De ruitenwissers vervangen op de VW Passat B7

0
457

Zoals bij elke auto zijn ook de ruitenwissers typische slijtdelen voor de VW Passat B7. Afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en kilometerstand zullen vroeg of laat de wisserbladen moeten worden vervangen. In deze blog leest u hoe u in een paar simpele stappen de ruitenwissers van uw VW Passat B7 eenvoudig zelf kunt vervangen.

Gereedschap voor het vervangen van de ruitenwissers op de VW Passat B7

Voor het vervangen van de ruitenwissers van de VW Passat B7 heeft u niet veel gereedschap nodig. U dient alleen een platte schroevendraaier of een kunststof bekledingstrekker bij de hand te hebben om de wisserbladen van de wisserarmen te kunnen losmaken.

VW Passat ruitenwissers gereedschap

Om de voorruit te beschermen tegen beschadiging bij het vervangen van de ruitenwisserbladen, raden wij aan om een ​​groter stuk stabiel golfkarton uit een doos of een dikke wollen deken op de voorruit te leggen. Het vervangen van de wisserbladen op de VW Passat B7 duurt niet langer dan 5 minuten. In de online winkel van Motointegrator kunt u nieuwe hoogwaardige wisserbladen voor de VW Passat B7 tegen lage prijzen krijgen. Het vervangen van de wisserbladen op de VW Passat B7 duurt niet langer dan 5 minuten.

Activeer de wisserservicemodus

In de VW Passat B7 en enkele andere automodellen staan ​​de ruitenwissers in de ruststand, half afgedekt door de motorkap op het onderste gedeelte van de voorruit. In deze stand kunnen de ruitenwissers niet van de voorruit worden getild, of niet ver genoeg om de wisserbladen los te maken en te vervangen. Voordat u de wisserbladen vervangt, moet u daarom de wisserarmen in de servicestand zetten. In principe is dit heel eenvoudig.

Zet het contact van de VW Passat kort aan en uit. Druk vervolgens de hendel van de ruitenwisserschakelaar kort in. Door deze bediening worden de ruitenwissers binnen enkele seconden automatisch in de servicestand gezet. Ze liggen dan bijna verticaal op de voorruit, zodat de wisserarmen eraf kunnen worden getild.

Verwijder de wisserbladen

Om de oude wisserbladen te verwijderen, moet u de wisserarmen van de voorruit tillen. Trek eerst de wisserarm aan bestuurderszijde weg van de voorruit totdat deze rechtop staat. In deze stand stopt de wisserarm vanzelf en klikt niet terug op de voorruit. Doe hetzelfde voor de wisserarm aan de passagierszijde. Nadat u beide wisserarmen van de voorruit heeft getild, moet u een stuk karton of een deken op de voorruit leggen.

Om de oude wisserbladen van de wisserarmen van de VW Passat B7 te kunnen verwijderen, moet u een vergrendeling losmaken. Op beide wisserbladen ziet u een kleine vierkante opening met een platte vierkante knop in het gebied van het gewricht. Deze knop moet u met de bekledingtrekker of het schroevendraaierblad in het wisserblad drukken. Als u de knop ver genoeg hebt ingedrukt, kunt u het wisserblad van de wisserarm trekken. Nadat u de wisserbladen hebt verwijderd, plaatst u de twee wisserarmen voorzichtig op het karton.

Vergelijk de lengte van de wisserbladen

Voordat u de nieuwe wisserbladen installeert, vergelijkt u de lengtes van de nieuwe en oude bladen. Het wisserblad aan de passagierszijde is beduidend korter dan aan de bestuurderszijde. De nieuwe wisserbladen moeten dezelfde lengte hebben en voorzien zijn van een montageadapter. Als de lengtes overeenkomen, kunt u de nieuwe wisserbladen monteren.

VW Passat ruitenwissers

Installeer nieuwe wisserbladen

U heeft geen gereedschap nodig om de nieuwe wisserbladen te monteren. Duw de open zijde van de wisserbladen met lichte druk op de wisserarm totdat het kleine zwarte knopje in de vierkante uitsparing verschijnt. Pas als de kleine zwarte knop is ingedrukt, zit het wisserblad goed op de wisserarm. Ga op precies dezelfde manier te werk voor het tweede wisserblad.

Vervolgens kunt u het karton of dekentje van de voorruit halen en de ruitenwissers weer op de voorruit plaatsen. Grijp deze kans om te kijken naar de gebieden waar de ruitenwissers in rust zijn. Waarschijnlijk heeft zich daar vuil verzameld. Veeg dit vuil weg met een vochtige doek om te voorkomen dat de nieuwe wisserbladen door het harde vuil vegen wanneer u van de servicepositie naar de rustpositie zwaait.

Schakel de wisserservicemodus uit

Het deactiveren van de wisserservicemodus is hetzelfde als het activeren. Zet het contact aan en druk de ruitenwisserhendel kort naar beneden. Op deze manier deactiveert u de servicemodus en gaan de wisserarmen naar hun basispositie.

Test de nieuwe ruitenwissers op de VW Passat B7

Om het vervangen van de ruitenwissers van de VW Passat B7 te voltooien, hoeft u alleen maar een snelle test uit te voeren. Zet de ruitensproeier aan zodat de voorruit nat wordt en de nieuwe wisserbladen een droge voorruit niet afvegen. Is de voorruit streeploos geveegd, dan is alles in orde en is het vervangen van de ruitenwissers op de voorruit van de VW Passat B7 voltooid.

De wisserbladen van een VW Passat B7 zijn gemaakt van een combinatie van metaal en rubber, maar de oude wisserbladen kunt u nog steeds probleemloos in de grijze bak weggooien. De doos met de nieuwe wisserbladen is in goede handen in de papierbak.