Vervangen van de ruitenwissers van de BMW 116i 1.6

0
746

Goed werkende ruitenwissers zijn bijzonder belangrijk voor een goed zicht en dus voor de veiligheid tijdens het rijden. Omdat versleten ruitenwisserbladen dus regelmatig moeten worden vervangen, laten wij u zien hoe u ze stap voor stap installeert.

Waarom nieuwe ruitenwissers monteren op de BMW 116i?

Ruitenwissers
© GettyImages / ollo

Het rubber van de ruitenwisserbladen van de BMW 116i wordt, net als bij alle andere auto’s, blootgesteld aan hoge belastingen. Ze moeten bestand zijn tegen de weersomstandigheden en tevens fijn zand en soms grof vuil van de voorruit van uw voertuig verwijderen. Als gevolg daarvan komen ze onder druk te staan en slijten ze na verloop van tijd. Versleten wisserbladen liggen echter niet meer optimaal op de voorruit. Daardoor verwijderen ze water en vuil niet meer goed en smeren ze gedeeltelijk uit. Dit betekent dat een helder zicht door de voorruit niet langer gegarandeerd is. Daarom moeten wisserbladen die de slijtagegrens hebben bereikt, zo snel mogelijk worden vervangen omdat ze de rijveiligheid in gevaar brengen.

Wanneer moet u de ruitenwissers van uw BMW 116i vervangen?

U zult het normaal gesproken merken wanneer uw ruitenwisserbladen niet langer optimaal reinigen. Vaak produceren ze strepen, piepen ze extreem tijdens het gebruik of trekken ze de waterfilm niet meer goed van de voorruit. Dan is het uiteindelijk tijd om de ruitenwisserbladen te vervangen. De fabrikant geeft geen vast vervangingsinterval aan voor de ruitenwissers. Dit komt doordat ze, afhankelijk van de bedrijfsmodus en de belasting, van voertuig tot voertuig zeer snel slijten. Vervang de ruitenwisserbladen van uw BMW 116i 1.6 gewoon wanneer ze niet langer maximale reinigingsprestaties leveren.

Ruitenwissers
© GettyImages / Spiderplay

Kunt u de ruitenwisserbladen van de BMW 116i zelf vervangen?

Het monteren van nieuwe ruitenwisserbladen op de BMW 116i is vrij eenvoudig en kan door elke leek worden gedaan. U heeft zelfs geen gereedschap nodig om de wisserbladen te vervangen. Een paar eenvoudige stappen en u kunt weer genieten van een helder zicht, zelfs bij regenachtig weer.

Welke ruitenwissers passen op de BMW 116i?

Ruitenwisserbladen zijn verkrijgbaar in veel verschillende lengtes en uitvoeringen. Ze passen niet allemaal op de BMW 116i. Zorg daarom voor geschikte nieuwe ruitenwisserbladen, anders kunt u na montage problemen ondervinden, bijvoorbeeld als de nieuwe ruitenwissers te lang zijn. U kunt gemakkelijk geschikte ruitenwisserbladen vinden door de gegevens van uw voertuig in te voeren in het zoekvenster van de online winkel. U krijgt dan alle geschikte ruitenwisserbladen voor uw voertuig te zien, waaruit u het gewenste paar kunt kiezen.

Hoe vervangt u ruitenwissers in uw BMW 116i 1.6

Volg nu de onderstaande stappen om de ruitenwisserbladen van uw BMW 116i te vervangen. Zorg ervoor dat u alle stappen op precies dezelfde manier uitvoert om de best mogelijke resultaten te krijgen.

Klap de arm van de ruitenwisser uit

Klap eerst een van de ruitenwisserarmen uit. Zorg ervoor dat u de arm niet verdraait of in de richting van de voorruit beweegt. Anders moet u de ruitenwissers opnieuw afstellen nadat u ze hebt vervangen.

Verwijder de oude ruitenwisser

Verwijder nu het oude ruitenwisserblad. Knijp hiervoor in de vergrendeling aan de onderzijde van het wisserblad. Het kan dan heel gemakkelijk worden verwijderd.

Plaatsen van het nieuwe wisserblad

Plaats nu het nieuwe ruitenwisserblad in uw BMW 116i. Klik het gewoon in de houder, zodat de vergrendeling vastklikt.

Herhaal de stappen

Herhaal de bovenstaande stappen met het tweede ruitenwisserblad. Het hele proces neemt slechts enkele ogenblikken in beslag.

Nieuwe ruitenwissers monteren

Ruitenwissers

Nu u beide ruitenwisserbladen hebt vervangen, moet u ze even inwerken. Controleer of er voldoende vloeistof in het ruitensproeiersysteem zit. Start het systeem en laat de nieuwe ruitenwissers een paar minuten werken. Dit verwijdert onder andere de rubberslijtage die op de nieuwe ruitenwisserrubbers zit. U hebt nu stap voor stap de volledige installatie uitgevoerd.

Andere reparaties zelf uitvoeren

Net als het vervangen van de ruitenwissers, kunt u veel andere reparaties aan uw BMW 116i 1.6 zelf uitvoeren. U vindt de juiste reserveonderdelen, zoals luchtfilters, nieuwe remschijven en remblokken of onderdelen voor uw koppeling, tegen een redelijke prijs in onze online winkel. Wij bieden ook soortgelijke blogs voor de installatie van vele onderdelen.