u meestal eerst het contact aanzetten, daarna weer uitzetten en de sleutel in het contact laten zitten. Als u drie seconden wacht en vervolgens de wisserhendel kort naar beneden tikt, gaan de wissers automatisch naar de servicestand. Met een ruitenwisser voor de Ford Fiesta of een ruitenwisser voor de Peugeot 206 moet u heel anders te werk gaan. Bij het reinigen van de wissers dient overigens altijd de servicestand te worden gebruikt. De kans op beschadiging van de wisser of ruit is in deze stand het kleinst.

Wanneer heeft u nieuwe wisserbladen nodig?

De ruitensproeierinstallatie werkt bij herfstweer in volle gang – nu is het belangrijk dat de ruitenwissers goed werken en de ramen goed reinigen. Bij strepen van ruitenwissers dient u direct te reageren, omdat ze niet optimaal zitten en slechts in beperkte mate hun doel dienen. Vaak is dit te wijten aan een defect in de rubberen lip, die na verloop van tijd kan barsten en broos worden. Vervang dan de ruitenwissers. Kleine beschadigingen kunnen eventueel weggeslepen worden met een zogenaamde scoringskiller. Bekijk de wisserlip goed – deze kan misschien functioneel worden gemaakt door grondig te reinigen met een doek en glasreiniger. Als de wisser gedraaid is, kunt u deze opnieuw laten uitlijnen in de garage. Controleer of er voldoende water op de ruiten staat. Is dit niet het geval, reinig dan de verstuivers, monteer ventilator- of opzetsproeiers of vervang de pomp en / of leidingen.

Hoe kunt u ruitenwissers schoonmaken?

Ruitenwisser
© Shutterstock / admin_design

Het klinkt misschien triviaal, maar het is zeer belangrijk: Zorgvuldige reiniging van de ramen, ook van binnenuit. Omdat vuil in de lucht en bijvoorbeeld nicotine zich aan de binnenkant van de ruit kunnen hechten en het zicht kunnen beperken. U kunt de ramen het beste schoonmaken met een speciale glasreiniger om vuil te verwijderen en lelijke strepen te voorkomen. Begin hiervoor met het ruitframe en reinig daarna pas het gehele ruitoppervlak. Het meeste vuil zit aan de randen, dit kan het beste eerst worden verwijderd. De ruitenwissers worden permanent blootgesteld aan alle weersomstandigheden. UV-straling kan het rubber op lange termijn uitdrogen en poreus maken. Vorst heeft een soortgelijk effect. Insecten, maar ook bladeren en plakkerige bloemen doen de rest. Daarom moeten de bladen zorgvuldig worden schoongemaakt. Schoon water is voldoende. Hardnekkig vuil kan worden verwijderd met een beetje water en antivries. Sterke chemicaliën horen niet thuis op het gevoelige rubber.

Hoe vindt u de juiste?

Ruitenwisser
© Shutterstock / admin_design

Structuur en bevestiging

Wie zich nog de oude 190-serie van Mercedes of oude Citroens herinnert, weet dat ruitenwissers er eigenlijk heel anders uit kunnen zien. Niet alleen de lengte is anders, maar ook de structuur van de wisserarm en de bevestiging van de wisser zelf kan per model sterk verschillen. Bij sommige zeer eenvoudige en oudere modellen kunt u de wisserrubbers ook zelf direct op de wisser vervangen. Ze worden eenvoudig in de daarvoor bestemde geleiders geschoven en aan het einde afgesneden. Bij alle ruitenwissers van hogere kwaliteit moet u echter de hele wisser vervangen – het is niet meer mogelijk om de wisserrubbers te vervangen. Het verwijderen van de oude wisser en het plaatsen van de nieuwe vereist soms enige vaardigheid. In elk geval moet er een hoorbare klik zijn bij het inschakelen, pas dan zit de nieuwe ruitenwisser stevig vast.

Geschikt voor uw voertuig?

In de meeste gevallen hoeft u alleen het model en het bouwjaar te weten om de juiste wisser te kiezen: met een wisser voor VW Golf V, 2006 bijvoorbeeld. Een enkel model wisser kan ook geschikt zijn voor meerdere voertuigen, bijvoorbeeld als ruitenwisser voor Peugeot 206 of ruitenwissers voor Ford Fiesta van bepaalde series.

Kies voor kwaliteit

Bij het maken van uw keuze is het belangrijk om te letten op vervangende ruitenwissers van goede kwaliteit. De goedkoopste producten besparen meestal geen geld, ze kosten u alleen maar moeite en uiteindelijk aanzienlijk meer omdat ze slechts een zeer lage duurzaamheid en laadvermogen hebben.  Als u echt geld wilt besparen, is het vooral de moeite waard om op te letten wanneer bepaalde ruitenwissers verkrijgbaar zijn bij Motointegrator. Dit bespaart u veel geld, zeker als u meerdere vervangende wissers tegelijk koopt, zonder in te leveren op kwaliteit en duurzaamheid. Het uitstellen van een vervanging die om kostenredenen toch al nodig is, is zeker niet de moeite waard.

Ruitenwissers van BOSCH

Ruitenwissers BOSCH Motointegrator
© motointegrator.de / Ruitenwissers, frameloze voorzijde BOSCH Aerotwin

Bent u op zoek naar de juiste ruitenwissers voor uw voertuig ? Wij presenteren u de ruitenwissers van Bosch. Er is een immens aanbod aan ruitenwissers op de markt, maar wat is belangrijk? Het belangrijkste doel van ruitenwissers is om beter zicht te hebben wanneer het regent. Het is daarom des te belangrijker dat de ruitenwissers niet uitsmeren en dat de voorruit echt schoon is. Hiervoor zijn de ruitenwissers van Bosch zeer geschikt. Dankzij het type scharnierende wisser kunnen de wissers comfortabel en zonder onnodige weerstand heen en weer over de voorruit vegen. De ruitenwissers passen onder andere op de voertuigen van BMWHyundaiChevroletPeugeot en Mercedes-Benz.

Met een lengte van 600 + 550 mm passen de ruitenwissers op elk van de hierboven genoemde linksgestuurde voertuigen. Bij elke bestelling van voorruitwissers leveren wij ook twee wisserbladen mee. We bieden ook spoilerwissers aan, die u kunt monteren met een frameloze wisser en haakarm type aan de voorzijde. Deze ruitenwisser heeft geen ruitensproeierbus en is leverbaar met een lengte van 530 + 500. Deze wisser is voor onder andere Audi, BMW, KIAMazda en vele andere beschikbare merken. Bosch is overigens een mondiaal bedrijf dat actief is op een groot aantal verschillende gebieden. Het bedrijf bestaat al meer dan 130 jaar en staat altijd voor kwaliteit en uitstekende service. Bij ons heeft u keuze uit meer dan 482 producten! Vergelijk uw voertuigregistratiedocument met ons productfilter en vind het juiste onderdeel voor uw voertuig.

Bestel de door u gewenste BOSCH-onderdelen en profiteer van de kwaliteitsproducten van de fabrikant. We verheugen ons op uw bestelling!

Bron: http://www.t-online.de/auto