Vervangen van de ruitenwissers van de Ford Fiesta 1.0 EcoBoost

0
718

De levensduur van de ruitenwissers is afhankelijk van de kilometerstand en de weersomstandigheden. In de regel moet u ze uiterlijk na twee jaar vervangen. In de volgende instructies laten we u stap voor stap zien hoe u de wisserbladen van uw Ford Fiesta 1.0 EcoBoost in slechts enkele minuten eenvoudig zelf kunt vervangen.

Gereedschapslijst om ruitenwissers te vervangen op Ford Fiesta 1.0 EcoBoost

Om alle 3 de ruitenwissers van de Ford Fiesta 1.0 EcoBoost te vervangen heeft u het volgende gereedschap nodig :

  • Middelgrote platte schroevendraaier of een bekledingsschraper

De tijd die nodig is om de ruitenwissers te vervangen op de Ford Fiesta 1.0 EcoBoost is maximaal ongeveer 10 minuten.

Ruitenwissers

Verwijder de voorruitenwissers

Begin met het vervangen met de ruitenwissers vóór. Hiervoor heeft u de platte schroevendraaier of de bekledingtrekker nodig. Til de wisserarm van het raam. In het gebied van de verbinding tussen de wisserarm en het wisserblad ziet u een vierkante vergrendeling voor de wisserbladconnector.

Druk deze vergrendeling met de bekledingsverwijderaar of de platte schroevendraaier naar binnen totdat u het wisserblad uit de houder kunt trekken. Plaats vervolgens de wisserarm voorzichtig terug op het raam. Verwijder vervolgens op dezelfde manier de wisserarm aan de passagierszijde. Om de ruit te beschermen kunt u een stuk golfkarton onder de wisserarmen leggen.

Verwijder de achterruitenwisser

Til eerst de wisserarm weer van het raam. Pak vervolgens met uw linkerhand de wisserarm bij het gewricht vast. 4 vingers omsluiten de wisserarm. De duim rust op de bovenkant van het wisserblad. Nu kunt u het wisserblad met uw duim in de richting van het raam uit de houder duwen. Het wisserblad wordt alleen vastgehouden door een klikverbinding. Plaats vervolgens de wisserarm voorzichtig terug op de voorruit.

Vergelijk de lengte van de wisserbladen

Na het verwijderen van de oude wisserbladen, vergelijkt u de lengtes van de nieuwe en oude wisserbladen. Haal hiervoor de nieuwe wisserbladen uit de verpakking en leg ze naast de oude. Controleer ook of de montageadapters goed op de nieuwe wisserbladen zijn bevestigd. Als de lengtes overeenkomen en de adapters correct zijn gemonteerd, kunt u de nieuwe wisserbladen installeren.

Installeer het nieuwe achterruitenwisserblad op de Ford Fiesta 1.0 EcoBoost

Om het nieuwe wisserblad te installeren, tilt u de wisserarm van de achterruitwisser van uw Ford Fiesta 1.0 EcoBoost weer van de ruit. Houd het nieuwe wisserblad onder de wisserarm zodat de afgeronde richel in het wisserblad zich onder de klikverbinding op de wisserarm bevindt. Gebruik vervolgens een beetje kracht om het wisserblad in de connector te duwen. Controleer vervolgens of u het wisserblad in het gewricht kan bewegen. Plaats de wisserarm terug op het glas.

Installeer de nieuwe wisserbladen aan de bestuurders- en passagierszijde

Zoals bij veel moderne voertuigen hebben de ruitenwissers van de Ford Fiesta 1.0 EcoBoost verschillende lengtes. Het lange wisserblad is aan de bestuurderszijde gemonteerd en het korte aan de passagierszijde. Om de nieuwe wisserbladen te installeren, tilt u de wisserarmen van het raam. Duw vervolgens eerst het nieuwe wisserblad aan de passagierszijde in de houder totdat de vierkante pal in de opening in het wisserblad vastklikt en gelijk ligt met het oppervlak. Ga op dezelfde manier te werk met het wisserblad aan de bestuurderszijde. Wanneer de nieuwe wisserbladen correct zijn geplaatst, is de vervanging van de wisser op uw Ford Fiesta 1.0 EcoBoost voltooid.

Ruitenwissers Ford

Controleer de juiste werking van de nieuwe wisserbladen

Om de werking van de nieuwe wisserbladen te controleren, zet u het contact aan. Bedien dan eerst de ruitensproeierinstallatie voor de achterruit totdat de ruitenwissers inschakelen. Herhaal dit proces met de ruitensproeier aan de voorkant. Als de wisserbladen correct zijn geïnstalleerd en goed werken, moeten de ruitenwissers vegen zonder strepen achter te laten.

U moet de nieuwe ruitenwissers van uw Ford Fiesta 1.0 EcoBoost niet testen op droge ruiten. Stof en vuil zitten altijd op de voorruit en op de achterruit. Meestal vlak naast waar de ruitenwissers rusten. Als de ruitenwissers over het droge vuil vegen, kunnen ze meteen zo erg beschadigd raken dat u nieuwe moeten installeren.

De oude wisserbladen van uw Ford Focus 1.0 EcoBoost kunt u bij het restafval in de grijze bak doen. Ondanks de rubberen en kunststof onderdelen horen ruitenwisserbladen niet in de plastic container.