Vervangen van de koplampen in de BMW 116i 1.6

0
1143

Aangezien een goed werkende koplamp essentieel is voor de rijveiligheid ’s nachts en bij slecht zicht, moeten defecte lampen onmiddellijk worden vervangen. Dit geldt vooral voor de grote koplampen. Daarom leggen wij hieronder stap voor stap uit hoe de installatie moet worden uitgevoerd wanneer een van de lampen moet worden vervangen.

Waarom u defecte gloeilampen in de BMW 116i onmiddellijk moet vervangen

Koplampen
© GettyImages / alfexe

Alleen met goed werkende koplampen verlichten uw voertuig ’s nachts en bij slecht zicht de weg optimaal. Als een lamp uitvalt, kan er slechts gedeeltelijke verlichting zijn en kunnen obstakels over het hoofd worden gezien. Bovendien is een voertuig met defecte koplampen soms moeilijker te zien voor andere weggebruikers.

 

Kunt u de koplamp in de BMW 116i zelf vervangen?

Het vervangen van defecte koplamplampen op de BMW 116i is een klus die kan worden gedaan zonder de hulp van een professionele monteur. Als u een geschikte vervangingslamp bij de hand hebt, kunt u zich een rit naar de garage en dus de arbeidskosten voor de vervanging besparen. Het verwisselen van de lamp is in enkele ogenblikken gebeurd. Als uw koplamp kapot is, kunt u een geschikte vervanging vinden in onze online winkel. U hoeft alleen maar de gegevens van uw voertuig in te voeren en alle geschikte producten worden weergegeven.

Hoe vervangt u de koplamp lamp op uw BMW 116i 1.6

In het volgende zullen wij u precies uitleggen hoe u te werk moet gaan om een defecte gloeilamp in uw BMW 116i te vervangen. Volg de beschreven stappen nauwkeurig, zodat uw koplampsysteem na vervanging weer naar behoren werkt.

Vereist gereedschap

U heeft geen speciaal gereedschap nodig om de lampen van de koplampen van uw BMW 116i te vervangen. In feite werkt de vervanging volledig zonder gereedschap en kunt u dus snel en gemakkelijk uitvoeren.

Voorbereidende werkzaamheden

Wanneer u het lampje van uw BMW 116i vervangt, werkt u aan een deel van het elektrische systeem van uw auto. Daarom is de eerste stap het uitschakelen van het contact. Dit zal ervoor zorgen dat er geen gevaar voor elektrische schokken bestaat. Open dan de motorkap van uw auto om met het eigenlijke werk te beginnen.

Verwijderen van de lampafdekking

De hoofdafdekking van de koplampen van de BMW 116i wordt vastgezet met twee veiligheidsgrendels. Maak eerst deze twee vergrendelingen los om de binnenkant van de koplamp bloot te leggen en toegang te krijgen tot de lampen of gloeilampen.

BMW koplamp

De lamp loskoppelen en verwijderen

Ontkoppel eerst de connector van de gloeilamp in uw BMW 116i 1.6 om deze los te koppelen van het elektrische systeem van de auto. Maak vervolgens de draadklem los waarmee de lamp in zijn houder in de koplamp is bevestigd. Verwijder vervolgens de defecte gloeilamp.

Plaatsen van de nieuwe lamp

Haal nu de nieuwe lamp uit de verpakking. Pas op dat u het glas van de lamp niet met uw blote handen aanraakt. Het huidvet kan anders tot een verkorting van de levensduur leiden! Plaats de nieuwe lamp in de houder en zet de lamp vast met de eerder losgemaakte draadklem.

Bevestig de stekker en maak het deksel vast

Steek nu de eerder losgemaakte connector in de elektrische contacten van de nieuwe koplamp. Wees voorzichtig dat u de contacten en de stekker niet beschadigt. Plaats vervolgens de koplampafdekking terug op het koplamphuis. Vergeet niet de twee veiligheidsgrendels te sluiten, anders kan de afdekking eraf vallen wanneer u uw voertuig start.

Testen van de koplampen

De eigenlijke assemblage is nu voltooid. Zet nu het contact aan en test of uw koplamp weer goed werkt. Als dit niet het geval is, controleer dan nogmaals de stappen die u hebt ondernomen.

Koplamp
© GettyImages / deepblue4you

Andere hoogwaardige vervangings- en slijtageonderdelen voor uw BMW 116i

Er zijn vele andere kleine en grote reparaties die u gemakkelijk zelf kunt uitvoeren aan uw BMW 116i 1.6. Hiervoor vindt u in onze online winkel een grote keuze aan hoogwaardige reserve- en slijtageonderdelen in OEM-kwaliteit. Wij bieden niet alleen onderdelen voor het elektrische systeem en de koplampen, maar ook complete remsets en koppelingsets, alsmede talrijke afdichtingen, verbindingen en nog veel meer. Bovendien vindt u in onze winkel gereedschap van hoge kwaliteit.