Vervangen van de ruitenwissers in de Opel Astra H 1.4?

0
1396

Om ervoor te zorgen dat u bij slecht weer altijd het beste zicht hebt, moet u versleten ruitenwissers van uw Opel Astra H tijdig vervangen. We leggen uit hoe je zonder problemen nieuwe ruitenwissers monteert.

Wanneer en waarom moeten de ruitenwissers van de Opel Astra H 1.4 worden vervangen?

Ruitenwissers
© GettyImages / Spiderplay

Wanneer u de ruitenwisserbladen van uw Opel Astra H precies moet vervangen, hangt af van verschillende factoren. Zo slijten de rubbers van de ruitenwisserbladen sneller als uw ruiten vaak sterk vervuild zijn en de rubbers dit vuil moeten verwijderen. Er is dus geen vast vervangingsinterval. U merkt dat uw ruitenwisserbladen versleten zijn als ze strepen op de voorruit geven of het water niet meer goed verwijderen. Dan is het ten laatste tijd om nieuwe ruitenwissers te monteren om uw veiligheid tijdens het rijden niet in gevaar te brengen. Versleten ruitenwisserbladen kunnen er trouwens ook toe leiden dat u niet door de APK komt.

Kunt u de ruitenwisserbladen van de Opel Astra H zelf vervangen?

Het vervangen van de ruitenwisserbladen van de Opel Astra H is eenvoudig, zelfs voor een leek. De vervanging is in een paar minuten gebeurd en vereist geen speciaal gereedschap. Neem daarom even de tijd wanneer u beseft dat u nieuwe ruitenwisserbladen nodig hebt. Dit bespaart u een rit naar de werkplaats en de kosten van het vervangen van de ruitenwisserrubbers.

Welke nieuwe ruitenwissers voor de Opel Astra H?

Voor de Opel Astra H zijn van diverse gerenommeerde fabrikanten hoogwaardige ruitenwisserbladen in originele uitrustingskwaliteit verkrijgbaar. Maar welke ruitenwissers zijn geschikt voor uw voertuig? De keuze aan verschillende lengtes en uitvoeringen is enorm. Om geschikte ruitenwisserbladen voor uw Opel Astra H 1.4 te vinden, hoeft u alleen maar de gegevens van uw voertuig in onze online winkel in te voeren. Ons winkel systeem zal u dan alle ruitenwissers tonen die geschikt zijn voor uw voertuig. Op deze manier kunt u niet fout gaan met uw keuze.

Hoe vervangt u de wisserbladen van uw Opel Astra H

Volg de onderstaande stappen om de ruitenwisserbladen van uw Opel Astra H te vervangen. U hebt geen gereedschap nodig om ze te monteren. U hebt geen gereedschap nodig om de installatie uit te voeren.

Ruitenwissers Opel Astra

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat u de nieuwe ruitenwisserbladen gaat monteren, moet u eerst het contact van uw auto uitschakelen. Klap vervolgens beide ruitenwisserarmen van uw auto naar voren, zodat u gemakkelijk bij de wisserbladen kunt.

Verwijderen van de oude ruitenwisserbladen

De ruitenwissers van de Opel Astra H zijn met een klemmechanisme aan de ruitenwisserarm bevestigd. De verbinding tussen het wisserblad en de arm wordt vrijgemaakt door het mechanisme samen te drukken. U kunt het wisserblad dan gewoon naar boven trekken. Reinig de wisserbladhouder op de wisserarm als deze vuil is.

Montage van de nieuwe ruitenwissers

Plaats nu het nieuwe wisserblad in de houder zodat het mechanisme vastklikt en klap de wisserarm weer naar beneden. Herhaal de procedure voor de tweede ruitenwisserarm van uw Opel Astra H. De vervanging van de ruitenwisserbladen is nu voltooid. Voer nu een test uit van het ruitenwissersysteem. Zorg ervoor dat er voldoende water in het ruitensproeierreservoir zit, want een droog raam kan de nieuwe wisserbladen beschadigen.

Ontdek meer onderdelen voor uw Opel Astra H 1.4 in onze online winkel

Ruitenwissers
© GettyImages / ollo

In onze goed gesorteerde online winkel vindt u niet alleen nieuwe ruitenwissers voor uw Opel Astra H 1.4. Wij bieden ook bijna alle gangbare reserve- en slijtageonderdelen voor uw voertuig in originele uitrustingskwaliteit. Zo hebben wij bijvoorbeeld remschijven en remblokken, koppelingssets, draagarmen en wiellagers in voorraad, evenals onderdelen voor uitlaatsystemen en talrijke filters.