Vervangen van de stabilisatorstang achter in de KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013

0
619

Onder meer rommelende geluiden tijdens het rijden en een onnauwkeurige besturing of sponzig rijgedrag wijzen erop dat de stabilisatorstang (draagarmen) van uw auto versleten is. Met het oog op de rijveiligheid is het daarom belangrijk dat u op dergelijke symptomen reageert en de achterste stabilisatorstangen van uw KIA SPORTAGE 1.6 GDI uit 2013 vervangt wanneer dat nodig is. Wij leggen u uit hoe u dit moet doen met gedetailleerde stap-voor-stap instructies.

Wanneer moet u de stabilisatorstangen achter op de KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013 vervangen?

Zodra de eerste tekenen verschijnen dat de achterste draagarmen van uw voertuig versleten zijn, moet u beginnen met het vervangingsproces. Immers, als de reparatie van deze schade gedurende langere tijd achterwege blijft, kan dit leiden tot schade aan andere belangrijke onderdelen. Dit maakt de reparatie niet alleen tijdrovender en arbeidsintensiever, maar meestal ook aanzienlijk duurder.

Kunt u de stabilisatorstangen achter op de 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI zelf vervangen?

Met het juiste gereedschap en voldoende tijd is het niet al te moeilijk om de achterste stabilisatorstangen van de 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI zelf te vervangen. Enerzijds bespaart dit u een rit naar de garage, wat een langere wachttijd kan inhouden. Aan de andere kant verlaagt u de totale kosten door uzelf de dure arbeidskosten te besparen die altijd in een autowerkplaats moeten worden gemaakt. Het is belangrijk dat u alle werkzaamheden zorgvuldig uitvoert volgens de instructies, aangezien de stabilisatorstangen veiligheidsrelevante onderdelen zijn.

Hoe vindt u de juiste achter stabilisatorstangen voor uw voertuig?

De gemakkelijkste manier om de juiste onderdelen voor uw voertuig te vinden, is via onze winkel. Om dit te doen, voert u de gegevens van uw KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013 in ons zoekvenster in. Het winkelsysteem zal u dan alle onderdelen tonen die geschikt zijn voor uw auto. Dit zijn altijd reserveonderdelen die gekenmerkt worden door hoge kwaliteit en precieze pasvorm.

Hoe de stabilisatoren achter op de KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013 te veranderen

Volg de onderstaande instructies om snel en veilig de achterste stabilisatorarmen van uw voertuig te vervangen. Volg de instructies precies op en neem voldoende tijd voor elke stap van het werk. Dit zal de best mogelijke werkresultaten opleveren.

Vereist gereedschap

Om de achterste stabilisatorarmen van uw voertuig te vervangen, hebt u het volgende gereedschap nodig:

kia

Ratel

17 mm en 19 mm dopsleutels

17 mm steeksleutel

Momentsleutel

Hydraulische steun

Voorbereidende werkzaamheden

Til de achterkant van uw 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI op met behulp van een lift of krik. Beveilig de auto tegen wegrollen als u een krik gebruikt. Gebruik wiggen onder de voorwielen.

Ondersteunen van het fuseestuk

Breng het fuseestuk omhoog met behulp van een steun om het te ontlasten en het aldus mogelijk te maken de draagarm te verwijderen. Zorg ervoor dat de steun goed vastzit. Gebruik nu de ratel met de 19 mm steeksleutel om de centrale bevestigingsbout op het fuseestuk los te draaien.

Losmaken van de stabilisatorstang

Gebruik nu de 17 mm steeksleutel en de ratel met 19 mm dopsleutel om de bevestigingsbout van de draagarm los te draaien. Verwijder dan de bout. Laat nu de stabilisator zakken. Daarna kunt u de stabilisatorstang meestal zonder problemen losmaken van zijn plaats.

Plaatsen van de nieuwe stabilisatorstang

Plaats nu de nieuwe stabilisatorarm op de plaats waar u eerder de oude hebt verwijderd. Plaats nu nieuwe moeren op zowel de bovenste bevestigingsbout als de centrale bevestigingspen op het fuseestuk. Zet eerst deze moeren er met de hand op. Til vervolgens het fuseestuk weer op met de steun totdat de draagarm volledig in de beoogde positie zit.

Bevestiging van de stabilisatorstang

Draai nu de twee moeren vast met de ratel met 19 mm moersleutel en de 17 mm steeksleutel. Draai eerst de bovenste moer en dan de middelste moer op het fuseestuk vast. Gebruik vervolgens de momentsleutel en draai beide moeren vast met een koppel van 110 Nm. Laat vervolgens de steun zakken en haal hem onder het voertuig vandaan.

Verlagen van het voertuig

Laat het achterste gedeelte of het hele voertuig zakken en maak een proefrit. Als u alles goed gedaan hebt, zal uw KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013 nu weer optimaal moeten presteren. De vervanging van de achterste stabilisatorstangen van uw voertuig is nu met succes voltooid.

Bestel nog meer hoogwaardige vervangingsonderdelen voor uw 2013 KIA SPORTAGE 1.6 GDI!

Onderdelen
© GettyImages / MarkSwallow

Draait u graag zelf schroeven aan en voert u reparaties aan uw KIA SPORTAGE 1.6 GDI 2013 waar mogelijk zelf uit? Bestel dan nu de nodige reserve- en slijtageonderdelen tegen een redelijke prijs en in hoge kwaliteit in onze online winkel. Naast de draagarmen en andere onderdelen van het chassis en de wielophanging, vindt u onderdelen voor bijna elk onderdeel van uw auto. Van het remsysteem tot de koppeling en van het uitlaatsysteem tot de elektronica van het voertuig, wij bieden u onderdelen van hoge kwaliteit in OEM-kwaliteit. Bovendien vindt u tal van instructies die de reparatie van uw auto veel gemakkelijker zullen maken.