Verkeersbordherkenning achteraf inbouwen

0
460
Verkeersbordherkenning

Verkeersbordherkenning herkent automatisch de verkeersborden in het verkeer en toont ze aan de bestuurder – als geprojecteerd beeld op de voorruit, op het display of op het dashboarddisplay. We laten u zien hoe u de herkenning van verkeersborden achteraf kunt inbouwen en zo flitspalen in de toekomst kunt vermijden.

Wat is verkeersbordherkenning?

Verkeersbordherkenning is een assistentiesysteem dat u de op dat moment geldige verkeersborden laat zien. Het is gebaseerd op een camera die de omringende verkeersborden vastlegt en is zelfs in de compacte klasse vaak standaard. Zo werkt het:

  • Meestal zit er een camera op de binnenspiegel die de omringende verkeersborden registreert.
  • De verkeersborden worden weergegeven op de ingestelde positie in de auto.
  • Hoogwaardige verkeersbordherkenning maakt ook een vergelijking met andere systemen in het voertuig. Tijdsafhankelijke snelheidslimieten worden bijvoorbeeld alleen weergegeven als u in dit tijdvenster rijdt. Of snelheidsbeperkingen op nat wegdek alleen als de regensensor vocht meldt.
  • Veel auto’s zijn uitgerust met assistentiesystemen die de snelheid zelf kunnen regelen. De herkenning van de verkeersborden zet deze systemen ertoe aan de snelheid te verlagen als de limiet wordt overschreden.

Voor- en nadelen van verkeersbordherkenning

Het achteraf inbouwen van verkeersbordherkenning loont in de test. De systemen herkennen snelheidsbeperkingen en andere verplichte en verbodsborden met verbazingwekkende betrouwbaarheid. Zo helpen ze u om te voldoen aan de geldende verkeersregels. Dit verkleint het risico op een ongeval en ook het risico op flitsen. Te hard rijden kan erg duur zijn. Vooral voor frequent te snel rijdende chauffeurs zijn de kosten voor het achteraf inbouwen snel afgeschreven. Dure boetes hebben op de lange termijn een veel grotere impact.

De systemen hebben echter ook zwakke punten. Sommigen herkennen verkeersborden die verband houden met bepaalde omstandigheden (bijv. tijd, weer) niet, hebben problemen in het donker of als het nat is – om nog maar te zwijgen van vuile verkeersborden. Verkeersbordherkenning kan in de regel nog niet voor 100 procent correcte herkenning van alle specificaties zorgen.

Verkeersbordherkenning achteraf inbouwen: zo doet u dat

Hoe u verkeersbordherkenning achteraf inbouwt, hangt helemaal af van welke functies uw auto al heeft. Als er al een camerasysteem is geïnstalleerd of als het navigatiesysteem overeenkomstige functies ondersteunt, kunt u de verkeersbordherkenning inschakelen of naderhand inbouwen. Idealiter gaat u hiervoor naar een werkplaats. Er zijn echter ook systemen die u met een beetje ervaring zelf kunt installeren.

Als uw voertuig dergelijke uitgangspunten nog niet biedt, moet u rekening houden met een hogere financiële en tijdsbesteding. Dan is het eerst nodig om een ​​camera te installeren die de verkeersborden kan vastleggen.

Alternatieven voor verkeersbordherkenning

U hoeft verkeersbordherkenning niet per se permanent in de auto te installeren. Er zijn verschillende alternatieven die soms ook geschikt zijn voor de kleinere portemonnee:

  • App: Verkeersbordherkenning via app vereist alleen het downloaden van een smartphone-app. Met een beugel richt u de camera van de mobiele telefoon af op het wegverkeer en herkent hij de verkeersborden vrij betrouwbaar. Het nadeel van detectie via app is dat het batterijverbruik erg hoog is en de batterij van de telefoon heet kan worden.
  • Codering: Heeft u al een camera en navigatiesysteem in uw voertuig? Dan kunt u eventueel verkeersbordherkenning inschakelen door de codering te (laten) wijzigen.
  • Navigatiesysteem: Als uw auto geen navigatiesysteem heeft, gebruik dan een mobiel navigatiesysteem met geïntegreerde verkeersbordherkenning.
  • Dashcam: Net als Navis zijn er ook dashcams die de functie bieden en eenvoudig achteraf kunnen worden ingebouwd.

Je moet er in ieder geval altijd rekening mee houden dat de systemen niet 100 procent correct zijn. Blijf dus vertrouwen op uw gezichtsvermogen en blijf alert. Als het boetebericht eenmaal het huis is binnengefladderd, vraagt ​​niemand of de verkeersbordherkenning de snelheidslimiet correct heeft weergegeven.

Heeft u accessoires nodig voor uw autocamera? Vertrouw op de hoge kwaliteit van de producten in het Motointegrator-assortiment – ontdek ze nu!