Diefstal van uw auto voorkomen – de beste opties

0
1516
Diefstal
© GettyImages / vm

Bescherm uw auto tegen diefstal met beproefde systemen zoals een alarmsysteem of elektronische en mechanische diefstalbeveiliging. Deze laatste zorgen ervoor dat de auto helemaal niet te bewegen is.Ineens staat de auto niet meer waar u hem heeft achtergelaten, autodiefstal, dit is een enorme nachtmerrie voor iedere autobezitter. Jaarlijks verdwijnen er meer dan 23.000 voertuigen in ons land. Als u uw auto tegen diefstal wilt beschermen, moet u niet alleen op de elektronische startonderbreker vertrouwen. Er is meer nodig om het echt veilig te maken. Lees de volgende blogpost om te zien wat het beste werkt.

 

Wat kunt u doen tegen diefstal van uw auto?

Als je een auto wilt stelen, heb je niet veel tijd. Het moet snel gebeuren. Als u de potentiële dief tegenhoudt, is de kans dat uw auto wordt gespaard aanzienlijk groter. U dient uw voertuig te beschermen met elektronische of mechanische beveiligingssystemen. Vooral mechanische beveiliging is een effectieve manier om de auto onbruikbaar te maken en dieven af ​​te schrikken.

 

Hoe beschermen alarmsystemen tegen diefstal?

Alarmsystemen zijn een klassieker. Als ze niet standaard worden meegeleverd, kunnen ze achteraf worden gemonteerd. In de regel zijn ze verbonden met de startonderbreker, radiografische afstandsbediening of centrale vergrendeling. Er zijn verschillende alarmsystemen, bijvoorbeeld voor het bewaken van het interieur via infrarood, radar en radio of voor diefstalbeveiliging met sensoren die aan de deuren, ramen, de motorkap of de kofferbak zijn bevestigd. Het alarm is hoorbaar of visueel en de functie wordt meestal geactiveerd door de auto te vergrendelen. Ideaal als de voertuigeigenaar op de smartphone wordt geïnformeerd wanneer criminelen in de auto inbreken. Afhankelijk van het geselecteerde alarmsysteem kunt u vervolgens de stroomtoevoer naar uw auto onderbreken.

Diefstal
© GettyImages / vm

Welke mechanische en elektronische anti-diefstalsystemen zijn er?

Stuurslot

Bij het stuurslot wordt een stut bevestigd, waardoor het niet mogelijk is om te draaien. Laat het stuurslot altijd klikken wanneer u uw auto parkeert, zodat het onmogelijk is om de auto te sturen. Goede stuurklauwen zijn robuust en kunnen alleen worden gekraakt met speciaal gereedschap en harde geluiden.

Startonderbreker

Een elektronische startonderbreker is vereist als extra diefstalbeveiliging voor de eerste voertuigregistratie. Ze worden automatisch geactiveerd wanneer de motor wordt uitgeschakeld. Het werkt met een RFID-chip, die zich meestal in de autosleutel of deuropener bevindt.

Versnellingspook vergrendeling

De versnellingspookvergrendeling blokkeert de versnellingspook. De achteruitversnelling is ingeschakeld. Kies de parkeerstand voor een auto met automatische transmissie. Het slot is verbonden met de carrosserie om de versnellingspook van de auto te blokkeren. Het dient als een zichtbare preventieve inbraakbeveiliging, die meestal een afschrikkende werking heeft op autodieven. Vaak schakelen ze dan over op een ander voertuig waar sneller kan worden ingebroken.

Parkeerklem

U bindt de parkeerklauw als een oversized hangslot om één of meerdere autowielen en voorkomt zo dat dieven met uw auto wegrijden. Kies een hoogwaardige parkeerklem die kantelt en als een wielblok fungeert. Dit veiligheidssysteem is met name geschikt voor langere stilstandtijden.

 

Hoe verhogen folies voor autoruiten de bescherming?

Met een hoogwaardige beschermfolie wordt de voorruit van de auto steviger en is deze veel moeilijker kapot te maken. De benodigde tijd is groter en het geluid bij een poging tot een inbreken is harder, waardoor dieven eerder geneigd zijn de poging op te geven. Let op kwaliteit: sommige folies bieden slechts enkele seconden of minuten bescherming tegen diefstal, maar er zijn ook films met hoge weerstandsklassen.

 

Hoe kunnen gestolen auto’s worden gevonden met behulp van een gps-tracker?

U kunt GPS gebruiken om de route te volgen die het voertuig aflegt. Positie-informatie vergroot de kans om de dief te vangen. Zelfs als de diefstal een paar uur geleden heeft plaatsgevonden, kan het zijn dat u of de politie uw auto kunt vinden met een ingebouwde gps-tracker, of u wordt tijdig geïnformeerd dat iemand ermee knoeit.

OBD-spaarder

De OBD Saver (On-Board Diagnostic System) is een afdekking die u op de aansluiting van het OBD-systeem monteert. Het kan dan alleen weer worden verwijderd met een speciale sleutel. Dit voorkomt dat dieven het systeem met hardware en software kunnen deactiveren. Met de OBD-Saver stelt u de dief voor een probleem: u blokkeert de toegang tot de OBD-interface en voorkomt ongeoorloofde toegang, omdat de OBD-aansluiting is vergrendeld. Door zijn massieve constructie is de saver niet open te klappen, te zagen of te boren. Als dieven de beschermer met geweld verwijderen, wordt de OBD-interface ook beschadigd en onbruikbaar.

Alle beveiligingssystemen kosten de potentiële dief kostbare tijd en verhogen de inspanning die nodig is om de auto te kraken. Elke minuut dat hij wordt gestopt is belangrijk omdat het de kans vergroot dat de dader gepakt wordt. Dit bepaalt uiteindelijk vaak of iemand een voertuig steelt of niet. Daarom is het geld goed geïnvesteerd.

Belangrijke gedragsregels ter bescherming tegen diefstal van de auto:

– Laat het stuurslot altijd vastklikken

– Controleer na het verlaten van de auto of de portieren vergrendeld zijn

– Laat geen ramen of het dak van het voertuig open, ook niet in de zomer

– Parkeer de auto niet in donkere zijstraten

– Bewaar geen reservesleutels in het dashboardkastje van de auto

– Verwijder de autosleutel uit het contactslot, zelfs tijdens korte stops, zoals bij benzinestations

​- Laat geen waardevolle spullen in de auto liggen, aangezien deze het risico op inbraak vergroten

Autodiefstal
© GettyImages / oversnap

Diefstal van de auto: samenvatting

Honderd procent bescherming tegen diefstal van uw auto bestaat niet, maar met de juiste combinatie van antidiefstalsystemen en voorzichtig gedrag kunt u het risico effectief verkleinen. Bovenal werken duidelijk zichtbare beveiligingsmaatregelen veel autodieven af, dus kiezen ze de makkelijke route en zoeken ze gemakkelijkere prooien. Naast het goed vergrendelen zijn er verschillende manieren om de auto te beveiligen, bijvoorbeeld met een alarmsysteem, een stuurslot, een parkeerklauw en een startonderbreker of versnellingspookslot. De OBD Saver is een ander effectief middel om te voorkomen dat het voertuig wordt gestolen. Met een folie in een hoge weerstandsklasse is de ruit robuuster en daardoor niet zo gemakkelijk in te breken. U kunt ook verschillende producten combineren voor meer bescherming. Een gps-zender in de auto is ook handig omdat deze helpt bij het lokaliseren van gestolen voertuigen.