Vervangen van de ruitenwissers in de Audi A4 2.0 TDI

0
498

Stof, insectenresten in de zomer en ijs in de winter zorgen ervoor dat de ruitenwissers min of meer snel verslijten en vervangen moeten worden. In deze stap-voor-stap handleiding laten we u zien hoe u de ruitenwissers van uw Audi A4 2.0 TDI eenvoudig zelf kunt vervangen.

Benodigd gereedschap voor het vervangen van de ruitenwissers van de Audi A4 2.0 TDI

U heeft slechts 2 gereedschappen nodig om de voor- en achterruitenwissers van uw Audi A4 2.0 TDI te vervangen :

  • Platte schroevendraaier (middelgroot)
  • Bekledingstrekker van kunststof

Wij raden aan om een ​​deken of een groter stuk golfkarton op de voorruit te leggen om de voorruit van uw Audi A4 2.0 TDI te beschermen bij het vervangen van de ruitenwissers. Het vervangen van de wisserbladen duurt maximaal 5 minuten.

Activeer de servicemodus van de ruitenwissers

Om de ruitenwissers te kunnen verwisselen, moet u de servicemodus activeren. Als de ruitenwissers van uw Audi A4 2.0 TDI in de onderste ruststand staan, kunt u de wisserarmen niet wegklappen van de voorruit. Zet het contact aan. Om de servicemodus te activeren, gaat u naar het automenu in het boordmenu. Kies met de draaiknop het menu-item Ruitenwissers en activeer onder Ruitenwissers het vakje “Aan” achter de servicestand. Eenmaal geactiveerd, zullen de ruitenwissers en naar een verticale positie bewegen en stoppen. Zet het contact weer uit.

Verwijder de ruitenwisser van de Audi A4 2.0 TDI

Til de wisserarmen voor en achter van de ruiten. Trek de wisserarmen naar achteren totdat ze stoppen. Ze stoppen in deze positie zonder terug te stuiteren op de ruit. Om de voorruit te beschermen, moet u nu een deken of een groot stuk karton op de voorruit leggen. In het gebied van de verbindingen van de wisserbladen ziet u een kleine rechthoekige knop bovenop de beugel. Gebruik de schroevendraaier om deze knop dieper in de uitsparing te duwen. Trek aan het wisserblad terwijl u de knop indrukt. Met een beetje kracht drukt u de knop ook in met de top van uw duim of een andere vinger.

Audi A4 ruitenwissers

Verwijder de achterruitwisser op de Audi A4 2.0 TDI

Bij de Audi A4 2.0 TDI is het wisserblad van de achterruitwisser via een eenvoudig beweegbare klikverbinding met de wisserarm verbonden. Gebruik de schroevendraaier of de bekledingsverwijderaar in de buurt van de verbinding tussen de wisserarm en het wisserblad. Hef vervolgens het wisserblad uit de connector. Hiervoor is een beetje kracht nodig. Als alternatief kunt u ook met uw hand zo ver mogelijk tussen het wisserblad en de wisserarm in de richting van het gewricht reiken. Houd vervolgens met één hand de wisserarm vast en trek met de andere hand het wisserblad uit het slot.

Kies een geschikte adapter voor de nieuwe wisserbladen

Haal de nieuwe ruitenwisserbladen uit de verpakking. In de verpakking vindt u een kleinere extra verpakking met meerdere adapters. Vergelijk en kies de juiste adapter voor de wisserbladen op uw Audi A4 2.0 TDI. U ziet een kleine driehoek op de wisserbladen en adapters. Plaats de adapter op het wisserblad zodat de driehoeken op elkaar liggen. Controleer vervolgens of u de adapter kan verplaatsen.

Voor het nieuwe wisserblad op de achterruit is geen adapter nodig. Haal het nieuwe wisserblad uit de verpakking en controleer het op beschadigingen. Nu kunt u de nieuwe wisserbladen monteren.

Audi ruitenwissers

Installeer de wisserbladen voor de voorruit

Let er bij het monteren van de nieuwe wisserbladen aan de voorkant op uw Audi A4 2.0 TDI dat u het juiste wisserblad aan de juiste kant monteert. De twee wisserbladen hebben verschillende lengtes. Het langere wisserblad aan de bestuurderszijde, de kortere aan de passagierszijde. Duw de nieuwe wisserbladen op de wisserarmen totdat de vierkante knop in de opening van de wisser vastklikt. Plaats vervolgens de wisserarmen voorzichtig terug op de voorruit.

Installeer de achterruitenwisser

Het wisserblad van de achterruitwisser heeft in het midden rechts en links 2 ronde nokken. Plaats deze nokken in de uitsparingen aan het uiteinde van de wisserarm. Duw vervolgens het wisserblad in de houder. U hoort een duidelijk hoorbare klik wanneer de nokken op hun plaats klikken. Controleer of u de wissers kunt verplaatsen.

Servicemodus deactiveren en ruitenwissers testen

Als de wisserarmen weer op de voorruit zitten, schakelt u de servicemodus uit. Schakel hiervoor het contact weer in en activeer het vakje “Uit” in het boordmenu onder de menu-items Ruitenwissers en Servicestand. De ruitenwissers keren dan terug naar hun uitgangspositie. Schakel vervolgens het ruitensproeiersysteem van uw Audi A4 2.0 TDI in om de werking van de nieuwe ruitenwissers te controleren. Als alles perfect werkt, is de wisserwissel van uw Audi A4 2.0 TDI voltooid. De oude wisserbladen kunt u in de grijze bak bij het restafval deponeren.

Tip: Voordat u de servicemodus deactiveert, moet u controleren of de voorruit vuil is in het gebied waar de ruitenwissers in de ruststand staan. Als de wissers lange tijd niet zijn gebruikt, ziet u waarschijnlijk een dunne, rechte lijn vuil. Verwijder dit vuil met veel water. Wanneer de nieuwe ruitenwissers van uw Audi A4 2.0 TDI terug in hun basisstand komen, glijden ze over dit vuil, en dat zou zonde zijn van uw inspanning.