Vervangen van de remblokken vóór in de BMW 116i 1.6

0
840

Als u instructies nodig hebt voor nieuwe remblokken vóór van de BMW 116i, waarin de installatie stap voor stap wordt uitgelegd, vindt u ze hier. Wij leggen uit hoe de vervanging in zijn werk gaat, zodat u weer met optimaal functionerende remmen kunt rijden.

Wanneer en waarom moeten de remblokken van de remmen vóór van de BMW 116i worden vervangen?

Remblokken
© GettyImages / 4X-image

In de regel zal de boordcomputer van uw auto u informeren wanneer nieuwe remblokken nodig zijn. Dit is mogelijk omdat de ze zijn uitgerust met een slijtagewaarschuwingscontact. Het waarschuwt de boordelektronica wanneer de remblokken versleten zijn. Goed werkende remblokken zijn essentieel voor de juiste werking van de remmen en optimale remprestaties. Vooral in gevaarlijke situaties en bij het remmen in noodgevallen kan dit van vitaal belang zijn. Stel een noodzakelijke vervanging van de remblokken daarom niet uit.

Kunt u de voorste remblokken van een BMW 116i zelf vervangen?

Met het juiste gereedschap, een beetje tijd en wat handigheid kunnen de remblokken van de BMW 116i zonder problemen worden vervangen, zelfs door een leek. Het enige wat u hoeft te doen is onze instructies precies volgen en de juiste remblokken voor uw voertuig gebruiken. U kunt de juiste remblokken in onze winkel vinden door de gegevens van uw BMW 116i 1.6 in te voeren. U krijgt dan alle geschikte pads te zien en kunt ze direct en gemakkelijk online bestellen.

Vereist gereedschap voor het vervangen van de remblokken

U hebt het volgende gereedschap nodig om de voorste remblokken te vervangen:

BMW 116i 1.6

Slagmoersleutel (pneumatisch of elektrisch)

Dopsleutels in de maten 13 mm en 17 mm

Momentsleutel

Ratel

15 mm steeksleutel

Remklauwstrop en

Remzuiger trekker

Hier leest u hoe u nieuwe remblokken monteert voor de voorremmen van uw BMW 116i

Hieronder vindt u stap-voor-stap instructies voor het vervangen van de voorste remblokken van uw BMW 116i. Volg de beschreven procedure precies. Dit is de enige manier om later een goede werking van uw remsysteem te garanderen.

Voorbereidende werkzaamheden

Haal de auto uit de versnelling en trek de handrem aan. Til nu de vooras op met behulp van een hefplatform of een krik na de wielmoeren iets te hebben losgedraaid. Na het optillen, de wielen verwijderen.

Loskoppelen van het waarschuwingscontact en verwijderen van de remklauw

Maak eerst de stekker van het slijtagewaarschuwingscontact los van het blok. Draai nu het wiel in een schuine stand, zodat u optimaal bij de remklauw kunt. Draai nu de twee schroeven los waarmee de remklauw is vastgezet. Gebruik de ratel met 13 mm steeksleutel en de 15 mm steeksleutel. Verwijder nu de remklauw. Gebruik de remklauwstrop om de remklauw op te hangen, zodat er geen trekkracht op de remleiding is.

BMW 116i 1.6 remklauw

Verwijderen van de oude remblokken en clips

Verwijder nu de oude remblokken van het remklauwjuk en verwijder vervolgens de clips waarmee de remblokken op hun plaats werden gehouden. Reinig vervolgens het remklauwjuk grondig met een staalborstel en gebruik indien nodig extra remreiniger.

Montage van de nieuwe remblokken

Plaats nu de nieuwe bevestigingsklemmen in het remklauwjuk. Zet vervolgens de nieuwe remblokken vast in het remklauwjuk met behulp van deze klem.

Zet de remzuiger terug en monteer de remklauw

Gebruik nu de remzuiger trekker om de zuiger op de remklauw helemaal terug te duwen. Zorg ervoor dat de rubberen hoes niet gedraaid of beschadigd is. Monteer vervolgens de remklauw weer op het remklauwjuk. Gebruik hiervoor indien mogelijk nieuwe bouten. Draai ze vast met de momentsleutel en een aanhaalmoment van 35 Nm. Breng het slijtagewaarschuwingscontact aan.

Eindwerk

Monteer de wielen en draai de wielmoeren vast met een aanhaalmoment van 120 Nm. Laat het voertuig zakken. Trap nu een paar keer op de rem terwijl u stilstaat totdat u weerstand ondervindt. De remmen van uw BMW 116i zouden nu weer naar behoren moeten werken. Maak een voorzichtige testrit om de werking te controleren.

Reserveonderdelen van hoge kwaliteit in onze online winkel

Remblokken
© GettyImages / MarkSwallow

Niet alleen remblokken en remschijven voor uw BMW 116i 1.6 zijn in onze winkel verkrijgbaar in de beste originele uitrustingskwaliteit. Door de gegevens van uw voertuig in te voeren, kunt u ook onderdelen vinden voor het uitlaatsysteem, de koppeling en het gehele chassis van uw BMW 116i 1.6.