Verschil tussen hypercar en supercar kort uitgelegd

0
702
Hypercar en supercar

Autoliefhebbers weten natuurlijk waar we het over hebben: de hypercar en supercar. Met elke prijsklasse hoger, benaderen de prestaties ook het hoogste niveau. We hebben het over sportwagens of supersportwagens. Maar wat is nu precies het verschil tussen een hypercar en een supercar? Wat zijn de belangrijkste kenmerken? Onderstaande tekst werpt enig licht op deze vraag.

Hypercar of Supercar? – De grens zweeft

Het is niet zo eenvoudig om het verschil te zien tussen een supercar en een hypercar. Dankzij de snelle technische ontwikkeling blijven high-performance auto’s aan de top komen en duwen eerdere hypercars naar de categorie van supercars. Nog duurdere, complexere en krachtigere componenten, die ook beperkt zijn, kunnen worden beschouwd als belangrijke kenmerken voor een hypercar. Een supercar presteert gemakkelijk beter dan een groot aantal raceauto’s en kost vaak miljoenen.

Supercar – het optimale in prestaties

Supercars (ook bekend als supercars) staan ​​vooral bekend om hun vermogen, dat gemakkelijk de honderden kan overtreffen als het wordt uitgedrukt in pk’s. Er zijn geen voertuigen sneller en krachtiger dan supercars. Ze presteren gemakkelijk beter dan tal van raceauto’s, die ook qua prestaties niets te wensen overlaten. Maar presteren kost ook geld. Een supercar kost vaak miljoenen.
Andere bepalende kenmerken van een supercar zijn:

  • het ontwerp
  • de technologie
  • de prijs.

Kortom: bij een supercar gaat het altijd om het optimum ruim boven de 1.000 pk. “Hoger, sneller, beter” zou het motto van een supercar kunnen zijn. De modellen zijn niet relevant. Een pick-up kan een supercar zijn net als de McLaren 620R, de Tesla Cybertruck of de Laffite G-Tec X-Road, al staat McLaren al bekend als fabrikant van supercars.

Hypercar – nieuwe normen in de auto-industrie

Een voertuig dat uitblinkt in design, prestaties, prijs en technologie is een hypercar. Dit omvat slechts ongeveer 1% van alle supercars. Ze staan ​​meestal in de garages van multimiljonairs en verbruiken veel benzine vanwege hun grote motoren en het hoge gewicht dat wordt veroorzaakt door condensatoren of batterijen.
Andere kenmerken zijn:

  • Hypercars zijn zeer beperkt
  • Ze worden alleen verkocht aan geselecteerde klanten.
  • Ze hebben een hoog gewicht door condensatoren of batterijen.

Hypercars zijn zeker geen voertuigen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Ze zijn meer een statussymbool, speelgoed of een investering.
Bekende hypercars zijn de McLaren Elva of de Pininfarina Battista met 1.900 pk. Ook bekend zijn de Aspark Uil, de Bugatti Chiron of de Koenigsegg Gemera – namen die alleen de selecte groep kent.

Maar er is nog steeds een stijging…

De hybride hypercar is een van de nieuwste hypercarmodellen. Deze voertuigen zijn nog exclusiever en duurder en worden aangedreven door een elektromotor en een brandstofmotor. Zo lanceerde Ferrari zijn eerste hybride hypercar met de Ferrari LaFerrari. Er zijn slechts 499 stuks van dit voertuig. Ook nieuw zijn de Lamborghini LB48H, de Mercedes-AMG One en de Aston Martin Valhalla – voertuigen die aan de top bewegen.

Wat is nu het verschil tussen de hypercar en supercar?

Hoewel het onderscheid tussen een hypercar en een supercar moeilijk is, is het mogelijk. De onderdelen van een hypercar zijn vaak nog complexer, duurder en krachtiger dan die van een supercar. Bovendien zijn ze vaak erg beperkt en bevinden ze zich in een prijsklasse die het grootste deel van de mensheid waarschijnlijk nooit zal bereiken. De enige troost zijn de benzineprijzen, die inmiddels alleen hoogverdieners kunnen betalen. Goedkope reserveonderdelen vindt u in de online winkel van Motointegrator. Blader door ons motorsportassortiment en vind uw nieuwe voertuigcomponenten voor de hypercar.