De aandrijflijn – waarom hoort u geluiden?

0
1229
Aandrijflijn
© GettyImages / Phuchit

Wat is de aandrijflijn?

De 02E-Box vervaardigd door VW AG is zowel een zeer populaire als veel voorkomende oplossing. De reden hiervoor is dat het motoren ondersteunt die een koppel genereren van meer dan 250 Nm, zoals 2.0TDI en ongeveer 1.9TDI, waar klanten veel vertrouwen in stellen. Na vele kilometers gereden te hebben zijn er enkele nadelen. Eén daarvan is een metalen klop of geratel tijdens het stationair draaien als de keuzehendel in de stand P of N staat. Dit kan ook gepaard gaan met een luide klop bij het afzetten van de motor. Helaas levert de vaak gehanteerde verkorte diagnose, in de vorm van het vervangen van het element, niet het gewenste resultaat op. De storing keert direct na installatie of binnen 1000-2000 km terug. De frustratie bereikt zijn hoogtepunt als het vliegwiel in zeer korte tijd onherstelbaar beschadigd zal zijn.

Met welke elementen moet u rekening houden?

Aandrijflijn
© GettyImages / Henrik5000

De meervoudige wigverbinding tussen het vliegwiel met dubbele massa en de dubbele koppelingsmodule is verantwoordelijk voor het hierboven genoemde geluid Het is niet de speling van de aftakas die de bovengenoemde fout beïnvloedt. Door de specifieke constructie van het wiel kan de secundaire massa in as en straal bewegen; een natuurlijke, constructieve optie voor deze aftakas. Het basisprincipe van de mechanica is dat u de paren gecombineerde tandwielen, in dit geval het rondsel van het LCD-koppelingsrondsel, paarsgewijs verwisselt! Als we een ondersnijding zien van 2/3 van de lengte van de snijkant van de A / C-groef na het verwijderen van de versnellingsbak, betekent dit dat het rondsel van de koppelingsmodule moet worden gecontroleerd. Sporen op de koppelingtanden bevestigen deze stelling.

Een correct uitgevoerde reparatie betekent in de praktijk het vervangen van beide componenten, de GD en de dubbele koppeling, aangezien er geen koppelingscomponenten beschikbaar zijn. Alleen deze reparatietechniek garandeert het probleemloos blijven functioneren van de versnellingsbak met de 02E versnellingsbak. Hierop kunt u niet  besparen, omdat de kans dat de fout terugkeert erg groot is. Een goed werkende aandrijflijn is essentieel voor het goed functioneren van de auto.

Instructies voor montage

Aandrijflijn
© GettyImages / loraks

Smeer bij het installeren van een nieuw LAGER echter de meervoudige wig die de twee componenten verbindt. Het bijbehorende smeermiddel is bestand tegen hoge temperaturen en bevat geen deeltjes. Volgens de instructies is het nodig om het stuurlager in de krukas te vervangen. Het is het lager dat het hele systeem centreert. De nieuwe zit in elke doos met het wiel 415 0740 09. Hij is erg klein en soms merkt u het niet eens. Bij de montage van de reductor mag deze niet met schroeven worden vastgedraaid. De behuizing en het blok moeten worden samengevoegd voordat ze worden vastgedraaid. Controleer altijd de staat van de hulzen waarmee de versnellingsbak aan het blok is bevestigd. Men moet er rekening mee houden dat de aandrijflijn in elk voertuig een belangrijke rol speelt!