Vervangen van de ruitenwissers van de VW Golf VII 1.4 TSI

0
1235

Afhankelijk van de afgelegde afstand en de ruiten die in de winter vuil zijn door stof, insectenresten of zelfs ijs, moeten de ruitenwissers van de VW Golf VII 1.4 TSI ongeveer één keer per jaar worden vervangen. In deze stapsgewijze handleiding laten we u zien hoe u de wisserbladen van uw VW Golf VII 1.4 TSI eenvoudig zelf kunt vervangen.

Gereedschap voor het vervangen van de ruitenwissers van de VW Golf VII 1.4 TSI

Voor het vervangen van de ruitenwissers van de VW Golf VII 1.4 TSI heeft u niet veel gereedschap nodig. Om de ruitenwissers te vervangen heeft u nodig:

  • Middelgrote platte schroevendraaier of
  • Bekledingverwijderaar

Als u de voorruit wilt beschermen bij het vervangen van de wisserbladen, heeft u een groter stuk karton nodig of een deken die u op de voorruit kunt leggen. De benodigde tijd is ongeveer 5 tot 10 minuten.

Zet het contact aan en weer uit

Om de ruitenwissers te kunnen verwisselen, moet u eerst de ruitenwissers in de zogenaamde servicestand zetten. Zet hiervoor het contact aan, wacht even en zet dan het contact weer uit.

Druk op de ruitenwisserschakelaar

Druk na het uitschakelen van het contact de hendel voor de ruitenwisser omlaag. De twee ruitenwissers gaan dan naar de servicepositie, dat wil zeggen naar de bovenste positie voor de bestuurder en stoppen daar.

Vouw de wisserarmen terug

Til de ruitenwissers van het raam. Trek de armen zo ver mogelijk naar achteren. In deze stand worden ze niet meer door de veer in de richting van de ruit getrokken. Zodra u de ruitenwissers heeft opgetild, kunt u de voorruit eventueel beschermen tegen beschadiging met een dekentje of een groot stuk karton.

VW ruitenwissers

Trek de wisserbladen eraf

De wisserbladen worden door een eenvoudige stekkerverbinding met slot met de wisserarmen verbonden. Aan het uiteinde van de wisserarmen ziet u bovenaan een kleine knop in een rechthoekige uitsparing. Deze knop moet u indrukken om de wisserbladen eraf te kunnen trekken. Gebruik een schroevendraaier, een bekledingsverwijderaar of de top van een vinger om de knop in te drukken terwijl u aan het wisserblad trekt om deze los te maken.

Kies de juiste adapter voor de nieuwe ruitenwissers

Vervangende wisserbladen worden meestal geleverd met meerdere adapters zodat ze voor verschillende voertuigen kunnen worden gebruikt. Selecteer de geschikte adapter voor de VW Golf VII 1.4 TSI. Plaats hiervoor de meegeleverde adapter naast een van de verwijderde wisserbladen zodat u deze kunt vergelijken. Monteer de juiste adapters op de nieuwe wisserbladen en controleer vervolgens of deze verplaatsbaar zijn. Om dit te doen, drukt u eenvoudig afwisselend op het uiteinde van de adapter aan de voor- en achterkant.

VW ruitenwissers adapter

Installeer de nieuwe ruitenwissers

De twee wisserbladen van de VW Golf VII 1.4 TSI hebben verschillende lengtes. Bij het monteren moet u ervoor zorgen dat u de wisserbladen op de juiste wisserarmen monteert. Het korte wisserblad is vanaf de bestuurderszijde op de lange wisserarm aan de rechterzijde gemonteerd. Het lange wisserblad is op de korte wisserarm gemonteerd. Steek voor montage de adapter van het wisserblad in de houder aan het uiteinde van de wisserarmen. U moet de adapter zo ver naar binnen steken dat de kleine kop in de uitsparing grijpt. Dan is het wisserblad correct gemonteerd.

Klap na montage de wisserarmen terug op de voorruit. U moet de wisserarmen zo geleiden dat de veer ze niet op de voorruit klikt.

Controleer de juiste werking van de nieuwe wisserbladen op de auto

Om de wijziging te voltooien, moet u nog steeds controleren of de nieuwe wisserbladen correct werken. Schakel hiervoor het contact in en bedien de ruitensproeierinstallatie. Laat de nieuwe wisserbladen niet zonder water over de voorruit vegen. Indien nodig moet u direct daarna weer nieuwe installeren. Als de nieuwe wisserbladen het water streeploos van de voorruit vegen, is alles in orde. Hiermee is de vervanging van de ruitenwissers op de VW Golf VII 1.4 TSI voltooid. De oude wisserbladen kunt u bij het restafval in de grijze bak deponeren.