Vervanging van de remblokken vóór in de FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006

0
332

Versleten remblokken op de vooras van uw Fiat Grande Punto moet u zo snel mogelijk vervangen. Alleen met intacte remmen is de volledige remwerking gegarandeerd en geniet u van maximale rijveiligheid. Wij leggen stap voor stap uit hoe u versleten remblokken van uw Punto gemakkelijk zelf kunt vervangen.

Waarom remblokken op de vooras van de Fiat Punto vervangen?

Het remsysteem van uw Fiat Punto kan zijn maximale remwerking alleen in het samenspel van functionerende remblokken en remschijven ontwikkelen. Dit is vooral belangrijk in gevaarlijke situaties, zoals bij een noodstop. Als de remblokken of remschijven versleten zijn, verliest het voertuig aan remkracht. Daarom moet u ze in dit geval zo spoedig mogelijk vervangen. Bovendien kan het rijden met niet-functionerende remmen leiden tot een verlies van verzekeringsdekking bij een ongeval.

Remblokken
© Shutterstock / Iaroslav Neliubov

Wanneer moeten de remblokken van een Fiat Punto worden vervangen?

De remblokken op de vooras van uw Fiat Punto moet u uiterlijk vervangen, wanneer ze de zogenaamde slijtagegrens hebben bereikt. Veel voertuigen zijn uitgerust met een waarschuwingscontact. In dit geval wordt aangegeven wanneer een wijziging noodzakelijk is. Is dit niet het geval, dan is het noodzakelijk de remmen regelmatig op slijtage te controleren. Dit hangt af van uw individuele rijstijl, dus er kan geen vaste interval voor het vervangen van remblokken worden gegeven. Als u merkt dat de remblokken versleten zijn, vervang ze dan zo snel mogelijk.

Kunt u de remblokken van uw auto zelf vervangen?

Remblokken vervangen bij een Fiat Punto is een klus die gemakkelijk door een leek kan worden geklaard met een beetje tijd en het juiste gereedschap. Belangrijk hierbij is dat u alle stappen van de werkzaamheden zorgvuldig uitvoert, zodat de rijveiligheid met uw voertuig ook na de werkzaamheden gewaarborgd blijft.

Hoe vindt u de juiste remblokken voor de remmen van mijn Fiat Punto?

Zelfs binnen het Punto-assortiment gebruikt Fiat soms verschillende remschijven en remblokken. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat u de juiste reserveonderdelen voor uw voertuig gebruikt. U kunt ze gemakkelijk vinden in onze winkel. Voer hiervoor de gegevens van uw Fiat in ons zoekvenster in. U krijgt dan alle remblokken te zien die geschikt zijn voor uw voertuig.

Hoe vervangt u de remblokken van uw Fiat Punto 1.9 Multijet 120

Volg de onderstaande instructies om de remblokken op de vooras van uw Fiat Punto te vervangen. Volg de beschrijving precies op en voer elke stap zorgvuldig uit om het beste werkresultaat te bereiken.

Vereist gereedschap

U hebt het volgende gereedschap nodig om de remblokken van uw Fiat Grande Punto te vervangen:

Fiat Grande Punto

Een slagmoersleutel

Een ratel

Een remklauwstrop

Een staalborstel

Een remzuiger trekker of een pijpsleutel

13 mm en 17 mm dopsleutels

Een momentsleutel

Voorbereidende werkzaamheden

Breng de voorkant van uw auto omhoog met een krik. Trek de handrem aan om te voorkomen dat de auto wegrolt. Verwijder nu de wielen van de vooras van uw Fiat Punto met de slagmoersleutel en de 17 mm steeksleutel.

Losmaken van de remzuiger

Klop de as volledig in, zodat u vrije toegang heeft tot de remzuiger. Maak vervolgens de stekker van het waarschuwingscontact en de bevestigingsschroef ervan los. Draai vervolgens de bevestigingsschroeven van de remklauw los met de ratel en de 13 mm dopsleutel. Verwijder vervolgens de remklauw. Zet hem vast met behulp van de remklauwstrop, die u aan de as vasthaakt. Zorg ervoor dat er geen spanning op de remleiding staat.

Verwijderen van de oude remblokken

Verwijder nu de oude remblokken aan beide zijden van het remklauwjuk en leg ze opzij. Verwijder ook de oude bevestigingsklemmen van de remblokken.

Remblokken

Plaatsen van de nieuwe remblokken

Steek de nieuwe remblokbevestigingsklemmen in het remklauwjuk. Plaats vervolgens de nieuwe remblokken. Zorg ervoor dat de remblokken correct in het remklauwjuk zijn geplaatst.

Terugstellen van de remzuiger

Gebruik de remzuiger trekker of een pijpsleutel om de remzuiger volledig terug te duwen. Wees voorzichtig dat u de balg van de zuiger niet beschadigt of verdraait. Wanneer u terugduwt, stijgt het niveau van de remvloeistof in het reservoir. Indien nodig, giet dan wat van de vloeistof af. Wees voorzichtig, de vloeistof is bijtend!

Montage van de remklauw

Reinig indien nodig de remklauw en het remklauwjuk met de draadborstel. Bevestig vervolgens de remklauw weer aan het remklauwjuk. Gebruik hiervoor nieuwe bouten. Draai ze vast met een aanhaalmoment van 30 Nm met behulp van de momentsleutel. Bevestig het slijtagewaarschuwingscontact en steek de stekker weer in het stopcontact.

Eindwerk

Monteer nu de wielen weer op uw Fiat Grande Punto. Draai de wielmoeren vast met 120 Nm met behulp van de momentsleutel. Laat vervolgens de auto zakken en vergeet niet het remvloeistofreservoir af te sluiten. Trap, terwijl u stilstaat, een paar keer lichtjes op de rem totdat u weerstand ondervindt. Maak dan een langzame testrit met een remtest. U hebt de vervanging van de remblokjes nu met succes voltooid.

Nog meer hoogwaardige onderdelen voor uw Fiat Grande Punto

In onze winkel bieden wij u niet alleen hoogwaardige nieuwe remblokken voor uw Fiat Grande Punto. Wij hebben ook een enorme keuze aan andere reserve- en slijtageonderdelen voor uw voertuig in de beste OEM-kwaliteit en tegen aantrekkelijke prijzen. Gebruik de sleutelnummers in onze online winkel om verdere onderdelen te vinden voor bijvoorbeeld het remsysteem, uitlaatsysteem of aandrijfsysteem van uw Fiat. Of koop bij ons ophangingsgewrichten, elektronische onderdelen en inspectietoebehoren voor uw voertuig.