Hoe vervangt u de accu in de VW Passat 2.0 TDI 2007?

0
987

Vooral in de winter kan een accu die niet meer optimaal functioneert, leiden tot startproblemen van de auto. Daarom leggen we hieronder uit hoe u de accumulator in uw VW Passat 2.0 TDI van 2007 eenvoudig en veilig kunt vervangen. Want met een nieuwe accu start uw voertuig zonder problemen, zelfs bij lage temperaturen.

Wanneer en waarom de accu vervangen in de Passat 2.0 TDI?

De accu van uw voertuig moet altijd worden vervangen wanneer hij niet meer optimaal kan worden opgeladen. Vooral voor dieselvoertuigen is het namelijk belangrijk dat de accu een zo hoog mogelijke spanning levert. Dit is nodig om de gloeibougies voor te verwarmen. Een batterij die slechts een fractie van de vereiste spanning levert, zal uw voertuig op lange termijn niet veilig kunnen starten. U kunt de spanning van uw accumulator het best testen met een voltmeter wanneer de motor niet draait. Als de spanning beduidend onder 12 volt ligt en dit ook na het opladen met een acculader niet verandert, is het tijd om de accu te vervangen.

Welke accu past in mijn voertuig?

Als leek is het soms niet gemakkelijk om de juiste accu voor een voertuig te vinden, aangezien er talloze verschillende varianten van nog meer fabrikanten op de markt zijn. U kunt gemakkelijk een geschikte accumulator voor uw 2007 VW Passat 2.0 TDI in de beste OEM kwaliteit in onze online winkel. Voer daartoe de gegevens van uw voertuig in ons zoekvenster in. Ons systeem zoekt dan in ons assortiment naar geschikte accu’s voor uw voertuig en toont u vervolgens alle geschikte producten. Zo bent u zeker dat u een accu krijgt met de juiste afmetingen en het juiste vermogen voor uw auto.

Accu
© GettyImages / GregorBister

Is het mogelijk om de accu van de Passat 2.0 TDI zelf te vervangen?

Het vervangen van de accu van uw auto is relatief eenvoudig, zelfs voor een leek. Alles wat u nodig hebt is het juiste gereedschap en een paar minuten van uw tijd. U moet zich er ook van bewust zijn dat het vervangen van de accumulator werkzaamheden aan het elektrische systeem van uw auto met zich meebrengt. Daarom is bij elke stap van het werk uiterste zorgvuldigheid en voorzichtigheid geboden. Enerzijds om verwondingen te voorkomen en anderzijds om ervoor te zorgen dat de correcte werking van uw voertuig niet wordt belemmerd nadat de accu is vervangen. Door de accumulator zelf te vervangen, kunt u zich de kosten van een bezoek aan een gespecialiseerde garage besparen.

Hoe de accu te vervangen op de 2007 VW Passat 2.0 TDI

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe u de accumulator van uw auto kunt vervangen. Volg onze instructies precies op en werk altijd voorzichtig en omzichtig. Leg, voordat u met de werkzaamheden begint, al het gereedschap dat u nodig hebt klaar en zorg ervoor dat u voldoende ruimte hebt om te werken.

Vereist gereedschap

U heeft het volgende gereedschap nodig om de accu van uw VW Passat te vervangen:

Platte steeksleutel, 10 mm

Ratel

Dopsleutel 13 mm inclusief verlengstuk

Magneet

Fakkel

Voorbereidende werkzaamheden

Parkeer uw auto eerst op een vlakke ondergrond. Het is raadzaam om bij het vervangen van de accumulator in een overdekte ruimte te werken. Zet het contact uit en trek de handrem aan om te voorkomen dat de auto tijdens de werkzaamheden per ongeluk wegrolt. Ontgrendel de motorkap met de hendel die zich aan de bestuurderszijde links onder het dashboard bevindt. Open vervolgens de motorkap en beveilig deze tegen onbedoeld sluiten.

Losmaken van de accu-bevestiging

Open eerst de klep van de accu-behuizing. Deze bevindt zich aan de bestuurderszijde in het bovenste gedeelte van de motorruimte. Gebruik een zaklamp om de bevestigingsklem in de voetzone van de accu te lokaliseren. Gebruik nu de ratel met de 13 mm inbus en verlengstuk om de accu-bevestigingsbout los te draaien. Verwijder de schroef en de bevestiging door gebruik te maken van een magneet. Voorkom in ieder geval dat er onderdelen in de motorruimte vallen!

Losmaken van de klemmen van de accu

Gebruik nu de platte steeksleutel van 10 mm om de accupolen een voor een los te maken. Voorzichtig! Maak altijd eerst de negatieve pool (ook aarde genoemd) van de accu los en trek de pool van de accupool. Dit is meestal een zwarte of blauwe kabel. Zorg ervoor dat de minpool geen contact maakt met de accupool of andere metalen onderdelen in de motorruimte. Maak dan pas de klem op de pluspool van de accu los en koppel ook deze los.

Verwijder de oude accu

Verwijder nu de oude accu uit de accubehuizing. Zorg er daarbij voor dat er geen contact is met de eerder verwijderde aansluitklemmen.

Plaatsen van de nieuwe accu

Plaats vervolgens de nieuwe accu in de behuizing. Nogmaals, zorg ervoor dat er geen contact is met de aansluitpolen. Zorg ervoor dat de accu goed in de behuizing zit, zodat de klep later zonder problemen kan worden gesloten.

Accu vervangen in de VW Passat

Bevestigen van de poolklemmen

De poolklemmen worden in omgekeerde volgorde bevestigd, opnieuw met de 10 mm sleutel. Bevestig dus eerst de klem voor de pluspool van de accumulator en dan pas de klem voor de minpool. Een beetje klemmenvet vergemakkelijkt de bevestiging van de klemmen en verbetert de elektrische geleiding. Open zo nodig de klemmen iets verder voordat u ze vastmaakt.

Bevestigen van de accu

Gebruik opnieuw de magneet om eerst de montagebeugel en dan de montageschroef voor de accuvoet te positioneren. Draai vervolgens de schroef stevig vast met de ratel en de verlengde 13 mm dopsleutel. De accu vervanging is nu klaar.

Koop hoogwaardige reserveonderdelen voor uw VW Passat 2.0 TDI 2007 online

Naast een nieuwe accumulator voor uw VW Passat 2.0 TDI vindt u in onze online winkel een enorme keuze aan andere hoogwaardige reserve- en slijtageonderdelen voor uw voertuig. Naast remschijven en remblokken bieden wij ook diverse filters, onderdelen voor het uitlaatsysteem en voor de koppeling en, last but not least, onderdelen voor het elektrisch systeem.