Hoe vervangt u remblokken en remschijven vooraan in de Mercedes Benz C W204?

0
2106

De remschijven aan de voorzijde van uw Mercedes Benz C Klasse modelserie W204 dienen altijd in optimale conditie te zijn om maximale veiligheid tijdens het rijden te garanderen. Wij leggen de installatie stap voor stap uit, zodat u versleten voorremschijven en remblokken zelf kunt vervangen.

Wanneer moeten de remblokken en remschijven van uw Mercedes worden vervangen?

Er is geen vast vervangingsinterval voor de schijfremmen vooraan van de W204 C-klasse van Mercedes Benz. Als u echter merkt dat een remschijf sterk versleten is of dat een remblok al schuurt, moet deze altijd worden vervangen. In de regel zal de rem dan niet meer optimaal werken en komt de rijveiligheid in gevaar.

Remblokken
© GettyImages / 4X-image

Kunt u zelf de remblokken en remschijven van uw auto vervangen?

Als u over het juiste gereedschap en voldoende tijd beschikt en onze instructies volgt, moet u zelfs als leek in staat zijn zonder problemen nieuwe remschijven en remblokken op de vooras van uw Mercedes Benz C W204 te monteren. Dit bespaart u een rit naar de garage en dure arbeidskosten. Om de juiste remschijven en remblokken voor uw voertuig te vinden, voert u in onze online winkel gewoon de gegevens van uw voertuig in.

Hoe de voorste remblokken en remschijven te vervangen op de Mercedes Benz C W204

Volg de stapsgewijze instructies hieronder om uw nieuwe remschijven en remblokken op uw voertuig te monteren. Volg de volgorde en instructies precies.

Welk gereedschap is er nodig om de remmen te vervangen?

Om de voorremmen van uw Mercedes Bent C-klasse te kunnen vervangen, hebt u ten minste het volgende gereedschap nodig:

Momentsleutel met 1/2 en /14 inch mof

Slagmoersleutel met 1/2 inch mof

Ratel met 1/2 inch en 1/4 inch mof

geschikte doppen met de maten 13, 17 en 18 mm

13 mm ringsleutel

Trekker voor de sluitclips van de blokken

Verstelbare tang (pijpsleutel)

Remklauw slinger

Torx T30 schroevendraaier of dopsleutel

Voorbereidende werkzaamheden

Til de voorkant van het voertuig op met een krik of een hefplatform. Zet uw auto van tevoren op de parkeerrem. Verwijder vervolgens de voorbanden van uw voertuig met een slagmoersleutel.

Demontage van de remklauw en remblokken

Draai de bevestigingsbouten van de remklauw los met een ratel met een 17mm-dopsleutel en een 13mm-ringsleutel. Draai daartoe het wiel volledig in, zodat u optimaal bij de schroeven kunt. Zodra de remklauw is losgemaakt, hangt u hem aan de as met behulp van de remklauwstrop. Zorg ervoor dat er geen spanning op de remleidingen staat. Gebruik de trekker om de bevestigingsklemmen van de oude remblokken te verwijderen en haal ze uit het remklauwjuk.

Remschijven wisselen - Mercedes Benz C

Demontage van het remklauwjuk en de remschijven

Gebruik een ratel met een moer van 18 mm om de bevestigingsschroeven van het remklauwjuk los te draaien en het juk te verwijderen. Draai nu de bevestigingsschroef van de remschijf los met een TX30 moer en verwijder de oude remschijf. Reinig vervolgens de wielnaaf grondig met een staalborstel.

Plaatsen van de nieuwe remschijven

Plaats de nieuwe remschijf en zet hem vast met de juiste schroef en de dop TX30. Plaats nu het remklauwjuk terug dat eerder met een staalborstel werd schoongemaakt en zet het vast met behulp van de 18mm moer en een momentsleutel. Het aanhaalmoment is 25 Nm.

Montage van de nieuwe remblokken

Plaats de nieuwe remblokken in het remklauwjuk en breng de bevestigingsklemmen op hun plaats. Stel nu de remzuiger op de remklauw volledig terug met behulp van de verstelbare tang of een remzuiger trekker. Zorg ervoor dat de balg niet beschadigd of gedraaid is. Plaats de remklauw terug op het remklauwjuk, plaats nieuwe bouten en zet ze vast met een aanhaalmoment van 25 Nm.

Eindwerk

Monteer de wielen op uw voertuig met een aanhaalmoment van 130 Nm. Laat de voorkant van uw voertuig zakken. Trap, terwijl u stilstaat, een paar keer op de rem totdat u weerstand ondervindt. Controleer het peil van de remvloeistof in het reservoir. Voeg vloeistof toe of hevel af indien nodig. Let op, de remvloeistof is bijtend! Maak nu een voorzichtige proefrit met een remtest.

Bestel nog meer reserveonderdelen online

Remschijven
© GettyImages / elgol

In onze online winkel kunt u niet alleen nieuwe remblokken en remschijven voor uw Mercedes Benz C W204 krijgen. Wij bieden ook een ruime keuze aan andere hoogwaardige reserveonderdelen uit bijna alle onderdelengroepen. Bestel ze gewoon online tegen voordelige prijzen!