Vervangen van de remblokken voor in KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013?

0
236

Om ervoor te zorgen dat het remsysteem van uw KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013 zijn volledige remwerking kan ontwikkelen, is het noodzakelijk om versleten remblokken tijdig te vervangen. Dit komt omdat de remblokken worden gebruikt om de remschijf af te remmen en daarmee de voorwaartse beweging van het voertuig. Wij tonen u hoe u de remblokken op de vooras van uw auto gemakkelijk zelf kunt vervangen.

Wanneer moet u de remblokken vóór in de 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI vervangen?

Remschijven en remblokken
© GettyImages / photoggin

Wanneer u de remblokken van uw auto moet vervangen, hangt af van de individuele slijtage. Dit is onder meer te wijten aan uw rijstijl en het aantal kilometers die u heeft afgelegd. Versleten remblokken zijn onder meer merkbaar aan het schokken bij het remmen. Uw auto kan een zogenaamd slijtagewaarschuwingscontact hebben, zodat het aangeeft wanneer u de remblokken moet vervangen. Als de remblokken versleten zijn, vervang ze dan zo snel mogelijk.

Kunt u de remblokken van de KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013 zelf vervangen?

Met het juiste gereedschap en voldoende tijd kan zelfs een leek de remblokken op de vooras van een KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013 gemakkelijk vervangen. U hoeft alleen maar onze instructies hieronder te volgen. Dit bespaart u een rit naar de garage en de daarmee gepaard gaande arbeidskosten voor het vervangen van de remblokken.

Hoe vindt u de juiste remblokken voor uw KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013?

De fabrikant gebruikt soms verschillende remblokken voor de KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013 binnen de serie. U kunt de juiste remblokken voor uw voertuig vinden met behulp van de zoekfunctie in onze online winkel. Voer daartoe eerst de gegevens van uw voertuig in het zoekvenster in. Start dan de zoektocht. Ons systeem zal u dan alle geschikte remblokken uit ons assortiment tonen waaruit u kunt kiezen.

Hoe de voorste remblokken te vervangen op de KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013

Hieronder vindt u stapsgewijze instructies voor het vervangen van de voorste remblokken van uw 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI. Volg de werkinstructies zorgvuldig en nauwkeurig om een optimaal werkresultaat te bereiken en ervoor te zorgen dat uw remsysteem na de vervanging naar behoren werkt.

Vereist gereedschap

Om de voorste remblokken van uw 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI te vervangen, heeft u het volgende gereedschap nodig:

Kia remblokken voor

Slagmoersleutel

Doppen 12 mm, 14 mm en 21 mm

Momentsleutel

Steeksleutel 17 mm

Ratel

Remzuiger trekker of grote pijpsleutel

Remklauw slinger

Staalborstel en remmenreiniger

Voorbereidende werkzaamheden

Til de voorkant van uw 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI op met behulp van een krik of kriksteunen. Als u een krik gebruikt, zorg er dan voor dat het voertuig beveiligd is tegen wegrollen. Trek hiervoor de handrem aan of plaats wiggen onder de banden van de achteras.

Verwijderen van de wielen

Verwijder eerst de wielen van de vooras. Gebruik de slagmoersleutel met de 21 mm dop. Leg de verwijderde wielen opzij, zodat ze de volgende werkzaamheden niet hinderen.

Loskoppelen van de remslang

De remslang is met een schroef aan de remklauw bevestigd. Draai deze schroef los met de ratel en de 12 mm dop. Zet de schroef opzij en verwijder de verbinding.

Losmaken van de remklauw

Draai de twee bouten los waarmee de remklauw aan het juk is bevestigd. Gebruik de 17 mm steeksleutel en de ratel met de 14 mm steeksleutel. Leg de bouten opzij. Verwijder vervolgens de remklauw. Hang de remklauw met behulp van de strop aan de schokdemper, zodat er geen spanning op de remleiding staat en u ongestoord verder kunt werken.

Vervangen van de remblokken

Verwijder de oude remblokken van het remklauwjuk. Maak ze indien nodig schoon met een staalborstel en remmenreiniger. Plaats vervolgens de nieuwe remblokken in het juk. Zorg ervoor dat de remblokken goed in de houders zitten.

Stel de remzuiger terug

Gebruik de remzuigertrekker of een grote pijpsleutel om de remzuiger volledig terug te duwen. Wees voorzichtig dat u de balg niet beschadigt. Het niveau van de remvloeistof in het reservoir stijgt als gevolg van de reset. Indien nodig hevel dan wat vloeistof af om overlopen te voorkomen. Let op, de remvloeistof is corrosief.

Montage van de remklauw

Zet nu de remklauw terug op het juk. Zet het vast met de twee schroeven. Draai deze bouten met de momentsleutel aan tot een aanhaalmoment van 25 Nm.

Montage van de wielen

Monteer ten slotte de wielen en draai de wielmoeren vast met de momentsleutel en een aanhaalmoment van 110 Nm.

Afsluitende remtest

Laat de voorkant van uw voertuig zakken. Trap, terwijl u stilstaat, het rempedaal enkele malen in totdat u weerstand ondervindt. Controleer het peil van de remvloeistof in het reservoir en vul zo nodig bij tot de maximummarkering. Maak dan een voorzichtige testrit met een remtest. Het werk is nu voltooid.

Bestel nu nog meer hoogwaardige onderdelen online!

Onderdelen
© AdobeStock / nosorogua

Naast nieuwe remblokken voor uw 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI vindt u in onze online winkel een ruime keuze aan andere reserveonderdelen voor uw voertuig. Naast nieuwe remschijven hebben wij ook onderdelen voor de aandrijflijn, ophanging, uitlaatsysteem en koppeling op voorraad. Wij bieden ook talrijke geschikte reserveonderdelen voor het elektrische systeem van het voertuig en alle gangbare filters. Alle onderdelen die wij aanbieden zijn van hoge kwaliteit en meestal direct uit voorraad leverbaar.