Hoe vervangt u remblokken en remschijven in de Renault Mégane II 1.9 dCi?

0
407

Net als bij elk ander voertuig moeten de remmen van de Renault Mégane II 1.9 dCi in goede staat zijn om veilig te kunnen rijden. In deze blog leggen we daarom uit hoe u zowel de remschijven als de bijbehorende remblokken van uw voertuig zelf kunt vervangen. Dit bespaart u een rit naar de garage en dus hoge arbeidskosten.

Wanneer moeten de remblokken en remschijven van de Renault Mégane II 1.9 dCi worden vervangen?

Vervang uw remschijven en remblokken ten laatste wanneer deze onderdelen hun slijtagegrens hebben bereikt. Moderne voertuigen hebben vaak een sensor voor de remblokken, zodat u weet wanneer ze moeten worden vervangen. U kunt versleten remmen ook herkennen aan een permanent verminderd remeffect of aan schokken of schrapen tijdens het remmen. Vervang in dat geval de remblokken en remschijven onmiddellijk.

Is het wel mogelijk om zelf de remblokken en remschijven te vervangen?

Als u over het nodige gereedschap en voldoende tijd beschikt, is het vervangen van de remblokken en remschijven van uw Renault Mégane II 1.9 dCi geen enkel probleem. Het enige wat u hoeft te doen is onze instructies precies volgen, dan kan er echt niets misgaan.

Remschijven en remblokken
© GettyImages / photoggin

Hoe vindt u de juiste remblokken en remschijven voor uw Renault Mégane II 1.9 dCi

Afhankelijk van het bouwjaar en de uitrustingsvariant worden vaak verschillende remblokken en remschijven gebruikt voor hetzelfde voertuigmodel binnen een serie. Daarom is het belangrijk dat u bij een vervanging de juiste reserveonderdelen gebruikt. De snelste manier om geschikte onderdelen voor uw voertuig te vinden, is het invoeren van de gegevens van uw auto in het zoekvenster van ons winkelsysteem. Deze zal u dan alle schijven en remblokken uit ons gamma tonen die geschikt zijn voor uw auto. Alle onderdelen die wij aanbieden zijn reserveonderdelen van de beste OEM-kwaliteit.

Zo werkt het vervangen van de remblokken en remschijven bij de Renault Mégane II 1.9 dCi

Volg de onderstaande instructies om de remblokken en remschijven van uw auto veilig en gemakkelijk te vervangen. Volg onze instructies precies op en werk altijd voorzichtig en gewetensvol, want de remmen zijn onderdelen die van belang zijn voor de veiligheid.

Benodigd gereedschap

Om de remblokken en remschijven van uw Renault Mégane II 1.9 dCi te vervangen, heeft u het volgende gereedschap nodig:

Slagmoersleutel

Dopsleutels 13, 17 en 18 mm

Torx TX40 dopsleutel

Ratel

13 mm steeksleutel

Dopsleutel verlenging

Momentsleutel

Remmenreiniger en staalborstel

Remklauw slinger

Remzuiger trekker of grote pijpsleutel

Voorbereidende werkzaamheden

Til de voorkant van de auto op met een krik. Trek dan de handrem aan om de auto tegen wegrollen te beveiligen. Zet het contact uit voordat u met de werkzaamheden begint.

Verwijderen van de banden

Verwijder de voorwielen van uw voertuig. Draai daartoe de wielmoeren los met de slagmoersleutel en de dopsleutel van 17 mm. Leg de wielen opzij, zodat ze het werk niet hinderen.

Losmaken van de remklauw

Klop de vooras volledig in, zodat u gemakkelijk bij de bevestigingsbouten van de remklauw kunt. Draai de bouten los met de ratel of de steeksleutel van 13 mm. Maak vervolgens de remleiding los van de houder en verwijder de remklauw. Gebruik de remklauwstrop om de remklauw aan de as of de veerpoot op te hangen. Zorg ervoor dat er geen spanning op de remleiding staat tijdens dit proces.

Remzuiger reset

Gebruik de remzuigerretrekker of een grote pijpsleutel om de remzuiger volledig terug in de remklauw te duwen. Wees voorzichtig dat u de rubberen balg niet beschadigt. Controleer ook het niveau van de remvloeistof in het reservoir, dat stijgt als gevolg van de reset. Indien nodig, hevel voorzichtig wat vloeistof af!

Verwijder de oude remblokken

Maak nu ook het bovenste deel van de remklauw los en hang hem op. Verwijder vervolgens de oude remblokken en hun bevestigingsklemmen van het remklauwjuk. Maak nu het juk los met de ratel en de dopsleutel van 18 mm, verwijder het en maak het vervolgens grondig schoon met de staalborstel.

Verwijder de oude remschijf

Gebruik de ratel met de dopsleutel TX40 en draai de bevestigingsschroeven van de remschijf los. Verwijder het en reinig het contactoppervlak en de wielnaaf grondig met de draadborstel en remmenreiniger.

Montage van de nieuwe remschijf

Plaats de nieuwe remschijf en zet hem vast met de twee schroeven. Plaats vervolgens het remklauwjuk op de steun. Gebruik nieuwe bouten om hem vast te zetten en draai ze vast met een koppel van 105 Nm. Plaats vervolgens de nieuwe remblokken in het remklauwjuk met behulp van de daarvoor bestemde clips.

Remschijf monteren

Montage van de remklauw

Monteer nu eerst het bovenste deel en dan het onderste deel van de remklauw met nieuwe bouten. Draai ze vast met een aanhaalmoment van 21 Nm. Zorg ervoor dat zowel de remblokken als de remklauw in de juiste stand staan.

Montage van de wielen

Monteer ten slotte de wielen en draai de wielmoeren aan met een aanhaalmoment van 110 Nm. Laat het voertuig zakken en trap het rempedaal enkele malen in tot u lichte weerstand ondervindt. Maak dan een voorzichtige testrit met remtest. Hiermee is de vervanging van de remschijven en remblokken voltooid.

Bestel hoogwaardige reserveonderdelen voor de Renault Mégane II 1.9 dCi tegen lage prijzen online!

In onze online winkel vindt u niet alleen geschikte remblokken en remschijven voor de Renault Mégane II 1.9 dCi . Wij hebben ook reserveonderdelen van hoge kwaliteit in OEM-kwaliteit voor alle relevante assemblages van uw voertuig. U kunt bijvoorbeeld onderdelen krijgen voor het uitlaatsysteem, de koppeling en de aandrijflijn, maar ook voor de elektronica van het voertuig. Voor alle onderdelen bieden wij u permanent gunstige voorwaarden en een snelle beschikbaarheid.