Motorfiets koppeling – bij Motointegrator met zekerheid tegen een gunstige prijs

0
1039
Koppeling
© Shutterstock / athanop_night

Het zoeken naar zowel een complete motorfiets koppeling als bijpassende koppelingsonderdelen kan tijdrovend en vervelend zijn. Als u dringend een bepaald onderdeel nodig hebt, zijn onze concrete aanbiedingen en korte levertijden een zegen. In de online winkel Motointegrator hebben wij een grote voorraad onderdelen en accessoires voor motorfietsen, scooters, auto’s en vrachtwagens.

Motorfietsonderdelen

U vindt er onderdelen, gereedschap, smeermiddelen en onderhoudsproducten van alle bekende fabrikanten tegen topprijzen. Via onze klantvriendelijke website kunt u snel het gewenste onderdeel, het juiste gereedschap of dat speciale extraatje selecteren en bestellen. Het zal binnen één tot drie dagen bij je zijn.

De koppeling: De rijke schatkamer voor motorrijders

De rijke schatkamer voor motorrijders bij Motointegrator omvat ook motorfiets koppelingen. De categorie Motorfietsen biedt u:
– Motorfiets onderdelen,
Banden,
Motorkleding,
– Motorfietshelmen
– Accessoires.
U vindt de motorfiets koppelingen in de speciaal gecreëerde categorie “Koppelingen” in de motorfietsonderdelen. Daar kunt u de afzonderlijke producten per fabrikant bekijken en het onderdeel bestellen dat u nodig hebt.

De taak van de koppeling bij de krachtoverbrenging in de motorfiets

Koppeling motorfiets
De door de motor opgewekte aandrijfenergie wordt via de koppeling, de versnellingsbak en een cardanas, een V-snaar of een ketting overgebracht op de aandrijving van het achterwiel. Een uitzondering is de vintage motorfiets van Megola, die is uitgerust met een rotatiemotor in het voorwiel.
De drijfstang van de zuiger in de motor zet een krukas in rotatie. Het toerental van de krukas wijkt echter af van het toerental waarmee het wiel zou moeten draaien. Dit wordt verholpen door de versnellingsbak. In de versnellingsbak wordt de snelheid verlaagd of verhoogd. Er is een reductie of een overbrengingsverhouding.

Optimaal motortoerental

Het motortoerental moet altijd in een optimaal bereik liggen. Als verschillende snelheidsbereiken moeten worden bestreken, wordt een handgeschakelde versnellingsbak gebruikt. Dit maakt de keuze van verschillende reductie- of overbrengingsverhoudingen met behulp van de versnellingspook mogelijk. De koppeling bevindt zich tussen de motor en de versnellingsbak. Hij scheidt de krukas van de versnellingsbak wanneer de ingeschakelde versnelling moet worden vervangen en koppelt de twee weer wanneer dit is gebeurd. Zonder de koppeling te ontkoppelen, zou het schakelen de versnellingsbak en de motor vernielen.

Hoe de koppeling werken

De krachtoverbrenging, of beter de koppeloverbrenging, in een koppeling geschiedt echter met behulp van statische wrijving. Indien de oppervlakken van twee componenten met een voldoende grote kracht tegen elkaar worden gedrukt, kunnen de componenten niet meer tegen elkaar worden bewogen. In onze online winkel vindt u een ruim assortiment hoogwaardige koppelingsplaten van ARROW, LUCAS TRW en TOURMAX. Indien gewenst kunt u ook de bijpassende koppelingsveren bestellen.

De continu variabele transmissie

Koppeling
© dashadima / Shutterstock

De belangrijkste fabrikanten van continu variabele transmissies zijn ATHENA, INPARTS of VICMA. Het koppel wordt in deze transmissies echter overgebracht door middel van een V-riem. De ingaande as en de uitgaande as zijn voorzien van twee conische riemschijven. Eén conische riemschijf op elke as is beweegbaar, zodat de V-vormige afstand tussen de riemschijven variabel is. Dit kan  men aan de invoerzijde door middel van rollen (vario-rollen) aanpassen, afhankelijk van de snelheid.

De poelies bevinden zich onder de bewegende conusschijf. Naarmate de snelheid toeneemt, duwt de centrifugale kracht de poelies naar de rand van de schijf. Als gevolg daarvan verschuift hij in de richting van de vaste V-poelie. De V-riem beweegt naar buiten in de vernauwende ruimte tussen de riemschijven. In dezelfde mate wordt de V-snaar naar binnen getrokken tussen de V-poelies op de uitgaande as. Daar drukt een veer de beweegbare schijf tegen de vaste.

Bestel zowel vario poelies als complete reparatiesets voor de continu variabele transmissies van ATHENA, INPARTS of VICMA tegen lage prijzen in de Motointegrator – Online – Winkel.
Van het speciale reserveonderdeel tot de perfecte biker – outfit
Op de pagina’s van onze online winkel hebben wij een grote keuze aan motorhelmen en motorkleding, maar ook aan motorkoppelingen, reserveonderdelen en reparatiesets.