Vervangen van de remblokken en remschijven vóór in de FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet

0
413

Om een optimale werking van het remsysteem te garanderen, moeten de remblokken en remschijven van de FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet worden vervangen wanneer ze versleten zijn. Onze gids geeft u instructies over hoe u ze gemakkelijk zelf kunt vervangen.

Waarom remschijven en remblokken bij de FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet vervangen?

Vooral in gevaarlijke situaties kan het remsysteem van uw auto pas ten volle functioneren als de remblokken en remschijven op de vooras de slijtagegrens nog niet hebben overschreden. Anders zal de remafstand enorm toenemen. Daarom moeten sterk versleten onderdelen zo snel mogelijk worden vervangen, anders bestaat er gevaar voor lijf en leden en andere weggebruikers. Bovendien kunt u uw verzekeringsdekking verliezen als uw remmen niet werken.

Wanneer moet ik de remschijven en remblokken van de vooras van mijn FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet vervangen?

Wanneer uw remschijven en remblokken zo versleten zijn dat ze moeten worden vervangen, hangt in de eerste plaats af van uw individuele rijstijl en de manier waarop deze onderdelen worden belast. Er is dus geen vast, voorgeschreven vervangingsinterval. In de regel zult u echter merken wanneer het remvermogen afneemt. Versleten schijven en remblokken kunnen ook worden herkend aan schrapende of knarsende geluiden en/of schokken tijdens het remmen. Controleer ze met regelmatige tussenpozen en vervang ze onmiddellijk indien nodig.

Remschijven en remblokken
© GettyImages / photoggin

Kan ik de voorste remblokken en remschijven van de FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet zelf vervangen?

Onze gids geeft u de kennis die u nodig hebt om zelf de voorste remschijven en remblokken van uw Fiat te vervangen. Met het nodige gereedschap en voldoende tijd is de vervanging zelfs voor een leek geen probleem.

Hoe vind ik de juiste remschijven en remblokken voor mijn FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet?

Aangezien de fabrikant zelfs binnen de serie verschillende onderdelen gebruikt, is het belangrijk dat u de juiste remblokken en remschijven voor uw Fiat gebruikt. In onze winkel kunt u ze heel gemakkelijk en ongecompliceerd vinden. Voer daartoe eerst de KBA-nummers van het kentekenbewijs van uw voertuig in ons zoekvenster in. Ons systeem zal u dan alle onderdelen tonen die geschikt zijn voor uw auto.

Hoe vervang ik de voorste remblokken en remschijven van de FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet

Hieronder vindt u stapsgewijze instructies over hoe u de remblokken en remschijven van uw auto vervangt. Ga precies volgens de instructies te werk en werk altijd voorzichtig om het best mogelijke werkresultaat te bereiken en om de rijveiligheid te garanderen wanneer het werk voltooid is.

Vereist gereedschap

Om de voorste remblokken en remschijven van uw auto te vervangen, hebt u het volgende gereedschap nodig:

Fiat Grande Punto 1.9 Multijet

Slagmoersleutel
Ratel
Dopsleutels van de maten 10 mm, 13 mm, 17 mm en 19 mm
Torx T30 sleutel
Remklauw slinger
Remmenreiniger en staalborstel
Remzuiger oprolmechanisme of verstelbare pijpsleutel
Momentsleutel voor 30, 120 en 150 Nm

Voorbereidende werkzaamheden

Zet het contact uit en til de voorkant van uw auto op met een krik of kriksteunen. Gebruik een krik en trek de parkeerrem aan om te voorkomen dat de auto per ongeluk wegrolt. Verwijder vervolgens de wielen van de vooras met de slagmoersleutel en de dopsleutel van 17 mm. Rij de as in, zodat u tijdens de werkzaamheden optimaal bij de remklauw kunt.

Demontage van het slijtagewaarschuwingscontact

Maak eerst de stekker van het slijtagewaarschuwingscontact los. Maak vervolgens het contact los met behulp van de ratel en de dopsleutel van 10 mm en trek de contactclip eraf.

Demontage en montage van de remschijven

Gebruik de TX30 moersleutel en ratel om de bevestigingsbouten van de remschijf los te draaien. Verwijder vervolgens de oude remschijf uit de wielnaaf. Maak vervolgens de wielnaaf grondig schoon met de staalborstel en remmenreiniger. Monteer vervolgens de nieuwe remschijf. Zet het vast met de twee schroeven.

Montage van het remklauwjuk

Plaats het remklauwjuk terug op de remschijf en zet het vast met de twee schroeven. Gebruik de momentsleutel en een aanhaalmoment van 150 Nm.

Montage van de nieuwe remblokken

Plaats eerst de bevestigingsclips en vervolgens de nieuwe remblokken in het remklauwjuk. Zorg ervoor dat de beugels en kussentjes op de juiste plaats zitten.

Terugstellen en monteren van de remklauw

Duw de remzuiger op de remklauw volledig terug met behulp van het terugstelgereedschap of een pijpsleutel. Wees voorzichtig dat u de balg niet verdraait of beschadigt. Voorzichtig: Bij het resetten stijgt de remvloeistof in het expansievat. Zuig indien nodig een beetje vocht weg. Plaats de remklauw en zet hem vast met twee nieuwe schroeven. Gebruik hiervoor een aanhaalmoment van 30 Nm.

Bevestiging van het waarschuwingscontact en eindwerk

Bevestig tenslotte het waarschuwingscontact aan de remklauw en steek de stekker in het stopcontact. Monteer nu de wielen en draai de wielmoeren vast met een aanhaalmoment van 120 Nm. Laat het voertuig zakken. Trap, terwijl u stilstaat, het rempedaal enkele malen voorzichtig in tot u weerstand ondervindt. Vergeet niet het expansievat af te sluiten. Voer een voorzichtige testrit uit met remtest. Het werk is nu klaar.

Koop nog meer hoogwaardige onderdelen voor uw FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet online

Onderdelen
© GettyImages / MarkSwallow

Niet alleen kunt u in onze online winkel nieuwe remblokken en remschijven voor uw FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet krijgen tegen een lage prijs en in originele uitrustingskwaliteit. Wij bieden ook een ruime keuze aan reserve- en slijtageonderdelen voor de aandrijflijn, het chassis, het uitlaatsysteem en alle andere belangrijke assemblages van uw auto.