MEYLE-HD – Beter dan OE.

0
485
Meyle

Hamburg, januari 2020. De concurrentie op de aftermarket is hevig. Dat betekent dat onafhankelijke werkplaatsen concurreren met erkende werkplaatsen. Het doel van de Hamburgse fabrikant MEYLE AG is om het dagelijkse werk van monteurs te vereenvoudigen. Dat doen zij door betere onderdelen te produceren en oplossingen en om klanten aan zich te binden. Kortom: om garages te helpen DRIVER’S BEST FRIEND te worden. Om deze reden heeft MEYLE een eigen productlijn gelanceerd: MEYLE-HD. MEYLE-HD onderdelen gaan gewoon langer mee en zijn technisch verbeterd ten opzichte van OE-onderdelen. De productiecompetentie van MEYLE en de technische knowhow van zijn ingenieurs zijn befaamd. Juist dit zorgt ervoor dat voertuigen over de hele wereld gewoon langer en betrouwbaarder op de weg blijven.

  • Ontworpen voor een lange levensduur: Technisch verbeterde OE auto-onderdelen van eersteklas kwaliteit
  • Kwaliteit rechtstreeks van de fabrikant: analyse, ontwikkeling, productie en garantie uit één bron
  • Ontworpen en goedgekeurd in Duitsland: Multi-stage re-engineering proces door MEYLE experts

Steeds meer klachten, onvolwassen technologie in het voertuig en van de gemonteerde serie-onderdelen, gecompliceerde montage en demontage van onderdelen. Dit betekent meestal gedoe en frustratie voor het garagepersoneel en de bestuurders. MEYLE doet het beter. MEYLE-HD producten zijn technisch geoptimaliseerd ten opzichte van OE onderdelen. De versterkte en verbeterde constructie en de hoogwaardige materialen maken ze duurzamer en betrouwbaarder. Dat betekent dat ze langer meegaan en vaak OE-onderdelen van de originele uitrustingsfabrikanten overtreffen. De ingenieurs van MEYLE analyseren deze OE-onderdelen. Zij bekijken hun zwakke punten en optimalisatiemogelijkheden. Op basis hiervan ontwikkelen zij betere onderdelen. Daarnaast zijn zij betrokken bij het gehele creatie- en productieproces. Tot en met de fabricage in onze eigen productiefaciliteiten of bij internationale productiepartners. Meyle-HD levert alle MEYLE-HD onderdelen met 4 jaar garantie*.

Technisch verbeterde onderdelen voor een langere levensduur

De behoefte aan optimalisering van reserveonderdelen is groot. De redenen daarvoor zijn velerlei. Toenemend verkeersvolume, toenemend aantal afgelegde kilometers, krachtigere motoren, toenemend gewicht van het voertuig met verslechterende wegomstandigheden Bovendien neemt de kostendruk op de autofabrikanten toe. De ontwikkelings- en testtijden zijn zo kort dat sommige onderdelen niet meer hun gebruikelijke levensduur halen. De tendens naar lichtgewicht constructies en materiaalbesparingen, de korte levenscycli van de modellen en de toenemende verscheidenheid van modellen leiden ook tot een aanzienlijke verkorting van de levensduur van diverse serie-onderdelen.

OE-Kogelkop
OE-Kogelkop Conventioneel gedimensioneerd, kan leiden tot voortijdig falen
MEYLE Kogelkop
MEYLE-HD-Kogelkop Vergrote diameter voor kleinere oppervlaktedruk en minderslijtage

Verbeterd ontwerp en materiaal van hoge kwaliteit

De optimalisatie van de onderdelen lijkt misschien klein in detail, maar over het algemeen heeft het een groot effect. Zwak gedimensioneerde kogelgewrichten leiden bijvoorbeeld tot voortijdige uitval van ophangingsgewrichten. Zij worden bijzonder zwaar belast tijdens hoge dynamische belastingen zoals remmen en het nemen van bochten. Een klein kogelgewricht met een klein oppervlak veroorzaakt zware slijtage aan de afzonderlijke onderdelen als gevolg van de hoge oppervlaktedruk en leidt zo tot voortijdige uitval van het gewricht.

