Motorlaarzen – eersteklas schoeisel voor elke motorrijder

0
333
Motorkledij
© Shutterstock / nanka

Motorlaarzen zijn een onmisbare basisuitrusting voor alle motorrijders. Ze voldoen aan de hoge eisen voor comfort en veiligheid op elke motorrijderstocht en bieden bescherming voor enkels, scheenbenen, tenen en hielen.

Motorlaarzen van hoge kwaliteit – de basis voor een veilige rit

Motorhandschoenen
Alpinestars

Voor optimale veiligheid tijdens het motorrijden is speciale kleding van hoge kwaliteit onontbeerlijk. Hiertoe behoren in de eerste plaats motorlaarzen vanwege hun hoge veiligheidsfunctie. In vroegere jaren waren deze zeer omvangrijk en wogen zwaar op de voeten. Ze boden alleen bescherming voor de enkels. Tegenwoordig bieden motorlaarzen all-round bescherming voor de hele voet.

Hoogontwikkelde technologie

Op het eerste gezicht lijken ze echter meer op gewone alledaagse laarzen. Achter de constructie van de speciale laarzen gaat namelijk een hoogontwikkelde technologie schuil, die tot uiting komt in de versteviging en de stabiliteit van het schoeisel. Dit is om de motorrijder de best mogelijke bescherming te bieden, vooral in extreme situaties. Aanleiding voor de ontwikkeling van de huidige technologie was het besef dat bij het rijden op een motorfiets met name de voeten een aanzienlijk grotere verantwoordelijkheid dragen dan tot nu toe werd aangenomen.

hoogwaardige, lichte materialen

Of hij nu schakelt, een bocht neemt of abrupt remt, de motorrijder kan zijn rijgedrag met geoefend voetgebruik corrigeren en een mogelijke val voorkomen. Daarom zijn motorlaarzen gemaakt van hoogwaardige, vrij lichte materialen, zoals volnerf rundleer. Een belangrijke rol speelt ook de zool, die duurzaam en dus slijtvast moet zijn. Daarom is het, op enkele uitzonderingen na, opzettelijk gemaakt van speciaal rubber. Dankzij deze uitgekiende zooltechnologie wordt ook bescherming geboden bij het slijpen op de grond. Alle motorlaarzen zijn scheur- en stootbestendig. Vooral bij de hielen en tenen absorberen zij met succes alle schokken die zich voordoen.

De juiste motorlaarzen voor alle tochten

Net als veiligheidshelmen of andere motorkleding moeten motorlaarzen niet alleen zeer functioneel zijn, maar ook voldoende slijtvast. Vooral tijdens lange of regenachtige tochten zijn weerbestendige motorlaarzen van hoogwaardig textiel of echt leer en voorzien van een klimaatmembraan dus van essentieel belang om uw voeten te beschermen en droog te houden. Er is een hoogtechnologische laars die aan de behoeften van elke motorrijder voldoet.

Soorten laarzen

Een variant voor ontspannen tochten op de motor zijn de zogenaamde chopper boots, die een maximale stabiliteit garanderen in een ontspannen vrijetijdsuitstraling. Speciaal voor rockerfans brengen ze de typische Amerikaanse rocker flair over. Voor hoge snelheden zijn er extra versterkte sportlaarzen met ademende stretch-inzetstukken. Zij omringen de voeten als een tweede huid en minimaliseren het risico op verwondingen. Robuuste motorcrosslaarzen met speciale enkel- en scheenbescherming en verwisselbare sliders bieden een stevige grip voor zwaar off-roadgebruik.

Maximaal comfort, individueel design en geavanceerde technologie

Motorpak
© Shutterstock / diametrix

Tot vreugde van alle motorrijders zijn ook de motorlaarzen voortdurend geëvolueerd op het gebied van comfort en design en aangepast aan de moderne wensen en eisen. Vooral dankzij de talrijke trendy kleuren zijn veel biker boots echte blikvangers op modegebied. Als je daar het hoge draagcomfort aan toevoegt, wordt de bikerschoen ook geschikt voor dagelijks gebruik, niet alleen voor toertochten.

Vooral tijdens lange en tijdrovende ritten krijgt de optimale binneninrichting van de motorlaarzen een bijzondere betekenis. Een ademende binnenvoering zorgt voor aangename temperaturen binnenin. Een ventilatiesysteem ondersteunt dit en helpt bovendien helpt de temperatuur te reguleren met verstelbare schuiven. Deze speciaal ontwikkelde binnenschoenen zorgen ook voor een optimale vochtbalans.
Het resultaat is dat er geen onaangename geurtjes zijn, zelfs niet na langdurig dragen. Extra comfort wordt geboden door speciale sluitingen die niet alleen een precieze pasvorm garanderen. Ze maken het ook snel en gemakkelijk om ze aan en uit te trekken. Conclusie: Innovatieve motorlaarzen scoren als echte lichtgewichten en bieden je optimale allround bescherming.