Hoe vervangt u remblokken vooraan in de Renault Mégane II 1.9 dCi?

0
271

Intacte remblokken van uw Renault Mégane II 1.9 dCi dragen in belangrijke mate bij aan de rijveiligheid. Daarom moeten de remblokken worden vervangen zodra zij de slijtagegrens hebben bereikt. Deze blog laat u zien hoe u gemakkelijk zelf de remblokken kunt vervangen.

Waarom moeten de remblokken van de Renault Mégane II 1.9 dCi regelmatig worden vervangen?

Alleen als zowel de remblokken als de remschijven van uw voertuig goed functioneren, is de best mogelijke remwerking blijvend gegarandeerd. Dit is vooral belangrijk in gevaarlijke situaties, zoals bij een noodstop. Als de remblokken onder de slijtagegrens komen, neemt de remwerking aanzienlijk af, zodat de remweg aanzienlijk langer wordt en het dus langer duurt voordat de auto tot stilstand komt.

Wanneer moet u de remblokken van de Renault Mégane II 1.9 dCi vervangen?

De remblokken moeten uiterlijk worden vervangen wanneer ze onder de slijtagegrens zijn gezakt. Sommige voertuigen hebben een sensor die aangeeft wanneer deze limiet is bereikt. Versleten remblokken kunnen bij het remmen ook schokken of slepen veroorzaken. Controleer de remblokken regelmatig en vervang ze zo snel mogelijk als ze versleten zijn.

Remblokken
© Shutterstock / NONGASIMO

Kunt u de remblokken van de Renault Mégane II 1.9 dCi zelf vervangen?

Met een beetje tijd en het juiste gereedschap is het voor een leek mogelijk om de remblokken van de Renault Mégane II 1.9 dCi zonder problemen te vervangen. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe u te werk moet gaan, zodat de rijveiligheid ook na de werkzaamheden gewaarborgd blijft.

Welke remblokken heeft u nodig voor de Renault Mégane II 1.9 dCi?

Het is niet ongewoon dat voertuigfabrikanten binnen een modelreeks verschillende remblokken gebruiken. U kunt de juiste remblokken voor uw Renault Mégane II 1.9 dCi gemakkelijk vinden in onze online winkel. Voer de gegevens van uw voertuig in het zoekvenster in. U krijgt dan een overzicht van alle bij ons verkrijgbare remblokken die geschikt zijn voor de Renault Mégane II 1.9 dCi. Dit zijn reserveonderdelen van originele fabriekskwaliteit.

Hoe de voorste remblokken te vervangen op de Renault Mégane II 1.9 dCi

Hieronder leggen we uit welke stappen nodig zijn om de voorste remblokken van de Renault Mégane II 1.9 dCi te vervangen. Volg de instructies nauwgezet op en werk altijd gewetensvol om het beste en veiligste werkresultaat te bereiken.

Benodigd gereedschap

Om de remblokken van de Renault Mégane II 1.9 dCi te vervangen, hebt u het volgende gereedschap nodig:

Slagmoersleutel

Dopsleutels 13 mm en 17 mm

Dopsleutel verlenging

13 mm steeksleutel

Ratel

Remklauw slinger

Remzuiger oprolmechanisme of grote verstelbare pijpsleutel

Koppelsleutel

Staalborstel en remmenreiniger

Voorbereidende werkzaamheden

Breng de voorkant van uw auto omhoog met een krik. Trek de handrem aan om te voorkomen dat de auto wegrolt. Vergeet ook niet het contact uit te zetten voordat u met de werkzaamheden begint. Open ook het remvloeistofreservoir in de motorruimte.

Verwijderen van de wielen

Verwijder de voorwielen van uw Renault Mégane II 1.9 dCi. Gebruik de slagmoersleutel met 17 mm moersleutel om de wielmoeren los te draaien. Leg de wielen en moeren opzij, zodat ze u niet hinderen bij de volgende werkzaamheden. Draai het wiel zo, dat u zo vrij mogelijk aan de remklauw kunt werken.

Losmaken van de remklauw

Gebruik de 13 mm steeksleutel of de ratel met de 13 mm steeksleutel om de bevestigingsbouten van de remklauw los te maken. Als ze te strak zitten, gebruik dan de slagmoersleutel om ze los te maken. Verwijder vervolgens de remklauw van het remklauwjuk. Alvorens dit te doen, moet u de remleiding losmaken van de desbetreffende beugel. Gebruik de remklauwstrop om de remklauw zodanig aan de as of veerpoot op te hangen dat er geen spanning op de remleiding staat.

Terugstellen van de remzuiger

Gebruik de remzuigertrekker of de pijpsleutel om de remzuiger volledig in de remklauw te duwen. Wees voorzichtig dat u de balg niet beschadigt. Het niveau van de remvloeistof in het reservoir stijgt als gevolg van de reset. Indien nodig kunt u voorzichtig wat vloeistof overhevelen om overlopen te voorkomen.

Verwijderen van de oude remblokken

Verwijder de oude remblokken en hun bevestigingsclip van het remklauwjuk. Maak vervolgens de remklauw en het remjuk grondig schoon met een staalborstel en remmenreiniger.

Montage van de nieuwe remblokken

Plaats de nieuwe remblokken in het remklauwjuk van uw Renault Mégane II 1.9 dCi met behulp van de bevestigingsclips. Zorg ervoor dat ze correct geplaatst zijn. Plaats vervolgens de remklauw terug. Gebruik nieuwe bouten en draai ze met de momentsleutel aan tot een aanhaalmoment van 32 Nm. Zorg ervoor dat de onderdelen tijdens de assemblage correct ten opzichte van elkaar zijn gepositioneerd.

Remblokken vervangen

Montage van de wielen

Monteer nu de voorwielen. Draai de wielmoeren vast met de momentsleutel en een aanhaalmoment van 110 Nm. Laat de voorkant van het voertuig zakken. Trap nu het rempedaal enkele malen in terwijl u stilstaat totdat u weerstand ondervindt. Sluit het expansievat en voer een proefrit met remtest uit. De vervanging van de remblokken van uw Renault Mégane II 1.9 dCi is nu voltooid.

Koop vele andere hoogwaardige reserveonderdelen online

Naast nieuwe remblokken voor uw Renault Mégane II 1.9 dCi vindt u in onze online winkel hoogwaardige en voordelige reserve- en slijtageonderdelen voor bijna alle onderdelen van uw voertuig. Zo kunt u bijvoorbeeld onderdelen voor het uitlaatsysteem, de elektrische installatie van het voertuig, de koppeling of de aandrijving online bestellen tegen een lage prijs en in originele uitrustingskwaliteit.