Remblokken en remschijven vooraan vervangen in de KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013

0
619

Remschijven en remblokken van uw 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI zijn niet alleen onderhevig aan conventionele slijtage. Vooral de remschijven kunnen gegroefd raken door vuildeeltjes tussen de voering en de remschijven. Hierdoor kunnen de remmen schokken. Overmatige verhitting kan ook leiden tot kromtrekken van remschijven. In alle gevallen moeten de remschijven en de remblokken worden vervangen om de remwerking volledig te herstellen en zo een maximale rijveiligheid te garanderen.

Wanneer moeten de remblokken en remschijven van de 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI worden vervangen?

Als u merkt dat de remprestaties van uw voertuig verslechteren, moet u altijd de remschijven en remblokken controleren en zo nodig vervangen. Wanneer het zover is, hangt af van uw rijstijl en het aantal gereden kilometers. Ongeacht de werkelijke slijtage kunnen de hierboven beschreven defecten tot verminderde remprestaties leiden en een vroegere vervanging noodzakelijk maken.

Is het mogelijk om bij de KIA SPORTAGE 1.6 GDI uit 2013 zelf de remblokken en remschijven voor te vervangen?

Met het juiste gereedschap en voldoende tijd is het voor een leek mogelijk om zelf de remblokken en remschijven te vervangen. Het enige wat u hoeft te doen is onze instructies hieronder volgen. Door de vervanging zelf uit te voeren, bespaart u niet alleen op de aankoop van reserveonderdelen, maar hoeft u zich ook niet bezig te houden met de dure arbeidskosten in een garage.

Remblokken en remschijven
© GettyImages / MarkSwallow

Hoe vindt u snel de juiste remschijven en remblokken voor uw 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI

Zelfs binnen een modelserie gebruiken verschillende fabrikanten soms verschillende remschijven en remblokken. Daarom is het belangrijk aandacht te besteden aan de keuze van geschikte reserveonderdelen. Ons winkelsysteem ondersteunt u actief bij het zoeken naar geschikte remblokken en remschijven. Voer hiervoor de gegevens van uw voertuig in het zoekvenster in en alle geschikte onderdelen uit onze winkel worden weergegeven.

Hoe de voorste remschijven en remblokken te vervangen in de KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013

Hieronder vindt u gedetailleerde stap-voor-stap instructies voor het vervangen van de remblokken en remschijven van uw voertuig. Volg de werkinstructies precies op, dan kan er in principe niets misgaan. Ga altijd zorgvuldig en gewetensvol te werk, want dit zijn veiligheidsrelevante onderdelen van uw auto.

Benodigd gereedschap

U hebt de volgende gereedschappen en accessoires nodig voor de vervanging:

Kia

Slagmoersleutel

Doppen 12 mm, 14 mm, 17 mm en 21 mm

PX3 schroevendraaier

Momentsleutel voor 25 Nm en 100 Nm

Steeksleutel 17 mm

Ratel

Remzuiger trekker of grote pijpsleutel

Remklauw slinger

Remmenreiniger en staalborstel

Voorbereidende werkzaamheden

Breng de voorkant van het voertuig omhoog met een krik of een hefplatform. Gebruik een krik, trek de handrem aan en plaats wiggen onder de achterwielen om te voorkomen dat de auto tijdens de werkzaamheden per ongeluk wegrolt.

Demontage van de wielen

Verwijder de voorwielen van uw 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI met behulp van de slagmoersleutel en 21 mm dop. Leg de wielen opzij, zodat ze het werk niet hinderen.

Demontage van de remklauw

Maak eerst de bevestiging van de remleiding los met de ratel en de 12 mm dopsleutel. Verwijder dan de verbinding. Draai nu de bevestigingsbouten van de remklauw los met de 17 mm steeksleutel en de ratel met 14 mm dop. Verwijder de remklauw en bevestig hem aan de veerpoot of as met behulp van de remklauwstrop. Er mag geen spanning op de remleiding staan. Verwijder de oude remblokken van het remklauwjuk. Draai de schroeven los met de 17 mm steeksleutel en verwijder hem.

Verwijderen van de remschijven

Gebruik de PX3 schroevendraaier om de twee bevestigingsschroeven van de remschijf los te draaien. Verwijder vervolgens de oude remschijf. Reinig vervolgens de wielnaaf grondig met een staalborstel en vervolgens met remmenreiniger.

Montage van de nieuwe remschijven

Plaats de nieuwe remschijf op de wielnaaf en zet hem vast met de twee schroeven. Zorg ervoor dat de remschijf goed vastzit!

Montage van het remklauwjuk

Reinig het remklauwjuk met een staalborstel en remmenreiniger. Vergeet niet de bevestigingsklemmen van de oude remblokken te verwijderen. Plaats vervolgens de nieuwe clips en zet het juk vast met de twee schroeven. Draai ze vast met een aanhaalmoment van 25 Nm.

Het plaatsen van de remblokken en het monteren van de remklauw

Plaats de nieuwe remblokken in het remklauwjuk. Gebruik de stelschroef of een pijpsleutel om de remzuiger volledig in te drukken. Beschadig de balg niet! Plaats nu de remklauw op het juk en zet hem vast met de twee schroeven. Gebruik ook hier een aanhaalmoment van 25 Nm. Draai tenslotte de verbindingsschroef voor de remleiding vast.

Montage van de wielen

Monteer ten slotte de wielen en draai de wielmoeren aan met een aanhaalmoment van 110 Nm. Laat vervolgens het voertuig zakken, trap een aantal keren op de rem totdat u weerstand voelt en voer een proefrit met remtest uit. Hiermee is de vervanging van de remschijven en remblokken van uw 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI voltooid.

Vind nog meer hoogwaardige vervangingsonderdelen voor uw 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI!

Onderdelen
© GettyImages / MarkSwallow

Niet alleen de juiste remblokken en remschijven voor uw KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013 zijn in onze winkel verkrijgbaar. Wij hebben ook een ruime keuze aan reserve- en slijtageonderdelen van hoge kwaliteit voor alle essentiële onderdelen van uw voertuig. Dit zijn allemaal producten van gerenommeerde merkfabrikanten. Zij worden gekenmerkt door de beste originele uitrustingskwaliteit en kunnen uitstekend worden verwerkt. Bij ons profiteert u van hoge kwaliteit tegen uiterst billijke prijzen en onmiddellijke beschikbaarheid van de producten.