Vervangen van de ruitenwissers van de FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006

0
372

Een goed zicht is essentieel tijdens het rijden. Daarom zijn goed werkende en intacte ruitenwissers zo belangrijk, ook op uw FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006. Het is daarom aan te bevelen de ruitenwissers regelmatig te controleren en ze te vervangen als ze versleten zijn. In deze blog leggen wij uit hoe u dit gemakkelijk zelf kunt doen.

Waarom moet u ruitenwissers met bepaalde tussenpozen vervangen?

De ruitenwisserbladen van uw FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006 zijn er voor een groot deel verantwoordelijk voor dat de ruitenwissers het water optimaal van de voorruit kunnen afzuigen. Zij moeten perfect tegen de voorruit passen, zodat zij een film van water voor zich uit kunnen duwen en zo kunnen verwijderen. Als de rubbers versleten zijn, is dat niet meer het geval. Ze passen niet perfect omdat de wisserlip spleten en/of scheuren vertoont. Dit resulteert in strepen wanneer dergelijke ruitenwissers worden bediend. Deze kunnen het zicht belemmeren en soms zelfs verslechteren. Het vervangen van de ruitenwissers is er dan ook in de eerste plaats op gericht nieuwe, gladde ruitenwisserrubbers te monteren.

Wanneer en hoe vaak moet u de ruitenwissers van de FIAT Grande Punto vervangen?

Ruitenwissers wisselen
© GettyImages / ollo

Wanneer de wissers van een voertuig moeten worden vervangen, verschilt van persoon tot persoon. Het hangt er vooral van af hoe vaak de ruitenwissers worden gebruikt en in welke omgeving ze worden gebruikt. De ruitenwisserrubbers slijten bijvoorbeeld veel sneller als het voertuig wordt bestuurd in een omgeving waar veel stof in de lucht zit dat op de ruiten wordt afgezet. Als wisserrubbers niet regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden, treedt ook sneller slijtage op. Daarom moet de toestand van de ruitenwissers regelmatig worden gecontroleerd, maar in ieder geval in het voor- en najaar, bij voorkeur bij het wisselen van winter- naar zomerbanden en omgekeerd. Als u tekenen van slijtage opmerkt, vervang de ruitenwissers dan onmiddellijk.

Kunt u de ruitenwissers van mijn FIAT Grande Punto zelf vervangen?

Het vervangen van ruitenwissers is een vrij eenvoudige zaak, ongeacht het type voertuig. Het kan zonder problemen worden uitgevoerd, zelfs door leken zonder uitgebreide voorkennis. Daarom is het perfect mogelijk om de ruitenwisserbladen van uw Fiat Punto zelf te vervangen door de onderstaande instructies te volgen.

Hoe vindt u de juiste ruitenwissers voor uw FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006?

Er zijn talloze verschillende soorten ruitenwissers op de markt. Er zijn onder andere veel verschillende lengtes. Het is van essentieel belang dat u de juiste versie gebruikt wanneer u de wissers vervangt, om ervoor te zorgen dat ze later goed functioneren. In onze online winkel vindt u snel en eenvoudig de juiste ruitenwisserbladen voor uw voertuig. Voer daartoe de gegevens van uw Punto in het zoekvenster in. Ons zoeksysteem zal u dan alle ruitenwisserbladen tonen die geschikt zijn voor uw auto. Uiteraard zijn dit uitsluitend hoogwaardige reserveonderdelen in originele uitrustingskwaliteit.

Hoe vervangt u de ruitenwissers van de FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006

Hieronder leggen wij u gedetailleerd en stap voor stap uit hoe u de ruitenwissers van de FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006 kunt vervangen. Volg altijd precies onze instructies en werk zorgvuldig. Dan zijn de beste resultaten en een perfecte werking van de nieuwe ruitenwissers gegarandeerd.

Gereedschap voor het vervangen van de ruitenwisserbladen

Fiat Punto Wat er nodig is

U hebt geen speciaal gereedschap nodig om de ruitenwissers van uw voertuig te vervangen. De wisserarmen en de wisserbladen zijn zo ontworpen dat de wisseling absoluut gereedschapsloos en binnen enkele ogenblikken kan worden uitgevoerd.

Voorbereidende werkzaamheden

Parkeer uw FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006 op een vlakke ondergrond. Zet het contact uit en trek de handrem aan om te voorkomen dat het voertuig tijdens de werkzaamheden wegrolt. Klap dan de ruitenwisserarmen van uw voertuig omhoog om u voor te bereiden op de wisseling.

Verwijderen van de oude ruitenwissers

De ruitenwissers zijn met kunststof clips aan de ruitenwisserarmen bevestigd. Knijp één van deze clips tegelijk in terwijl u het betreffende wisserblad uit de wisserarm trekt. Verwijder eventueel vuil van de houder voordat u de nieuwe wisserbladen monteert.

Plaatsen van de nieuwe ruitenwisserbladen

De nieuwe ruitenwissers zijn ook uitgerust met dergelijke bevestigingsklemmen. U hoeft ze alleen maar in de U-vormige houders op de ruitenwisserarmen te klemmen. Zorg ervoor dat de krommingen van de clips in de juiste richting wijzen. De clips zullen hoorbaar vastklikken. Na deze “klik” hebt u de ruitenwissers met succes vervangen. Klap nu de ruitenwisserarmen met de nieuwe ruitenwisserbladen terug op de voorruit. Voer een test uit met veel veegwater. Dit verwijdert het rubberafvalstukjes die vaak op nieuwe wisserbladen wordt aangetroffen.

Bestel ruitenwissers en andere reserve- en slijtageonderdelen goedkoop en gemakkelijk online.

Ersatzteile
© GettyImages / MarkSwallow

Naast nieuwe ruitenwissers voor uw FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006 kunt u in onze online winkel ook terecht voor een grote keuze aan andere hoogwaardige reserve- en slijtageonderdelen voor uw voertuig. Wij bieden u onder meer onderdelen voor het remsysteem en het uitlaatsysteem, maar ook voor de elektrische installatie van het voertuig, de koppeling en de aandrijving, alsmede het chassis. Zoek eenvoudig en gemakkelijk naar de juiste onderdelen voor uw auto met behulp van het zoekvenster. U ontvangt van ons uitsluitend hoogwaardige onderdelen in OEM-kwaliteit.