Vervangen van de ruitenwissers van de KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013

0
311

Intacte ruitenwissers leveren een belangrijke bijdrage aan de rijveiligheid. Zij zorgen ervoor dat ook bij nat weer een goed zicht naar voren behouden blijft. Maar zelfs ruitenwisserbladen gaan niet eeuwig mee. Daarom is het van essentieel belang dat u de wisserbladen regelmatig vervangt. Wij leggen uit hoe u de ruitenwissers van uw voertuig gemakkelijk zelf kunt vervangen.

Hoe lang gaan ruitenwissers mee op de 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI?

Nieuwe ruitenwisserbladen gaan één tot twee jaar mee. Afhankelijk van de mate waarin de ruitenwissers worden belast en of ze regelmatig worden onderhouden, varieert de duurzaamheid in individuele gevallen sterk. Door de ruitenwisserbladen regelmatig grondig van vuil te ontdoen, kunt u hun levensduur verlengen. Hetzelfde geldt als u de ruitenwissers in de winter omhoog klapt wanneer de auto stilstaat bij ijs en sneeuw. Op die manier bevriezen de wisserbladen niet aan de voorruit en gaan ze ook langer mee.

Ruitenwissers
© GettyImages / ollo

Wanneer moet u de ruitenwissers op de 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI vervangen

Vervang de ruitenwissers van uw auto ten laatste wanneer u merkt dat ze de voorruit niet meer optimaal reinigen, zelfs niet na een grondige reiniging. Als de ruitenwisserbladen strepen en vegen vertonen of de regen niet meer goed verwijderen, is het hoog tijd voor vervanging. Een goed zicht is immers essentieel voor veilig rijden. Omdat ruitenwissers niet tot de duurste slijtageonderdelen behoren, moet u het vervangen ervan nooit uitstellen.

Kunt u de ruitenwissers van de KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013 zelf vervangen?

Het vervangen van de ruitenwisserbladen van uw KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013 is geen probleem, zelfs voor niet-professionals. Het duurt slechts enkele ogenblikken en er is geen gereedschap voor nodig. Daarom kunt u de vervanging in uw garage gemakkelijk thuis uitvoeren. Het is het beste om altijd een paar geschikte ruitenwisserbladen in voorraad te houden, zodat u ze indien nodig onmiddellijk kunt vervangen.

Hoe vindt u de juiste ruitenwisserbladen voor mijn KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013?

Er zijn veel verschillende wisserbladen voor ruitenwissers op de markt. Om ervoor te zorgen dat ze hun werk doen, is het van het grootste belang dat u het juiste type voor uw voertuig gebruikt. De makkelijkste manier om de juiste ruitenwisserbladen voor uw KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013 te vinden is door ons zoekvenster te gebruiken. Ons systeem zal dan automatisch alle geschikte ruitenwissers voor uw auto op een rijtje zetten. Dit zijn altijd hoogwaardige producten van de beste OEM-kwaliteit.

Hoe vervangt u de ruitenwissers op uw KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe u te werk moet gaan bij het vervangen van de ruitenwissers van uw voertuig. Volg de werkinstructies precies op om ervoor te zorgen dat uw nieuwe ruitenwisserbladen na vervanging goed werken.

De gereedschappen

U heeft geen extra gereedschap nodig om de ruitenwisserbladen van uw 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI te vervangen. De vervanging gebeurt zonder gereedschap dankzij het bestaande vasthoudmechanisme van de ruitenwissers en is dus bijzonder eenvoudig.

Voorbereidende werkzaamheden

Zet het contact van uw auto uit en trek de handrem aan, zodat de auto tijdens de werkzaamheden niet per ongeluk kan wegrollen. Plaats vervolgens beide ruitenwisserbladen naar boven op de voorruit als voorbereiding op het vervangen van de ruitenwissers.

Verwijderen van de oude ruitenwisserbladen

Knijp de bevestigingsclip van het wisserblad in, zodat u het naar beneden uit de u-vormige houder op de wisserarm kunt verwijderen. Trek nu het wisserblad uit de houder.

Installeren van het nieuwe wisserblad

Plaats nu het nieuwe wisserblad met de borgclip in de houder op de wisserarm. Het wisserblad zit goed in de houder als het hoorbaar vastklikt. Let op dat u de borgclip niet verkeerd om in de houder steekt, want dan kan de houder beschadigd raken. De kromming van de borgclip moet naar boven wijzen in de richting van de kromming van de houder op de wisserarm. Herhaal de procedure voor beide ruitenwissers. Daarna is de vervanging van de ruitenwissers voltooid.

Ruitenwissers vervangen

Bestel nog meer hoogwaardige onderdelen voor uw KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013.

Naast nieuwe, passende ruitenwissers bieden wij in onze online winkel een ruime keuze aan andere reserve- en slijtageonderdelen voor uw KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013. Zo hebben wij onder andere diverse onderdelen voor het rem- en uitlaatsysteem, reserveonderdelen voor de koppeling en de voertuigelektronica en voor de aandrijflijn. Alle bij ons verkrijgbare reserve- en slijtageonderdelen voor uw KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013 voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en worden gekenmerkt door een hoge mate van precisiepasvorm. Bovendien zijn onze producten meestal direct uit voorraad leverbaar.