Slopen van uw auto: Zo krijgt u geld voor uw oude auto

0
232
Sloop
© GettyImages / BanksPhotos

Rijdt uw voertuig niet meer en is het door het ontbreken van restwaarde geen verkoop waard? De enige optie is dan meestal om uw auto te slopen. Is er misschien  een kans om geld te krijgen voor uw oude auto? In deze blog leest u alles de sloop van uw auto.

Wanneer is het de moeite waard om uw auto te slopen?

Autobezitters besluiten vaak hun auto te laten slopen wanneer deze geen restwaarde meer heeft maar wel een dure reparatie nodig heeft. Ook als uw auto na een ongeval total loss is of als uw auto gewoon te oud wordt, kunt u uw geld beter investeren in een nieuwer model.

Auto naar de schroot brengen en geld krijgen

U kunt zelfs geld krijgen als u uw auto sloopt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in deze situaties:

  • Uw voertuig is geschikt om reserveonderdelen te strippen en door te verkopen.
  • U rijdt in een huidig ​​model dat door bijvoorbeeld een ongeval total loss is. Hier is de kans op reserveonderdelen met een bepaalde restwaarde groter.
  • U heeft hoogwaardige onderdelen in de auto gemonteerd die verkocht kunnen worden (bijvoorbeeld sportstoelen, nieuwe banden, een geluidsinstallatie).
  • Het is een klassieke auto waar reserveonderdelen al een zeldzaamheid kunnen zijn.

Andere factoren die van invloed zijn op de hoogte van de slooppremie zijn de geldende schrootprijzen en uw persoonlijke onderhandelingsvaardigheden. Vraag altijd meerdere offertes aan om het meeste uit uw sloopauto te halen.

Demontagecode

U kunt uw auto echter niet slopen zonder demontagecode, want slopen zonder papieren is niet toegestaan. Erkende autosloperijen hebben de mogelijkheid tot het aanvragen van een demontagecode. Deze code vervangt de kentekenpapieren. U tekent daarbij een papier dat u afstand doet van de auto.

Recyclagepremie

Tip : Bent u van plan een nieuwe auto te kopen? Dan kunt u het beste voor het slopen nagaan of er op dit moment milieupremies zijn van de fabrikanten. U krijgt dan een fikse korting als u uw oude voertuig opgeeft. Krijgt u een korting van enkele duizenden euro’s voor een auto zonder restwaarde, dan is het rendement ook financieel de moeite waard.

Strip en verkoop reserveonderdelen: Verdien geld met schroot

Als u niet tevreden bent met de aanbiedingen van de recyclers, kunt u de auto zelf demonteren en de onderdelen afzonderlijk verkopen. Dit kan de moeite waard zijn als u een auto bezit waarvoor gebruikte onderdelen in trek zijn (bijvoorbeeld een oldtimer). Houd er echter rekening mee dat er veel concurrentie is op de markt voor advertenties. Goede prijzen krijgen is moeilijk en tijdrovend.

Let op: Informeer van tevoren hoe de resterende onderdelen later worden afgevoerd. Om de sloopauto uit te schrijven bij de inschrijvingsdienst heeft u een attest van vernietiging nodig.