Nieuwe vloermatten kopen voor de auto: welk type moet het zijn?

0
1915
Vloermatten

Op zoek naar nieuwe vloermatten? In onze online winkel vindt u nu prachtige modellen van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen.

Vloermatten beschermen de voetenruimte in auto’s tegen vuil en vocht. Zij bieden idealiter een visuele upgrade en als dank vertrappelen we deze dagelijks. We hebben het natuurlijk over de vloermat, de niet klagende dienstverlener voor het gaspedaal. Vroeger (bij eenvoudige modellen) of later (bij hoogwaardige modellen) maakt slijtage vervanging noodzakelijk. Is het nu tijd voor u? Bent u op zoek naar een visuele of functionele verbetering? Doe dan hier inspiratie op voor online aankopen.

De klassieker

Rubberen vloermatten bieden u drie belangrijke voordelen: ze zijn goedkoop in aanschaf, geschikt voor alle weersomstandigheden en zeer gemakkelijk schoon te maken. Zelfs vloeibare en vette verontreinigingen kunnen zonder residu van een rubberen mat worden verwijderd. Dit geldt ook voor de onaangename geuren die met de vervuiling gepaard gaan.

U zult dit voordeel uiterlijk waarderen. Vooral wanneer vergeten nalatenschappen van honden of katten hun weg vinden van uw schoenen op de mat. Voor oppervlakkige reiniging is het voldoende om rubberen matten krachtig met de tuinslang te besproeien. Voor een grondige reiniging worden ook een allesreiniger of bandenschuim en een zachte schrobborstel gebruikt.

Velours vloermatten – de stijlvolle tijdgenoten

Velours vloermatten worden gekenmerkt door een opgeruwd oppervlak. Het belangrijkste voordeel is duidelijk: de staande vezels fungeren als vuilvangers. Daardoor voorkomen ze de verspreiding van stof en zand in de voetenruimte. Veel autobezitters kiezen voor veloursmatten vanwege hun chique, stijlvolle uitstraling. Het zou niet moeilijk moeten zijn om modellen te vinden die qua kleur bij het interieur van uw auto passen.

In vergelijking met rubberen matten zijn veloursmatten echter gevoeliger en veeleisender om schoon te maken. Kortom, met deze matten koopt u kleine tapijten en zo moeten ze worden behandeld. Dit is helaas niet altijd mogelijk. In de koude, natte maanden is het vaak onvermijdelijk om bij het instappen nat vuil buiten te laten. Sommige autobezitters lossen het probleem praktisch op. Zij kiezen voor veloursmatten voor het halfjaar van april tot september. En voor het halfjaar van oktober tot maart rubberen matten.

Verwijder los, droog vuil met een stofzuiger. Als er zich veel zand heeft opgehoopt, kunt u beginnen met een tapijtklopper te zwaaien. U kunt hardnekkig vuil verwijderen door de veloursmat te laten weken. Hiervoor heeft u een sopje van warm water en vloeibare zeep nodig. Borstel vervolgens de mat grondig in het water. Daarna de douchekop gebruiken om de zeep te verwijderen.

Automatten van kunstleer – waardig en robuust tegelijk

Hoogwaardige vloermatten van kunstleer combineren veel van de voordelen die modellen van rubber en velours te bieden hebben. Ze zijn robuust en weerbestendig tegelijk. Zijn daarnaast gemakkelijk schoon te maken. En stijlvol esthetisch. Vaak is de kunstledersoort XPE-leer. De afkorting bevat het bekende PE (polyethyleen), dat hier echter in een netwerkstructuur aanwezig is.

Dit maakt het materiaal zowel slijtvaster als thermisch stabieler. Qua prijs bevinden vloermatten van XPE-leer zich in het luxe segment. Voor het reinigen is het meestal voldoende om de mat in te spuiten met een schoonmaakmiddel. En vervolgens af te nemen met een vochtige doek. Daarnaast wordt een regelmatige behandeling met een voedende olie voor kunstleer aanbevolen.

 

Voetmatten in de auto
© Shutterstock  / JimAK_Photo

Oppervlakken en randen van vloermatten voor auto’s

Vrijwel alle vloermatten voor voertuigen hebben een min of meer gestructureerd oppervlak. In het geval van rubberen matten kunnen dit honingraatvormige of vierkante loopvlakversterkingen zijn. Ook de aluminium look is erg gewild. Het imiteert de diagonaal geribbelde structuur van aluminium golfplaten. De structuur geeft de voeten een betere grip en helpt vuil te binden. Bij veloursmatten is het textielweefsel van de oppervlakken per definitie gestructureerd of opgeruwd.

Als de vloermatten een opstaande rand hebben, worden ze ook wel schelpmatten genoemd. De opstaande rand heeft een belangrijke beschermende functie. Het voorkomt dat vloeistoffen van de mat lopen. Er kan altijd per ongeluk suikerhoudende dranken zoals vruchtensap of cola op de oppervlakte komen. Dan besparen schelpmatten de autobezitter veel werk bij het schoonmaken van de voetenruimte.

Aantrekkelijke vloermatten met motieven en opschriften

De individualisering schrijdt voort en deze ontwikkeling stopt niet bij deurmatten. Als u graag neerkijkt op een mooi vormgegeven ontwerp, dan heeft u als chauffeur geen probleem. Er zijn modellen met motieven. En er zijn daarnaast vloermatten met opschrift. Deze vloermatten zijn populair als cadeau bij autoliefhebbers.

Vloermatten in de maat van uw auto

Voor de meeste nieuwere automodellen zijn vloermatten verkrijgbaar die precies op de betreffende maat zijn afgestemd. Dit kan hetzelfde model zijn dat beschikbaar was toen u het kocht of een andere variant. De matten zijn vaak verkrijgbaar als vierdelige sets voor voor en achter. Een kofferbakmat kan ook worden meegeleverd.

Bestel nu online vloermatten voor uw auto

Grijp nu uw kans en kijk rond in onze online winkel. U vindt gemakkelijk vloermatten voor uw auto die perfect bij uw ideeën passen.