Met hoogwaardige chassis-systemen voor vrachtwagens veilig onderweg

0
1114
Chassis-systemen voor vrachtwagens
LKW Fahrwerkssysteme ©Serhiy Smirnov/Shutterstock

Chassis-systemen geven de truck stabiliteit en veiligheid tijdens het rijden. Veiligheid beteket: stabiele rechtlijnige stabiliteit, betrouwbare demping van oneffenheden en absolute richtingsstabiliteit in bochten. Dit is essentieel voor het verplaatsen van deze zware voertuigen. Daarom stelt men zeer speciale eisen aan de chassis-systemen van opleggers, bussen, kiepwagens en meubelwagens. Boven een bepaalde grootte kan met conventionele middelen niet meer aan deze eisen voldoen. Op het gebied van chassis-systemen voor vrachtwagens heeft zich daarom een ​​heel bijzondere branche gevestigd met baanbrekende ontwikkelingen.

Conventionele chassis-systemen voor bestelwagens en minibussen

Kleinere bestelwagens met een maximaal laadvermogen van 3,49 ton redden zich meestal met de conventionele chassis-systemen. Dit is de klassieke combinatie van schokdempers, ophanging en aanvullende componenten zoals koepellagers, zoals men deze ook monteert in auto’s. De grote voordelen van deze eenvoudige systemen zijn hun hoge betrouwbaarheid en gemakkelijke repareerbaarheid. De modules kunnen in een mum van tijd worden geïnstalleerd en weer verwijderd. Langdurige aanpassingen en complexe elektropneumatiek zijn zeer zeldzaam bij deze kleinere vrachtwagens.

Veeleisende krachtige systemen voor zware lasten

Chassis-systemen voor vrachtwagens
© Shutterstock / Mikhail Leonov

Het probleem met de eenvoudige modules is dat ze niet oneindig vergroot kunnen worden. Een gasdruk schokdemper zo groot bouwen dat hij een vrachtwagen van 30 ton zou kunnen opvangen, is technisch nauwelijks haalbaar. Daarom zijn de vrachtwagens met een laadvermogen van 7,49 ton of meer meestal uitgerust met een pneumatisch of hydropneumatisch dempingssysteem. De ophanging gebeurt nog vaak door simpele spiraal- of bladveren. Vanaf deze gewichtsklasse worden de afzonderlijke modules van de schokdempers vervangen door een permanent bediend persluchtsysteem. Dit is een systeem dat is geïntegreerd in de voertuigarchitectuur en bestaat uit talrijke modules die allemaal met elkaar zijn verbonden. In sommige gevallen zijn de luchtdrukdempersystemen echter zo krachtig dat er geen extra vering nodig is.

De dempingssystemen in vrachtwagens hebben een aantal grote voordelen. Eén van de grootste voordelen is dat het actieve systemen zijn die zich kunnen aanpassen aan veranderende rijomstandigheden. Zo kan een modern, actief luchtdrukdempingssysteem actief het uitschakelen door defecte banden of wegglijdende lading tegengaan. Dit is een enorme technische uitdaging, maar de winst in rijveiligheid en betrouwbaarheid maakt het een verstandige investering.

Onderdelen van luchtvering in vrachtwagens

Chassis-systemen voor vrachtwagens
© Shutterstock / Mikhail Leonov

De kernmodule van chassis-systemen in vrachtwagens en opleggers zijn de zogenaamde luchtbalgen. Dit is een cilinder met een rubberen wand die onder hoge druk wordt gehouden. Hiertoe is elke luchtbalg aangesloten op een luchtcompressor, die constant de druk in de balg handhaaft. De balgen zijn via tuimelaars met de assen verbonden. Hierdoor kunnen ze zoals gebruikelijk naast – en niet boven – de as worden gemonteerd. Hierdoor zijn ze beter toegankelijk voor onderhoud en inspectie.

De luchtvering van een vrachtwagen is niet langer een terrein waarop een hobbymonteur het verschil kan maken. Deze systemen zijn technisch zeer veeleisend en vereisen veel specialistische kennis voor correct onderhoud.

Knorr remsystemen

KNORR-remsysteem
https://www.motointegrator.nl/vrachtwagen/producten/K048307N50.html

 

Bent u op zoek naar vrachtwagenonderdelen en remsystemen van Knorr? Dan bent u bij ons aan het goede adres. In onze online winkel vindt u alle onderdelen van de populaire fabrikant. Denk hierbij aan filtersremsystemenchassissystemenaandrijfsystemen, airconditioning en ventilatie, elektrische systemen en onderdelen voor landbouwmachines.

Het remsysteem is een technisch systeem om een ​​voertuig af te remmen. Het geheel van de bedienings- en overbrengingsinrichtingen noemt men het remsysteem.

Naast de carrosserie en aandrijving is ook het chassis een hoofdcomponent van de auto. Het chassis bestaat uit wieldragers, wielen, wiellagers, wielophanging, remmen, vering inclusief stabilisator, subframe alsmede besturing en demping.

Aircosystemen nemen de taak op zich om de lucht in het voertuiginterieur binnen een comfortabel vochtigheids- en temperatuurbereik te brengen en te houden. Hiervoor wordt de buitenlucht op weg naar binnen gefilterd, vermengd met binnenlucht en vervolgens gekoeld of verwarmd.

Wij bieden alles in onze winkel, van remsystemen voor uw Volvo tot chassissystemen inclusief luchtveringsklep of niveauregelklep tot carrosseriedelen, zoals deurelementen of drukschakelaars. Ook onderdelen zoals koppelingsversterkers of compressorkoppelingen vindt u bij Knorr remsystemen voor uw voertuig.

Waarom kiezen voor onderdelen van het merk Knorr-Bremse?

Knorr-Bremse Aktiengesellschaft heeft zijn hoofdkantoor in München. Knorr-Bremse is het moederbedrijf van de Knorr-Bremse Group. Het bedrijf is ’s werelds toonaangevende fabrikant van remsystemen voor bedrijfs- en railvoertuigen. Knorr-Bremse is vertegenwoordigd in meer dan 100 locaties in 30 landen. De fabrikant ging medio oktober 2018 naar de beurs. In de divisie Rail Vehicle Systems rust Knorr-Bremse plaatselijk transportvoertuigen uit, zoals trams en metro’s, maar ook locomotieven, goederentreinen en hogesnelheidstreinen en passagierstreinen. Naast remsystemen produceert het bedrijf ook energievoorzieningssystemen, intelligente toegangssystemen, besturingscomponenten, airconditioningsystemen en ruitenwissers, frictiemateriaal, perrondeuren evenals besturingstechniek en rijhulpsystemen. Knorr-Bremse levert ook e-learning systemen en rijsimulatoren voor het trainen van treinpersoneel. De fabrikant hecht veel belang aan de rijveiligheid en vertrouwt in dit verband op de hoge kwaliteit van zijn producten. Ook de levensduur speelt een grote rol, of het nu gaat om remmen, chassis of eenvoudige filters.

Precies deze hoogwaardige onderdelen bieden wij u in onze online winkel aan. Vertrouw op onze kwaliteit voor een breed scala aan Knorrbremse onderdelen en bestel vandaag nog! Met ons zoekvenster vindt u in een mum van tijd het juiste onderdeel!