Nieuw of gereviseerd? Valeo geeft u de keuze

0
131
Valeo
minl_blog_valeo_partner5

Belang van het revisieproces

In de huidige context van de automobielmarkt neemt het belang van het revisieproces toe en wordt de mogelijkheid om een onderdeel aan een dergelijk proces te onderwerpen een relevante factor. Starters en alternatoren zijn natuurlijke onderdelen die aan een regeneratieproces kunnen worden onderworpen. Valeo, de belangrijkste leverancier van deze OE-producten, probeert ook hun levensduur te verlengen en afval te verminderen door inspanningen ter bevordering van het revisieproces.

Nieuw of gereviseerd?

Valeo laat de keuze aan de klanten door een volledig gamma van nieuwe producten en hun gereviseerde tegenhangers aan te bieden – die dezelfde voordelen hebben als producten die rechtstreeks in de dozen van de Valeo-fabrieken gaan.
Meer dan 30 jaar ervaring van Valeo in het regeneratieproces maken een volledige controle van dit proces mogelijk. Het proces wordt uitgevoerd in dezelfde fabrieken waar de producten voor de originele uitrusting worden gemaakt. Ze zorgen ook voor optimale kenmerken van de producten, hun duurzaamheid en overeenstemming met het origineel. Dankzij het regeneratieproces kan Valeo ecologische producten van de hoogste kwaliteit leveren aan de aftermarket.

Welke factoren beïnvloeden de kwaliteit van de revisie van Valeo-starters en -alternatoren?

Tijdens het hele proces worden de normen voor de productie van originele onderdelen strikt toegepast – met dezelfde meetstations en instrumenten op 40 controlepunten. Nadat de regeneratie is voltooid, worden alle onderdelen getest in veeleisende werkomstandigheden – het product dat alle tests positief doorstaat, gaat naar de verpakking en is klaar voor de verkoop.

Hoe ziet het regeneratieproces er in detail uit en wat zijn de belangrijkste fasen?

Na de demontage worden de onderdelen gereinigd en gedroogd. Elk tandwiel en elke rondselaandrijving wordt grondig geanalyseerd en indien nodig vervangen. Na de vervanging wordt het mechanisme beschermd met origineel vet. Met speciale testbanken kan de ontsteking worden gesimuleerd voor de inspectie van de solenoïde. Vervolgens wordt, indien nodig, de commutator vervangen om de volledige efficiëntie van het elektrische systeem te herstellen. Valeo vervangt of verbetert de efficiëntie van de solenoïden met een speciale technologie. Vervolgens wordt het product, nadat het de tests heeft doorstaan, gelakt.

Uiteindelijk kan Valeo voor de aftermarket een milieuvriendelijke oplossing bieden. Daarbij krijgen starters en alternatoren de efficiëntie en eigenschappen van nieuwe producten terug. Waardoor de klant een keuze heeft volgens het principe – “We Care for the planet”.