Veilig het motorseizoen door

0
262
Motorseizoen
©oneinchpunch/Shutterstock

De zon schijnt, de straten zijn helder, het motorseizoen begonnen – voor velen is er niets beter dan op hun tweewieler te stappen en door de straten te vliegen. Maar één ding moet altijd op de eerste plaats komen vóór al het rijplezier: veiligheid voorop.

Maar waar moeten motorrijders vooral op letten om zichzelf te beschermen op de weg?

Voor elke rijder de juiste motorfiets vinden

Motorveiligheid begint bij de aankoop van de motor. Voor veel motorfans is het kopen van een motorfiets puur een onderbuikbeslissing, en natuurlijk zijn sommige motorfietsen beter dan andere. Houd desondanks uw ogen open bij het kopen van een motor! Reden moet u ook hier inschakelen, want als u de juiste motorfiets kiest, kunt u veel doen voor uw veiligheid.

In ieder geval moet de bestuurder met beide voeten op de grond kunnen staan ​​en comfortabel beide uiteinden van het stuur kunnen bereiken, zelfs als het stuur volledig is gedraaid. Cruciaal is ook dat de chauffeur zijn eigen machine kan manoeuvreren en opkrikken.

Veilig tijdens de motortour

En ook tijdens een motortocht kunt u als motorrijder actief zorgen voor uw eigen veiligheid en die van uw passagier. Een motorhelm en geschikte beschermende kleding zijn voor zowel de bestuurder als de passagier absoluut noodzakelijk en in het geval van de veiligheidshelm zelfs wettelijk verplicht. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de passagier ook een geschikte helm draagt.

Juist remmen op de motorfiets zijn bijzonder belangrijk en elke noodstop van de motorfiets is een uitdaging die de bestuurder niet mag verwaarlozen. Oefen daarom regelmatig correct remmen met de motorfiets om correct te kunnen reageren als het ergste zich voordoet. Kiest u voor een motorfiets met ABS, dan heeft u ook hier een doorslaggevend voordeel.

Koop goedkope motoronderdelen online bij Motointegrator

Mist u aan het begin van het seizoen nog onderdelen voor uw motor of motorbeschermende kleding? Dan bent u bij Motointegrator aan het juiste adres, want in het ruime assortiment van onze online winkel vindt u alles wat u nodig hebt voor een succesvol en veilig motorseizoen.

Bron: http://www.adac.de