Hoe de voorste remblokken vervangen in de Mercedes Benz C W204?

0
1101

Goed functionerende remblokken voor de voorremmen dragen in belangrijke mate bij aan de rijveiligheid van uw Mercedes-Benz C. Wij zullen u daarom tonen hoe u de remblokken gemakkelijk zelf kunt vervangen wanneer ze versleten zijn.

Waarom de voorste remblokken van de Mercedes Benz C klasse vervangen?

Om ook onder moeilijke omstandigheden optimale remprestaties te bereiken, is het van essentieel belang dat zowel de remschijven als de remblokken in goede staat zijn. Anders kunnen er dodelijke ongevallen gebeuren als gevolg van onvoldoende remkracht. Daarom leggen we de installatie stap voor stap uit.

Kunt u de nieuwe onderdelen zelf monteren?

Met het juiste gereedschap en een beetje tijd is het monteren van nieuwe remblokken op de vooras van uw Mercedes Benz C-Klasse eenvoudig. Dit bespaart u de dure reis naar de gespecialiseerde garage.

Hoe gaat het vervangen van remblokken bij de Mercedes Benz C W204 in zijn werk?

Hieronder vindt u stap-voor-stap instructies voor het vervangen van de voorste remblokken van uw voertuig. Zorg ervoor dat u de afzonderlijke stappen volgt om een perfect resultaat en een onbelemmerde rijveiligheid te bereiken. U vindt de juiste remblokken voor de vervanging in onze online winkel, met vermelding van de gegevens van uw voertuig.

Vereist gereedschap voor het vervangen van de remblokken

U hebt het volgende gereedschap nodig om de voorste remblokken te vervangen:

Momentsleutel 1/2 inch

Momentsleutel 1/4 inch

Twee ratels, 1/2 en 1/4 inch

Dopsleutels 13 en 17 mm

Ringsleutel 13 mm

Verstelbare tang

Remklauw slinger

Trekker voor het vastzetten van de pads

Voorbereidende werkzaamheden

mercedes benz c remblokken vervangen

Voordat u de voorste remblokken van uw Mercedes Benz C W204 kunt vervangen, moet u de voorkant van het voertuig met een hefplatform of krik optillen. Voordat u dit doet, trekt u de handrem aan om te voorkomen dat de auto wegrolt. Verwijder vervolgens de voorwielen van uw voertuig.

Verwijderen van de oude onderdelen

Gebruik nu het extractiegereedschap om de bevestiging van de oude pads eruit te trekken. Klop vervolgens het betreffende wiel volledig in om de remklauw te kunnen verwijderen. Gebruik nu de verstelbare tang om de remzuiger volledig samen te drukken. Dit zal het niveau van de remvloeistof in het reservoir verhogen, controleer dit indien nodig. Draai nu de twee bevestigingsschroeven aan de achterkant van de remklauw los met de 13 mm ringsleutel. Verwijder nu de remklauw en hang hem met behulp van de strop aan de as van het voertuig. Zorg ervoor dat er geen spanning op de remleidingen staat. Til nu voorzichtig de oude remblokken uit de remklauw met behulp van een schroevendraaier.

Montage

Reinig nu de remklauw grondig met remmenreiniger en, indien nodig, met een staalborstel. Plaats vervolgens de nieuwe blokken in de remklauw. Zorg ervoor dat de pads in de juiste positie staan. Verwijder de remklauw met de nieuwe remblokken uit de strop en bevestig hem opnieuw aan het remklauwjuk met de schroeven die u eerder hebt verwijderd. Draai de bouten eerst met de ratel en vervolgens met de momentsleutel aan met een aanhaalmoment van 25 Nm.

Eindwerk

Monteer tenslotte de banden op uw Mercedes Benz C W204 en draai de wielmoeren met de momentsleutel aan tot een aanhaalmoment van 130 Nm. Laat de voorkant van uw voertuig zakken. Trap nu een paar keer op de rem totdat u weerstand voelt en voer een langzame testrit met remtest uit.

Meer dan alleen nieuwe onderdelen voor uw rem

Remblokken vervangen
© Shutterstock / cunaplus

Natuurlijk kunt u in onze winkel meer krijgen dan alleen nieuwe onderdelen voor uw rem voor uw Mercedes Benz C W204. U vindt er ook een ruime keuze aan reserve- en slijtageonderdelen van hoge kwaliteit voor bijna alle onderdelen van uw voertuig. In veel gevallen kunt u deze ook zelf aanbrengen.