Vervangen van de remblokken achter in de FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006

0
702

Om ervoor te zorgen dat u met uw FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006 altijd van optimale remprestaties profiteert, moeten de remblokken achter regelmatig op slijtage worden gecontroleerd en zo nodig worden vervangen. Alleen remblokken die nog boven de slijtagegrens liggen, garanderen een volledige remwerking, ook bij gevaar. Wij leggen uit hoe u de remblokken van uw voertuig gemakkelijk zelf kunt vervangen.

Wanneer moeten de achterste remblokken van de FIAT Grande Punto worden vervangen?

Wanneer het tijd is om de remblokken van de achteras van uw Fiat te vervangen, hangt van veel factoren af. Er is geen vast vervangingsinterval voor de remblokken zoals voor andere slijtageonderdelen. In plaats daarvan moet u ze met regelmatige tussenpozen controleren. Vergevorderde slijtage is onder meer merkbaar aan een verminderde remwerking of schokkerige of schrapende geluiden bij het remmen. Dan moet u zo snel mogelijk reageren en de remblokken vervangen.

Remblokken
© GettyImages / MarkSwallow

Is het mogelijk om de achterremblokken zelf te vervangen?

Met het nodige gereedschap en wat tijd en zorg moet het zelfs voor een leek geen probleem zijn om de remblokken op de achteras van de FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006 zelf te vervangen. Volg gewoon onze instructies hieronder.

Hoe vindt u de juiste remblokken voor mijn auto?

Zelfs binnen de serie gebruikt Fiat soms verschillende remblokken voor de FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006. Daarom is het belangrijk dat u de juiste reserveonderdelen voor uw voertuig kiest. In onze winkel kunt u gemakkelijk de juiste remblokken voor uw voertuig vinden. Voer daartoe de gegevens van uw voertuig in ons zoekvenster in. Ons systeem zal u dan alle remblokken tonen die geschikt zijn voor uw auto. Dit zijn uitsluitend reserveonderdelen van hoge kwaliteit in OEM-kwaliteit.

Hoe vervangt u de remblokken van uw FIAT Grande Punto?

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe u de nieuwe remblokken op uw Fiat monteert. Zorg ervoor dat u de instructies volgt en elke stap zorgvuldig uitvoert. Alleen dan is de rijveiligheid na de vervanging van de remblokken gegarandeerd.

Vereist gereedschap

Om de achterste remblokken van uw FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006 te vervangen, hebt u het volgende gereedschap nodig:

een slagmoersleutel

13 mm en 17 mm dopsleutels

een ratel

een momentsleutel

een remklauw strop

een remzuiger-retractor of een pijpsleutel

een staalborstel

Voorbereidende werkzaamheden

Verhoog de achterkant van uw voertuig met een krik of een hefplatform. Als u een krik gebruikt, moet u het voertuig beveiligen tegen onbedoeld wegrollen door wiggen onder de voorwielen te plaatsen. Gebruik de slagmoersleutel met de 17 mm dopsleutel om de wielmoeren van de achterwielen los te draaien. Verwijder dan de achterwielen.

Losmaken van de remklauw

Gebruik de ratel met de 13 mm steeksleutel om de bevestigingsbouten van de remklauw los te draaien. Als dit niet mogelijk is met de ratel, gebruik dan de slagmoersleutel. Verwijder nu de remklauw. Als hij stijf is, gebruik dan een platte schroevendraaier om hem voorzichtig los te wrikken. Hang de remklauw aan de as of veerpoot met behulp van de remklauwstrop. Zorg ervoor dat er geen spanning op de remleiding staat.

Verwijder de oude remblokken

Verwijder nu de oude remblokken van de remklauw en het remklauwjuk. Reinig vervolgens de remklauw en het remklauwjuk grondig met de draadborstel. Verwijder roest en andere afzettingen. Gebruik indien nodig extra remreiniger.

Remblokken vervangen

Stel de remzuiger terug

Gebruik de remzuiger trekker of de pijpsleutel om de remzuiger volledig terug te duwen. Wees voorzichtig dat u de balg niet beschadigt of verdraait. Het niveau van de remvloeistof in het expansievat stijgt als gevolg van de reset. Controleer dit en zuig, indien nodig, wat remvloeistof af. Wees voorzichtig, want de vloeistof is bijtend.

Montage van nieuwe remblokken

Plaats nu de nieuwe remblokken in de remklauw en het remklauwjuk. Zorg ervoor dat de pads in de juiste positie staan. Zet dan de remklauw terug op het remklauwjuk. Zet de remklauw vast met nieuwe bouten. Draai ze vast met een aanhaalmoment van 30 Nm met behulp van de momentsleutel.

Eindwerk

Plaats nu de wielen van uw 2006 FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 terug, draai de wielmoeren vast met de momentsleutel en een aanhaalmoment van 120 Nm. Laat de achterkant van uw voertuig zakken en sluit het remvloeistofreservoir. Trap, terwijl u stilstaat, het rempedaal enkele malen voorzichtig in tot u weerstand ondervindt. Maak ten slotte een voorzichtige proefrit met een remtest. U hebt nu met succes de remblokken van de achteras van uw Fiat vervangen. Vergeet niet de wielmoeren na ongeveer 1.000 kilometer opnieuw aan te draaien om hun stevigheid te garanderen.

Vind nog meer hoogwaardige onderdelen voor uw voertuig in onze online winkel

Onderdelen
© AdobeStock / nosorogua

Als uw online verkoper voor hoogwaardige reserveonderdelen in OEM-kwaliteit bieden wij u niet alleen geschikte remblokken voor uw FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006, maar ook de passende remschijven voor uw auto. Verder vindt u in ons assortiment onderdelen voor het uitlaatsysteem, voor de stuurinrichting en wielophanging, alsmede de koppeling van uw Fiat en alle andere relevante samenstellingen. Net als bij de remblokken is de gemakkelijkste en veiligste manier om de juiste onderdelen voor uw FIAT Grande Punto 1.9 MultiJet 120 2006 te vinden, het invoeren van de KBA-nummers uit het kentekenbewijs van uw voertuig. Zo kunt u er zeker van zijn dat u altijd geschikte onderdelen ontvangt.