FAG WheelSet van Schaeffler: altijd alles van één leverancier

0
252
Blog_FAG_BANNER_727x484_NL — kopia — kopia — kopia
FAG Wheelset

Zoals vele andere voertuigonderdelen hebben wiellagers in de loop der jaren een aantal ontwikkelingsstadia doorgemaakt. Wat ooit een eenvoudig kogel- of kegellager was, is nu een complete wiellagereenheid met een geïntegreerde wielnaaf of montageflens. Zoals Schaeffler u dat ook aanbiedt met zijn FAG WheelSet: altijd alles van één leverancier. Bovendien spelen wiellagers een doorslaggevende rol in veel rijhulpsystemen, aangezien snelheidsinformatie bijvoorbeeld wordt gebruikt in ABS, ESP of navigatie.

Professionele vervanging van wiellagers

Professionele vervanging van wiellagers omvat altijd de vervanging van de bijbehorende accessoires. De zoektocht naar precies passende accessoires kan voor garages echter vaak een tijdrovende aangelegenheid zijn. Daarom bevat de FAG WheelSet van Schaeffler al precies de toebehoren die de voertuigfabrikant voor de reparatie heeft voorgeschreven. Vaak zelfs meer, als de Schaeffler experts dat nodig achten. Dit bespaart tijd bij het bestellen en zorgt ook voor veiligheid tijdens de reparatie. Het feit dat de moeren en alle andere onderdelen optimaal op het overeenkomstige wiellager en voertuig zijn afgestemd, garandeert een bijzonder lange levensduur van de nieuwe onderdelen.

FAG_3D_Mock_Up_WheelSet_PC_left_new (1)
De FAG Wheelset van Schaeffler bevat naast het wiellager ook alle noodzakelijke toebehoren voor een snelle en veilige reparatie.

Pluspunten van de FAG Wheelset van Schaeffler

  • De FAG wielset van Schaeffler bevat naast het wiellager ook alle noodzakelijke toebehoren voor een snelle en veilige reparatie.
  • Dankzij de toonaangevende kwaliteit van zowel wiellagers als toebehoren zorgt de FAG WheelSet ervoor dat het wiellager veilig in de fusee zit, een constante voorspanning heeft en optimaal concentrisch is.

Vlotte reparatiewerkzaamheden in garages

Elke generatie wiellagers vereist een speciale reparatieprocedure – in sommige gevallen is bijvoorbeeld speciaal gereedschap vereist voor een professionele vervanging.

FAG_WB_Technical_Bits_Clamp_assembly
FAG Wheelset
FAG_WB_Technical_Bits_installation a
FAG Wheelset

 

 

 

 

 

 

Reparatie van wiellagers van generatie 2.1: dankzij de speciaal ontwikkelde schijven van het speciale gereedschap kan de kracht tijdens het inpersen via de buitenring worden uitgeoefend. Anderzijds is de borgring zodanig gepositioneerd dat hij in de groef in de wieldop past.

Verschillende FAG innovaties, zoals de snap ring en de spline, vergemakkelijken de montage van generatie 2.1 wiellagers en dragen zo bij tot meer veiligheid en snellere reparatieprocessen. Tegelijkertijd beschermt de wrijvingsarme afdichting de moderne FAG wiellagers zeer doeltreffend tegen verontreiniging en zorgt ze door de verminderde wrijving voor een hoger rendement.

Schaeffler biedt de oplossing met 1.000 FAG WheelSet componenten

Met 1.000 FAG WheelSet componenten biedt Schaeffler voor bijna elk reparatiegeval de juiste oplossing. Het assortiment is consequent afgestemd op landspecifieke voertuigvloten en voertuigspecifieke reparatievereisten – voor een bijzonder efficiënt gebruik van lagers. In vergelijking met wiellagerkits van de concurrentie bevat de FAG WheelSet in tot 13 %* van de toepassingen geschiktere accessoires. Een voordeel dat garages in hun dagelijkse werkzaamheden zeer op prijs stellen.

Geoptimaliseerd flensontwerp bespaart gewicht

Om tegemoet te komen aan de steeds strenger wordende eisen inzake gewichtsvermindering en de daarmee gepaard gaande vermindering van de CO2-uitstoot, maakt het merk Schaeffler FAG in veel van haar producten gebruik van gewichtsgeoptimaliseerde wiellagers in ECO-Hub-uitvoering. Dit vermindert het gewicht van de wiellagers tot 20% (vergeleken met conventionele flensontwerpen)**. Om ervoor te zorgen dat het draagvermogen en de duurzaamheid niet in het gedrang komen, wordt bij de productie een speciaal inductiehardingsproces toegepast. Dit zorgt voor een bijzondere stijfheid in het flens- en buitenringgebied – een garantie voor maximale veiligheid en functionaliteit.

FAG Wheelset

Om het gewicht en daarmee de CO2-uitstoot te reduceren, zet Schaeffler in toenemende mate in op een geoptimaliseerd wiellagerflensdesign, zonder in te leveren op draagvermogen en duurzaamheid.

Van professionals voor professionals

Schaeffler biedt vakmensen in de garage een breed scala aan diensten voor de reparatie van wiellagers. Schaeffler bundelt al haar diensten onder het merk REPXPERT: online catalogus, technische opleidingen, service hotline, speciaal gereedschap of tips voor de montage van wiellagers. Via het Schaeffler REPXPERT-werkplaatsportaal hebben monteurs op elk moment gemakkelijk toegang tot alle diensten.

Daarnaast werkt de technische redactie dagelijks aan nieuwe content, zoals montagehandleidingen en voertuigspecifieke video’s, maar ook technische brochures en service-informatie. Deze zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week toegankelijk op het Schaeffler REPXPERT webportaal. De fabrikantonafhankelijke online catalogus, gebaseerd op TecDoc, garandeert snel de keuze van het juiste reserveonderdeel. Indien nodig wordt het aangevuld met reparatie-instructies, onderhoudsgegevens en werkwaarden (RMI) van onze partner TecAlliance.

*Bron: TecDoc-analyse, april 2021

**Bron: Analyse Schaeffler, 2020