De ingenieurs van het bedrijf gebruikten krachtsimulatie om de diameters van de kogelkoppen te herberekenen. MEYLE-HD kogelkoppen zijn aanzienlijk groter dan die van OE-fabrikanten. Dit vermindert de oppervlaktedruk, verlengt de levensduur aanzienlijk en vermindert de slijtage. MEYLE-HD kogelkoppen hebben exact de belastbare kogeldiameter die nodig is voor een duurzame verbinding. Daardoor gaan ze duidelijk langer mee dan OE kogelkoppen.

Een andere kritieke kwestie is de belasting op rubber componenten in rubber-op-metaalverbindingen, b.v. rubber bussen en lagers. Met verder ontwikkelde ontwerpen en hoogwaardige rubber van de lagers kan de krachtverdeling in de rubbermatrix aanzienlijk worden geoptimaliseerd: Door het grotere oppervlak en de geoptimaliseerde krachtbanen van de rubber-metaalverbinding worden de belastingen gelijkmatiger verdeeld over de gehele verbinding, zodat belastingspieken lager zijn of worden vermeden. Het effect: dit samenspel verhoogt de levensduur van de onderdelen – het MEYLE-HD onderdeel gaat gewoon langer mee.

Fabrikant-expertise: Precisie op het werk

MEYLE heeft zijn expertise op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in de afgelopen jaren enorm uitgebreid en zijn productiecompetentie verder versterkt met eigen productiefaciliteiten in Turkije. MEYLE beschikt over twee eigen fabrieken waar chassis– en stuurinrichting alsmede rubber-tot-metaaldelen worden vervaardigd. Daar waar het bedrijf niet zelf kan produceren, werkt de onderneming samen met een internationaal netwerk van ontwikkelings- en productiepartners, waaronder bekende OE-leveranciers, die onderdelen vervaardigen volgens de strenge specificaties en normen van het bedrijf.

Alle knowhow en ingenieurskennis van het fabricage- en productieproces in de eigen fabrieken verwerkt de fabrikant in de specificatie van andere zijn onderdelen. Deze produceren gerenommeerde ontwikkelingspartners voor MEYLE. Daarmee voldoen ze zowel aan de hoge MEYLE-normen als aan die van de fabrikanten van originele onderdelen. Om de hoge kwaliteitsstandaard tijdens het fabricageproces te waarborgen, moeten de productiepartners regelmatig een audit door kwaliteitsingenieurs doorstaan.

MEYLE-HD kwaliteitskenmerken in een oogopslag:

Geprofileerde MEYLE-HD binnenbus

Meyle binnenhulsBeter dan OE: De MEYLE-HD bussen met geoptimaliseerde binnenbus zijn veerkrachtiger en bieden daardoor een langere levensduur en betere prestaties in vergelijking met de OE tegenhanger.

 

 

 

 

 Vergrote kogelkoppenMeyle Vergrote kogelkop

Hogere prestaties, langere levensduur: De vergrote kogeldiameter van de MEYLE-HD kogelkop vermindert de oppervlaktedruk en daarmee de slijtage.

Massief rubberen lager

Rubberen lagerGeen lekkage meer: De MEYLE-HD massief rubberen bus met geoptimaliseerd materiaalontwerp zorgt voor een aanzienlijk langere levensduur.

Voorgemonteerde sleufbusSleufbus

MEYLE-HD sleufbus in montagehuls is voorgecomprimeerd tot inbouwmaat. Dit garandeert een optimale samendrukking van de sleufbus en een nauwkeurige montage.

Mechanische afdichting SiC/SiC

SiC/SiCGaat gewoon langer mee: De MEYLE-HD waterpomp met extreem slijtvaste SiC/SiC mechanical seal, is bestand tegen abrasieve stoffen. Behuizing van hoogwaardig roestvrij staal voor hoge temperatuurbestendigheid.

Versterkt waterpomplager

Originele kwaliteit waterpomplagers volgens toepassing:

  • 4-punts kogel-/rollager: best mogelijke verdeling van hoge radiale krachten, verhoogde axiale ondersteuning of
  • Uitrusting met hoekcontactkogellager: opname van axiale en gemiddelde radiale krachten en verhoogde axiale ondersteuning.